Mód 4 při létání s vrtulníky

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
SuperMUF

Mód 4 při létání s vrtulníky

#1 Příspěvek od SuperMUF »

Ahoj všichni...

nebijte mě, nejsem vrtulníkář ( ale chystám se psát Ježíškovi ) a prosím o radu :

létám s letadly, a abych to měl složitější kdysi mě můj učitel učil létat a to tak že v modu 4 - a já samozřejmě už v modu 4 zůstal, Futabě T10CP je jedno v jakým létám modu...

pro piloty letadel to znamená :

vlevo - plyn a křidélka
vpravo - směrovka a výškovka

uvažuji že pro začátek koupím nějakou setovku ... nějaký dvourotor abych si vůbec v hlavě srovnal co to je vrtulník a zda-li to vůbec má pro mě smysl... potom to budu ovládat přes T10CP ale do začátku stačí setovka...

ale u vrtulníků vidím všude jen mod1 a 2... no a už mám mod 4 pod kůží a mám strach že nezalítám nic na vrtulníku... jsem z toho úplně hotovej a nevím na koho se obrátit o radu protože tady nikdo heliny nelítá...

tak prosím o radu vás, zkušené vrtulníkáře ... díky ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Cece ja pokud bych umel litat mod4 a mel u setovek k dispozici jenom mod1/2 tak sproste ve vysilaci prehazu kabely a upravim si aretaci plynu :)

Vic ti asi nepovim, snad jen ze muj prtavy Copter V-Max defacto lita mod4 :D Nak
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od AdamProg »

jj, jak pise Nakadah, melo by vetsinou stacit prehodit dratky.
Pokud si koupis mod 2, nebudes muset ani nic mechanicky prehazovat(plyn je v levo), prehodis jen kabel krydelka a smerovku.
Nikdo ti nemuze zarucit, ze to pujde prehodit na jakykoliv setove vysilacce, ale ze sve zkusenosti mohu rici, ze u Walkerackych vysilacek(konkretne WK08-04) to jde v pohode(jen prehodit konektory, bez pajeni).
Dalsi moznost je preucit se na mod 1 ci mod 2, to je na tobe.
SuperMUF

#4 Příspěvek od SuperMUF »

AdamProg píše:Dalsi moznost je preucit se na mod 1 ci mod 2, to je na tobe.

jo tato možnost je nejspíše se nabízející, bohužel za tu dobu mi ten mod4 tak vlezl pod kůži že asi budu lovit dráty ... :?:
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Thunder

#5 Příspěvek od Thunder »

Tak to řídit tou T10CP a je to vyřešený, nemusíš nic kuchat
SuperMUF

#6 Příspěvek od SuperMUF »

Thunder píše:Tak to řídit tou T10CP a je to vyřešený, nemusíš nic kuchat

hmmm... ale ukaž mi začátečnický dvourotor který by byl na FASST případně na 35MHz... uvažoval jsem o Blade mCX a ten je DSM2... a kupovat DSM2 modul do Futaby ... hmmm ... nevím...

díky za tip na nějaký vrtulníček... a mimochodem nevím vůbec jak bych to tam do T10CP nastavoval, ta setovka je doufám přednastavená... to by byla asi rychlá smrt vrtulníčku mrňouska...
bigsam72

#7 Příspěvek od bigsam72 »

SuperMUF píše:

hmmm... ale ukaž mi začátečnický dvourotor který by byl na FASST případně na 35MHz... uvažoval jsem o Blade mCX a ten je DSM2... a kupovat DSM2 modul do Futaby ... hmmm ... nevím...

díky za tip na nějaký vrtulníček... a mimochodem nevím vůbec jak bych to tam do T10CP nastavoval, ta setovka je doufám přednastavená... to by byla asi rychlá smrt vrtulníčku mrňouska...

Zdravim, doporucil bych Blade mSR, sice to neni dvourotor ale na druhou stranu je to skoro nerozbitny ( litamm s tim v kanclu a uz jsem s tim nekolikrat drbnul o vesak, vetrak apod. ). Naproti tomu takovej blade cx3 je sice dvourotor ale kazdy drbnuti se rovna skoro novy listy + aby to jakztakz litalo musis zainvestovat do hlinikovy cykliky, protoze ta plastova se rozpada. Navic to msr je hodne zivy a clovek s tim uzije i vice srandy. Navic tam jdou na cyklicke precvaknout tahla na delsi "trny" a je to pak jeste vetsi mazec.
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
Thunder

#8 Příspěvek od Thunder »

SuperMUF píše:

Graupner micro 47G indoor byl na 35mHz a co se týče nastavení, ta ktoho není moc potřeba, jen správně nastavit funkce ,což se dá ověřit podle tý setový vysílačky.
pzn16

mód 2 a 4

#9 Příspěvek od pzn16 »

Taky jsem se kdysi naučil létat v módu 4 a tak jsem to následně učil i syna. poté co přišla první LAMA, tak jsem to předělal v setu na mod 4, zkoušel to a následně i přes to, že jsem byl na mod 4 zvyklý, jsem to vrátil zpět na dvojku. Dneska jsem si na tenhle mod zvykl natolik, že ho už používám i u letadel. Podle mého jde hlavně o reflex na plynu a výškovce, s křidélky se směrovku nebyl problém. A co se týče BLADa mSR, dostane ho kluk k vánocům a jak jsem již psal na jiném vlákně - zkusil jsem venku i za větru a absolutní bomba - ale i do 450ky to má pořád daleko.
bigsam72

Re: mód 2 a 4

#10 Příspěvek od bigsam72 »

pzn16 píše:Taky jsem se kdysi naučil létat v módu 4 a tak jsem to následně učil i syna. poté co přišla první LAMA, tak jsem to předělal v setu na mod 4, zkoušel to a následně i přes to, že jsem byl na mod 4 zvyklý, jsem to vrátil zpět na dvojku. Dneska jsem si na tenhle mod zvykl natolik, že ho už používám i u letadel. Podle mého jde hlavně o reflex na plynu a výškovce, s křidélky se směrovku nebyl problém. A co se týče BLADa mSR, dostane ho kluk k vánocům a jak jsem již psal na jiném vlákně - zkusil jsem venku i za větru a absolutní bomba - ale i do 450ky to má pořád daleko.

To samozrejme ale na takovyto domaci litani je mSRko fakt pecka, a da se s tim narozdil od CX3 litat i za docela slusnyho vetru.
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
Vita_Valke
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Vita_Valke »

jen nevim jak u tý setový vysílačky co dává teď Eflite jdou přehodit módy, doporučoval bych to spíš vzít bez vysílačky a kouknout po bazaru na starou dobrou LP5DSM2, tam jsem změnu módu dělal a v pohodě
T-Rex 700E, Tarot 450 Pro, Blade mSR
EasyStar, Freeair-Mustang, Clik!
Munda

#12 Příspěvek od Munda »

Příteli,
tak to jsme dva, kteří létají letadal v modu 4. Já neuvažoval nad modama a začal vrtulníky létat v modu 2(setovkový vysílač), a myslím, že tato kombinace je ideál mít křidélka a rotaci na jednom kniplu.
Máš Futabu, takže přepnout mod není problém, to já měl Spektrum a musel měnit vysílač - už mám taky Futabu.
Takže, jak vidíš, už jsme minimálně dva, co by to tak dělali. Problém s modem 4 u vrtulníku je ten, že žádnou setovku v tomto modu nekoupíš, a asi tento mod ani nikdo nelítá.........
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“