Otázky o F3K
Pánové mám taky jeden dotázek, chystám se na svoje první F3K a nevím jestli je nutné mít brzdy proporcionálně na plynu nebo je stačí mít jako letový režim na přepínači? Řeším totiž trochu problém s radiem a přijímačem, mám doma volné dva prověřené HSF05 od Hitecu a ty mají místo pátého kanálu šestý a bohužel na otic 6 sport fungujou křidélka u "větroně" na 1. a 5. kanále čili musel bych lítat buď na režim AKRO s třemi letovými režimy nebo budu muset pořídit přijímač s pátým kanálem což se mi moc nechce...
nahoru může, dolů musí
brzdy lze použít bez problémů na přepínač. Já to tak používám a nejsem jediný.
Brzdy lze použít na přepínač, třípolohový přepínač, nebo na páku proporcionálně. Každopádně pokud chceš chytat model do ruky, tak hlavně ze začátku toho budeš mít plné ruce a ladit polohu brzd za letu před přistáním bude nad tvé síly.
Brzdy mixuj s výškovkou, pokud můžeš nastavit zpomalení serv, tak to vyzkoušej. Začni hodnoutou kolem 1 vteřiny a experimentuj.
Ten přijímač Hitec 05 jsem do F3K používal, má dobrý dosah, pouze je náchylný na rušení, v uhlíkovém trupu ho téměř nemůžeš použít. Nejlepší je udělat díru v trupu hned pod přijímačem a jít s anténou ven.
Nevím, jak ti to jde zapojit, ale u F3K budeš potřebovat letové režimy. Alespoň dva: jeden je normal, druhý na termiku. A samozřejmě brzdy. časem můžeš řešit letový režim na start, snap flaps a pod.
Brzdy lze použít na přepínač, třípolohový přepínač, nebo na páku proporcionálně. Každopádně pokud chceš chytat model do ruky, tak hlavně ze začátku toho budeš mít plné ruce a ladit polohu brzd za letu před přistáním bude nad tvé síly.
Brzdy mixuj s výškovkou, pokud můžeš nastavit zpomalení serv, tak to vyzkoušej. Začni hodnoutou kolem 1 vteřiny a experimentuj.
Ten přijímač Hitec 05 jsem do F3K používal, má dobrý dosah, pouze je náchylný na rušení, v uhlíkovém trupu ho téměř nemůžeš použít. Nejlepší je udělat díru v trupu hned pod přijímačem a jít s anténou ven.
Nevím, jak ti to jde zapojit, ale u F3K budeš potřebovat letové režimy. Alespoň dva: jeden je normal, druhý na termiku. A samozřejmě brzdy. časem můžeš řešit letový režim na start, snap flaps a pod.
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
Helios F3A od Hyperionu 1kW
Extra 330 od VA Models, lítá úžasně
hydroplán Canadair z laminátu
F3K Long Shot, F3F Linx+el. trup, Thermik Dream 3m na 1,2kW
Banana od Baudismodel - kompozitová kráska
ION, byl statečný...
Ačkoli jsem přesně tuto odpověď čekal tak chytřejší zase nejsem. Brzdy na přepínači jsou tedy utopie?
Co takhle Jeti Rex5MPD použít či nikoli?
A taky kolik je tak maximální rozumná hmotnost přijímače do házedla typu Isis, Fenix atp. aby vyšlo těžiště rozmně. Počítám s použitím 4x 2/3AAA nebo 1/2AA aku kolem 360mAh. Mám i nějaké šestiknanály, ale s krabičkou váží kolem 15g když je vykuchám tak se dostanu možná k 10g.
Co takhle Jeti Rex5MPD použít či nikoli?
A taky kolik je tak maximální rozumná hmotnost přijímače do házedla typu Isis, Fenix atp. aby vyšlo těžiště rozmně. Počítám s použitím 4x 2/3AAA nebo 1/2AA aku kolem 360mAh. Mám i nějaké šestiknanály, ale s krabičkou váží kolem 15g když je vykuchám tak se dostanu možná k 10g.
nahoru může, dolů musí
2mat: byl jsi rychlejší
díky to jsem potřeboval vědět, zpomalení serv bohužel vysílač neumí a letové režimy jsem schopný nestavit myslím 4 takže tady problém nebude, ptám se možná trochu divně, ale zatím jsem F3K viděl jenom na videu... samokřídlo chytám do ruky bez problémů, u toho házedla si říkám že asi bude problém že při přepnutí do režimu s brzdami to asi bude docela skok, tak to asi ještě budu muset zapracovat na tom aby se to dalo ovládat plynem... každopádně díky
nahoru může, dolů musí
já jsem kdysi viděl také jen video a šel do toho. Takový problém to nebyl. První sezona je na seznámení, velkých výkonů nedosáhneš. První házedlo zničíš ještě letos
. Ale budeš nadšený.
