petr-powder píše:Nějak totiž nechápu, proč by se na jednání o bezpilotních letadlech a modelech měla dělat srovnávání s UL
Protože evidentně někoho s... osmimetrový rc model větroně , tahle velikost už je plně srovnatelná s UL a někdo se nenápadně pod touto záminkou snaží spláchnout všechny modely do jednoho pytle.
Já souhlasím s nějakými pravidly - ale pouze od člověka který ví o čem mluví.
Ať klidně zavedou něco jako řidičský průkaz a pravidla silničního provozu, ale kua ať to má hlavu a patu . Proč někdo chce stejný metr na kluka s 300 gramovým větroněm jako na člověka s 15kilovou Extrou. Proč chtějí stejně měřit 10kilového větroně a 10kilověho turbíňáka.
Který idiot chce stejný zákon pro Easy Glidera i pro vojenského Globalhawka .
To půjdu zase na dva roky na vojnu abych si hodil bezmotorový éro na kopci - protože to lítá stejně jako vojenský model ? Trochu na hlavičku ne ?
Chápu že až si pořídím akrobata nad 2,5metru, půjdu na doživotně platné školení za 100,-kč a při náhodné kontrole se prokážu razítkem že jsem byl proškolen. Nechápu ale, proč se mi někdo chce srát do života , když si poletuju s metrovým polystyreňákem uprostřed lánu pšenice.
Ps: Mladá se tady směje že po sobě v práci házejí kancelářské sponky (slovy úředníka bezpilotní prostředky vážící víc než 0 gramů) - asi za to půjde do kriminálu, už bych se měl začít učit péct buchty. Pochybuju totiž že před každým hodem zavolají na Ruzyň o povolení ke vstupu do jejich vzdušného prostoru.
Rádio a nabíječ = základ modeláře .