ASW-28 od Pelikána

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od kubadera »

Abu píše:No tak takhle strasne zpraseny, jako na tech fotkach, to Boss opravdu nema. Detaily musi dodat on.

no on Pepelopezz uz predem varoval "Ako je vidno z fotiek z dizajnom som sa nehral. Islo o funkcnost." ...takze bych ho tak nepranyroval
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#152 Příspěvek od kubadera »

BOSS8 píše: bo za ty prachy se dá pořídit NESROVNATELNĚ LEPŠÍ éro
jo a jeste jsem se chtel zeptat, co bys teda doporucil za to nesrovnatelne lepsi ero? moje duvody proc jsem volil ASW byly: jista maketovost a kridelka. Bohuzel jsem podlehl vabeni marketingu ze je to vhodne ero pro zacatecniky :-(
Abu
Kontaktovat uživatele:

#153 Příspěvek od Abu »

kubadera píše:no on Pepelopezz uz predem varoval "Ako je vidno z fotiek z dizajnom som sa nehral. Islo o funkcnost." ...

No ale prave ty serva a paky mohutne drcici nahoru z horni strany profilu jsou facka aerodynamice jako prase. Tyhle veci maj byt na spodni strane kridla, co nejvic zapusteny dovnitr a nejlepe prekryty krytkou.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Milan Nes »

Zdravím,

tak já chci trochu bránit ASW :). Je to moje první RC, samozřejmě že nemám setovou vysílačku a jako přijímač mám Coronu ale
jinak full-set + jsem teda akorát předělal uložení baterek, dovyztužil uhlíkem
a celokově přeztužil předek - předpoklad ne čistejch přistání

a výsledek, nadšení ...

mám to letadlo rád, bylo to moje první letadlo co sem kdy lítal
(mimo cca 5 ti minut s wroumem) na jeho styro šílenosti :)

ale jedno je jisté, není to letadlo pro začátečníka, já sem byl takovej divnej začátečník, protože jsem předtim nalítal doopravdy desítky hodin na simulátoru a stejně se to naprosto nedá srovnávat, realita je naprosto jinde a to i když sem testoval na simulátoru za silnýho větru a šel sem ven až po tom co sem dokázal upilotovat i GEEBEE

jinak to letadlo se doopravdy musí neustále držet v rychlosti ale place
si po obloze krásně, plachtí mi celkem dobře, akorát to chce dostavit vejškovku, laby dobře klouzal a určitě bych doporučil nechat to zalítat zkušenějšího, já to dvakrát pocuchal docela řádně
ale teď už lítám i za větru a alespoň se s tim člověk ve vzduchu nenudí

jinak mám velkou prosbu, kde byste dávali ideálně těžiště?
Já ho mám podle návodu a moc mi to popravdě nesedí

někdo tu řiká 10 jinej 50 to mi přijde sakra rozdíl ...

díky moc

já si ho jako první bral z důvodu že měl křidýlka, začínat jen
na směrovce mi přišlo trochu krok zpět ...

ale dooopravdy bych to nedoporučoval znovu jako první model
asi sem měl prostě štěstí že sme si s ASW padli do oka a do ruky
i když samozřejmě nelítám čistě to ani omylem a lítám moc na motor
spíš jako s hotlinerem než jako s větroněm
ale když je bezvětří a hodně prostoru tak i jako s větroněm :)

ještě jednou bych chtěl poděkovat všem zkušeným tady že díky nim
moje začátky nebyly tak bolestivé, doopravdy se to tu vyplatí pročíst
pepelopezz
Kontaktovat uživatele:

#155 Příspěvek od pepelopezz »

Abu píše:
kubadera píše:no on Pepelopezz uz predem varoval "Ako je vidno z fotiek z dizajnom som sa nehral. Islo o funkcnost." ...

No ale prave ty serva a paky mohutne drcici nahoru z horni strany profilu jsou facka aerodynamice jako prase. Tyhle veci maj byt na spodni strane kridla, co nejvic zapusteny dovnitr a nejlepe prekryty krytkou.