- hlavně nekecat a lítat -
ION, byl statečný...
ION, byl statečný...
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
mat píše:já jsem kdysi viděl také jen video a šel do toho. Takový problém to nebyl. První sezona je na seznámení, velkých výkonů nedosáhneš. První házedlo zničíš ještě letos. Ale budeš nadšený.
Ja dúfam, že svoje nezničím
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Já jsem taky doufal, ale marně. Jedna rána koncem křídla o drn asi po 3 měsících pohodovýho lítání a bylo (načnutý uhlíkový roving v křídle). Lépe řečeno nebylo, ještě jsem dal několik desítek hodů, až při jednom buchlo křídlo při hodu. Ale na první se vždycky vzpomíná v dobrém.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Já to svoje první káčko nejdřív nalámal při cpání celého éra do auta(protože jsem byl moc línej to rozebírat
) a dorubal ho při nácviku chytání za kolík a rovnou házení, kdy mě spadlo na ocas a zlomil trubku. Trubku jsem jen tak oblemcal uhlíkem a sklem. Při prvním hodu to celé znovu ulítlo a prásklo do země. No šel jsem pro to s igelitkou 
RCgliders.cz
- lakotamm
- Kontaktovat uživatele:
onca píše:Já to svoje první káčko nejdřív nalámal při cpání celého éra do auta(protože jsem byl moc línej to rozebírat) a dorubal ho při nácviku chytání za kolík a rovnou házení, kdy mě spadlo na ocas a zlomil trubku. Trubku jsem jen tak oblemcal uhlíkem a sklem. Při prvním hodu to celé znovu ulítlo a prásklo do země. No šel jsem pro to s igelitkou
Uf... to bolo pred koľkými rokmi?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
Ahoj, tak jsem dneska lítal s novým lízátkem. Udělal jsem ho z rovingu. No je to lepší v tom, že člověk má vetší kontakt s křídlem a přijde mi, že se lépe kontroluje hod, ale to je asi tak vše. Jinak už mam rozříznutou ruku, neni to nic vážného ale při hodu to cítím. Moje první otázka zní, jak proti tomu bojujete? Další otázka zní, čím lepit to lízátko, zkoušel jsem epoxid ale dneska to povolilo. Ještě by mě zajímalo jak je to se závislostí síly větru a výšky hodu. Do jaké rychlosti větru má výška hodu stoupající tendenci? Dneska jsem hodil 37m a to foukalo asi 2-3m/s, prostě málo. Pak se vítr uklidnil bylo téměř bezvětří a nehodil jsem víc jak 33m. Oproti sobotě kdy foukalo až 6 m/s tak to letělo až na 39m.
Zbynass1 píše:Pánové mám taky jeden dotázek, chystám se na svoje první F3K a nevím jestli je nutné mít brzdy proporcionálně na plynu nebo je stačí mít jako letový režim na přepínači? Řeším totiž trochu problém s radiem a přijímačem, mám doma volné dva prověřené HSF05 od Hitecu a ty mají místo pátého kanálu šestý a bohužel na otic 6 sport fungujou křidélka u "větroně" na 1. a 5. kanále čili musel bych lítat buď na režim AKRO s třemi letovými režimy nebo budu muset pořídit přijímač s pátým kanálem což se mi moc nechce...
nemáš pravdu na opticu 6 sport který vlastním to jde i z přijimačem hitec hsf05 ms ám brzdy prororcionálně na páce plynu a letové režimy na tom přepínači co je vlevo
MK Katoda Sokolov :-)
režim glider tam si přepneš kde chceš mít plyn protože jde zapnout i na přepínač a pak získáváš brzdy na páce plynu, v manuálu pak máš dál popsaný jak nastavit ty letový režimy a ty křidýlka normálně první a ta pátá díra a jedou v poho je tam sice napsáno že se to má chovat jako šestej kanál ale funguje to i jako pátej
MK Katoda Sokolov :-)