Co po Easy Starce?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
jamizo
Kontaktovat uživatele:

Co po Easy Starce?

#1 Příspěvek od jamizo »

Zdravim ostrilene modelare a obracim se na vas s prosbou o radu. Mozna hloupou, ale presto. Jiz rok litam s Easy Starem. Na nauceni poslouzil paradne, ale po tech TVRDYCH zacatcich uz neni to co byval a tak se poohlizim po jeho nastupci. Co byste mi tak doporucili? Muj sen je dostat se postupne k makete Spitfiera (což je cesta na dost dlouho). Tak poradte do ceho jit? Co vybrat jako nastupce ESka? Melo by to byt elektro a materialove spise podobne Easy Starovi. Zadna balza ktera netoleruje zadne chyby :) Diky za tipy
mat100

#2 Příspěvek od mat100 »

Nějakýho motoráka na 10 ccm motor cvičnýho
kroxigor

#3 Příspěvek od kroxigor »

Minimag, nebo lépe Mentor.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
arda1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od arda1 »

TO mat100-chlape čteš vůbec co dotyčný píše než odpovíš? :roll: :roll: :roll:
ICQ 638556901
Luzr
Kontaktovat uživatele:

Re: Co po Easy Starce?

#5 Příspěvek od Luzr »

jamizo píše:Zdravim ostrilene modelare a obracim se na vas s prosbou o radu. Mozna hloupou, ale presto. Jiz rok litam s Easy Starem. Na nauceni poslouzil paradne, ale po tech TVRDYCH zacatcich uz neni to co byval a tak se poohlizim po jeho nastupci. Co byste mi tak doporucili? Muj sen je dostat se postupne k makete Spitfiera (což je cesta na dost dlouho). Tak poradte do ceho jit? Co vybrat jako nastupce ESka? Melo by to byt elektro a materialove spise podobne Easy Starovi. Zadna balza ktera netoleruje zadne chyby :) Diky za tipy

Já šel po Wild Hawkovi (podobné jako Easy Star) do Toro 900, s cílem zvyknout si na ovládání křidélky a naučit se létat na zádech a podbné triky...

A na plachtění mám koupený Graupner Junior S, ale ještě jsem ho nesestavil.
otass

#6 Příspěvek od otass »

Já bych se toho nebál a šel bych do nějaký polomakety Spitfira z EPP. Rozpětí kolem 1 metrů +
Osobně jsem začal s Wildhawkem a po 4 měsících sem si zalétat EPP Corsaira 1200 mm.
Optima II /2,4 GHz..Solius /2,4 GHz.
Šlehač NE SoloPro 328
Zero
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Zero »

já bych šel do EPP mustanga od p. Šplíchala,mám ho a lítá bezvadně,vlastnosti sou prostě super
http://www.sad.okdar.net/p-51.htm
mám ho i v galerii viz. podpis
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=307&amode=
kroxigor

#8 Příspěvek od kroxigor »

Pánové on chce časem lítat maketu "Spitu" předpokládám, že ne malinkou. Proto bude potřebovat i vzletu a přistání z podvozku proto doporučuju Mentora. Naučí se rolování, vzlet, rozpočet na přistání a přistání na to mu 1m EPP Warbird moc nepomůže ( i když se k tomu podvozek přidělat dá).
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
Zero
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Zero »

stačí když napíše p. šplíchaloj ať mu tam udělá šachtu na podvozek tak mu ji tam udělá,koupí podvozek a může trénovat.... :wink:
jamizo
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od jamizo »

Díky, díky za tipy. Ten Mentor, jak rika kroxigor, vypada dobre. (rozmerove povedeny + naucit se s podvozkem, atd) Neco takoveho jsem mel asi na mysli. Jeste trochu neduverive zkoumam to uchyceni kridel... Ale jinak to vypada paradne!
Zero
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Zero »

no já si myslím že u MPX se není čeho bát :wink: jen podvozek bych tam dal možná širší,to křídlo by šlo určitě upevnit lépe,ale zřejmě to stačí :)
koko
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od koko »

feek

#13 Příspěvek od feek »

V RC Revue 8/2009 je o Mentorovi článek. Autor jej předělal na spalovák. Jinak si myslím, že Mentor je dobrá volba jako pokračovací model, kdybych měl zbytečné peníze tak bych ho koupil.
kf

#14 Příspěvek od kf »

Ten Mentor je dobrá volba, ale ještě předtím bych ( pokud to už tak nemáš ) vyfiknul na ES křidýlka a dal střídavý pohon. Najednou je to jiný a přitom vlastně stejný éro na který jsi zvyklej.
koko
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od koko »

feek píše:V RC Revue 8/2009 je o Mentorovi článek. Autor jej předělal na spalovák. .
Koukal jsem na to jak tele na vrata. Cesta proti proudu jak vysita. Nadelal si spoustu neprijemnosti. Proc rovnou nekoupil Magistra?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“