2lizard píše:AUDINO píše:300 kc krat 10dni = 3000kc a to sa rovna cene Phoenixu natrvalo v tvojom pc...
V tom máš sice pravdu, ale pokud sedíš za PC celý den (tak jako já, nebo pateson), tak pak opravdu nemáš náladu ještě sedět u simulátoru.
Já začínal, pokud pominu prohru nad Blade Pro, s EasyCopterem V6 a pak XS (ten je oproti první verzi daleko lépe poveden), když jsem tyto dvě heli zvládnul i v mírném vánku, přešel jsem na 450 (tu jsem měl cca. 21dní), na ni jsem se učil začátky - visení a přesuny, po ni jsem pořídil rexe500 a na něm lítám vše.
Phoenix jsem pochopitelně také pořídil, ale mám na něm odlítaných celkem pár hodin (cca. 2-3h) a do dnes mě neskutečně nebaví, tudíž leží nevyužit v šuplíku.
Ohledně havárií - v prvopočátku na 450 nějaké byli, ale nic strašného - povětšinou rotor a ocas.
T-Rex500 měl jedinou havárku, pominuli pád z důvodů nekvalitních serv (nevydržela převodovka), ale ta vyšla na nějakých 8tis (při couvané zatáčce v plnné rychlosti 1m nad zemí jsem jej bez autorotace zahrabal do země.
Ale tato cesta je celkem pomalá, vezmu-li srovnání s nezáživným učením na simulátoru.
Asi nej je učit se s někým ZKUŠENÝM na kabelu. Mladý jsem zaplatil 2h s Petrem Novotným a ač měla na simu nalýtaných 30min (ji to taky nebaví a dělá na něm blbosti) zvládla na druhé baterce visení - pochopitelně za plnné ústní podpory Petra. Z těch 2h ji do řízení šáhl 3krát a to jen z důvodu, že s heli odlétla daleko a nechtěla se vrátit.
waaaw,tak to je super ked mas doma podporu aj od plotny!ja na sime tiez blaznim,ale neda sa povedat,ze by ma to tam bavilo len visiet,skorej tam dam on line alietam v skupinke s podporou aspon anglictiny.a nepredas ten sim za nejaku fajn cenu?ja to mam pozicane,ale neviem dokedy.a 500ka je o kolko stabilnejsia od 450ky?poskulujem po Hk 500,ale je to fuuurt drahe zatial pre mna.