Problem je v tom, ze ty nejsi zodpovedny za historickou vernost sveho modelu. Platis si ho sam, nejsi placeny ze statnich penez, sam si proto rozhodujes a je to tvoje pravo.
Zatimco pan reditel muzea je placen prave za to, aby radne spravoval muzeum, tzn. zprostredkovaval nezkresleny a objektivni pohled na historii. Tedy pokud jsou porad jeste muzea k tomu, k cemu se puvodne zakladala - k pouceni z chyb, abychom je pokud mozno neopakovali.
Navic je tu vzdycky nebezpeci, ze zamalovanou svastikou to zacina a "smerodatnym vykladem historie" konci. Me se na tom nelibi, ze to dela muzeum. Kdyby to byla dekorace v uradu vlady, parlamentu, na obecnim uradu, nereknu ani popel (i kdyz tam bych to letadlo mel radeji v tech puvodnich, tedy CS barvach). Ale muzeum? Svet se asi opravdu zblaznil (nebo jenom lidi?).
svastika na rc modelech?smí být či nesmí?
Pokud si tu kamufláž dělá někdo na svém modelu,je jeho věc, jestli si to tam dá, nebo ne. V muzeu by si to ředitel měl obhájit a ne si říct :"radši si nebudu dělat problémy".
Takhle zítra může přijít další chytrák a zakázat třeba prodej kladívek, protože to je symbol bolševika a my budeme hřebíky zatloukat sekerkou.
Takhle zítra může přijít další chytrák a zakázat třeba prodej kladívek, protože to je symbol bolševika a my budeme hřebíky zatloukat sekerkou.
-
strycArtus
- Kontaktovat uživatele:
Patas_ píše:jednou se mne na letišti někdo zeptal co udělám až se mi u modelu zastaví partička týpků a začne na směrovku hajlovat ? Budu borec a zmlátím je všechny nebo se chytnu za nos co jsem to za vola ... no a od tý doby jsem Ta152 nechával s čistou směrovkou a kupodivu lítá to stejně.
Průměrně inteligentní člověk historii zná, ovšem ne každý však je průměrně inteligentní.
No jo, ale tady ta inteligence chyběla někomu jinému, tomu co se ptal. Hákoš vždycky vadil starším komoušům. Já tvrdil, že jim to připomíná jejich svinstva z války.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Pro mě to jsou teda překvapující informace, že někdo teď prudí kvůli svastikám na mezcích a podobné technice... Neřeknu v Německu, ale tady?
Mankote to už jsou fakt všichni úplně blbí???!
Zrovna dělám kamufláž na Me-163 Komet a pochopitelně tam svastiku dám, stejně jako rudou hvězdu na Lavočku nebo rudé slunce na Zero...
Ještě že lítám většinou sám, tohle by mě asi dost rozhodilo...
Mankote to už jsou fakt všichni úplně blbí???!
Zrovna dělám kamufláž na Me-163 Komet a pochopitelně tam svastiku dám, stejně jako rudou hvězdu na Lavočku nebo rudé slunce na Zero...
Ještě že lítám většinou sám, tohle by mě asi dost rozhodilo...