Beriem tvoju kritiku ako dobru radu od skuseneho modelara. Tak trochu na svoju obranu dodam, ze toto je moje uplne prve lietadlo na ktorom sa ucim. Dokonca stale lietam so setovou vysielackou. A v case ked som sa pustil do prestavby kridelok som v podstate nic netusil o prudeni okolo kridla. A na obranu ASW pridam, ze okrem jedneho krtkovania som este vacsiu nehodu nemal. To uz mam odlietanu celu sezonu a napriklad dnes som lietal na jednu setovu baterku cca 35 min.
Kazdopadne uz sa tesim na tracy od svora. Proste chcem sa stat naozaj modelarom a nie len lietacom cinskych setov. :lol:

PS: Vymenil som prijimac na HITEC HFS06MT (funguje a so setovym radiom).
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od BOSS8 »

Tady je pár fotek několika úprav na mém ASW.:lol: http://boss8.rajce.idnes.cz/asw_upravy/#album

Obrázek
Tady je vyznačena poloha těžiště jak ji mám já - vychází mi to přesně 55mm od hrany náběžky, tj cca v první třetině průměru uhlíkové trubky.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .
kubadera
Kontaktovat uživatele:

#157 Příspěvek od kubadera »

Milan Nes píše:někdo tu řiká 10 jinej 50 to mi přijde sakra rozdíl ...

trošku je v tom guláš, jde o to odkud to měříš...návod myslím udává 43-45 od náběžky křídla u kořene anebo jinak měřeno 3-5 mm od přední hrany krytu na spodku křídla...ale jak jsem tady už taky psal a jak mi Boss potvrdil tak od náběžky mi to taky sedělo na 55-56mm. Anebo 11mm od té přední hrany jak tady psal lubo1, to by bylo o trošku blíž ale určitě pořád dozadu od údaje v návodu. Totéž potvrzují na zahraničním fóru RcGroups.com ...

2 Boss8: co je prosímtě M3 samolepka? nemyslel jsi spíš 3M? asi jsi kupoval křídla bez serv s nezalepeným tím kanálem co vede normálně táhlo od serva v kořeni že? a co pant křidélka, ten je jaký??
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#158 Příspěvek od Milan Nes »

díky moc vám všem ...

... jak přijedu domu předělám těžiště a napíšu jak se to chová
pak třeba nafotim muj mikrotunning jak sem předělal svoje

díky moc i za super foto, fakt děkuju

Milan
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od BOSS8 »

kubadera píše:
2 Boss8: co je prosímtě M3 samolepka? nemyslel jsi spíš 3M? asi jsi kupoval křídla bez serv s nezalepeným tím kanálem co vede normálně táhlo od serva v kořeni že? a co pant křidélka, ten je jaký??

3M samozřejmě :lol: trochu jsem to popletl :wink:

Model jsem koupil již létaný (v původní konfiguraci)- tedy slepený - následná pitva byla náročná ,ale dá se to. Původní majitel panty křidélek profrézoval , což je zbytečnost když se dá servo napřímo. Problém křidýlek je totiž v tom plastovém mechanizmu - pantu :?: :twisted: je to naprosto sprasený odlitek -totální šunt.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#160 Příspěvek od BOSS8 »

kubadera píše: jo a jeste jsem se chtel zeptat, co bys teda doporucil za to nesrovnatelne lepsi ero?

Např. Easy Glider :!: ASW nejen že ho nepřekonalo, ale ani se zdáááááleka nepřiblížilo jeho kvalitám.
lubo1
Kontaktovat uživatele:

#161 Příspěvek od lubo1 »

kubadera píše:.... Anebo 11mm od té přední hrany jak tady psal lubo1, to by bylo o trošku blíž ale určitě pořád dozadu od údaje v návodu. Totéž potvrzují na zahraničním fóru RcGroups.com ... ??

ASW nieje moje... nastavoval som bez manualu ...
Prvý zálet bol pod spojkou krídla. Zalietal som si s tým slušne, len v motorovke sa to neuveriteľne vzpínalo a hlavne v protivetre...
Takže následne som ťažisko presunul na prednú hranu spodného krytu. V motorovom lete sa to stále vzpínalo ale nič čo by nešlo zvládnuť. Majiteľ má setové rádio, takže letové režimy ani mixy niesú možné, takže hľadal som nastavenie priaznivé pre menej skúseného užívateľa. Tam som dospel na 11mm. Lieta to stabilnejšie a klz sa podstatne nezhoršil.
http://lubo111.rajce.idnes.cz
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od BOSS8 »

Maličko těžší na hlavu je určitě lepší pro začátečníky, nabírá to tak rychlost samo a pro nezkušeného je přirozenější éro "tahat za ocas" než "tlačit"
blesk
Kontaktovat uživatele:

#163 Příspěvek od blesk »

http://unitedhobbies.com/hobbyking/stor ... lay_Glider

je to z EPP nebo klasik polistyren?
robotmz

#164 Příspěvek od robotmz »

to bude EPP ako mám ja set pelikán...
blesk
Kontaktovat uživatele:

#165 Příspěvek od blesk »

robotmz píše:to bude EPP ako mám ja set pelikán...

no snad jo...
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“