Heli HK-450 z HC II.

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#346 Příspěvek od Bizon »

Jestli čekáš negativní ohlas tak jeden bych měl. Gyro by nemělo být stažené žádnou páskou, můžou se tak na něj přenášet vibrace=) Je to ale detail, jestli to lítá dobře tak bych to neřešil.
flubber
Kontaktovat uživatele:

#347 Příspěvek od flubber »

nejenom gyro, ale i vodiče (udává se 5cm) vedoucí ke gyru by se neměly ničeho dotýkat
Mikelo

#348 Příspěvek od Mikelo »

Nejlepší je to servo úplně schovat na druhé straně trubky.
Gyro LEHCE pojišťuji sucháčem běžně. Kdyby selhala lepící páska (i když je to málo pravděpodobné) tak bez dalšího jištění gyra je kvedlačka okamžitě neříditelná. Vibrace jsou proti tomu prd. Pěnová samolepka pod gyrem je jen mírně omezuje, zásadně řešit se musí jinde.
flubber
Kontaktovat uživatele:

#349 Příspěvek od flubber »

Jemné vibrace snižují citlivost gyra. U levného gyra, které utíká už z "principu" to je jedno, ale profík na pořádném gyru to asi pozná. Můžeš si to představit asi jako šum v rádiu. U chrchláku za 100kč od rákosníka je ti to fuk, ale u něčeho značkového by šum vadil.
romko1

#350 Příspěvek od romko1 »

Kenny McCormick píše:MKS DS545 mam na Tarot450, 30 letov a zacina mat loker v zuboch. To som zvedavy ci vydrzi dlhsie ako DS480 ale asi nie.

Kenny no tak to si ma teda nepotesil... :cry: prave som ho namontoval do vrtasa to MKS DS545 a zatial chodi fajnovucko, tichucko...
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
Kenny McCormick

#351 Příspěvek od Kenny McCormick »

Mikelo píše:Nejlepší je to servo úplně schovat na druhé straně trubky.
Gyro LEHCE pojišťuji sucháčem běžně.
Vibrace jsou proti tomu prd.

Na druhej strane servo kvoli tomu, aby ho nerozsekalo padlo alebo zbytky z listov pri rane?
Nezbadal som rozdiel funkcnosti, ked som nemal suchac a ked mam. Take pilotne Eso, aby som videl rozdiel este dlho nebudem...

romko1 píše:Kenny no tak to si ma teda nepotesil... :cry: prave som ho namontoval do vrtasa to MKS DS545 a zatial chodi fajnovucko, tichucko...

Tiez som z toho sklamany. Zase som "usetril". Dufam ze aspon 3-5 letovych hodin bude pouzitelne, ale do zasoby kupim align DS520 /na Tarot/, ked sa rozvikla hned vymenim a na copterX ino-lab HGD201.
Davam verejny prislub, ze budem kupovat uz len osvedcene diely... :lol:
Este par veci ma zrejme sklame...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
romko1

#352 Příspěvek od romko1 »

Prosim uzivatelov serva MKS DS545 ako su s nim spokojni?

:cry: Kenny po cca. 30 letoch zistil vole v prevodoch...
:D Gammer007 je max. spokojny..

Ake mate prosim skusenosti ostatni?

Co sa tyka serva: HGD digital 201 Carbon Gear BB Alloy - 9.1g / .07s / .9kg ...nie je slabe???
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
jackson8800

#353 Příspěvek od jackson8800 »

Chci se zeptat..mám možnost si sehnat HK-450 bez serv,rotorové hlavy a vysílačky..Viděl jsem rotorovou kovovou hlavu za 160 Kč ale na kolik by vyšel ten zbytek?Díky moc za odpověd.
1ondra9

#354 Příspěvek od 1ondra9 »

jackson8800 píše:Chci se zeptat..mám možnost si sehnat HK-450 bez serv,rotorové hlavy a vysílačky..Viděl jsem rotorovou kovovou hlavu za 160 Kč ale na kolik by vyšel ten zbytek?Díky moc za odpověd.

............. nezapomeň na ochrané pomůcky dle příslušných norem ..........
NEBE - PEKLO - RÁJ (...prej zlatá prostřední cesta :roll: ...)

T-rex 500 CF-> po ráně ->GF ;-)
AURORA 9
easy copter XS metal (na domácí acro) :)
flubber
Kontaktovat uživatele:

#355 Příspěvek od flubber »

Hlavu za 160kč? To snad jen na obrázku. Zbytek od 500kč do 50.000kč. Záleží na kvalitě a na tom co všechno chceš koupit (serva, gyro, listy, RX, TX, baterky, nabíječku,...)
Zbynass1

#356 Příspěvek od Zbynass1 »

jackson8800 píše:Chci se zeptat..mám možnost si sehnat HK-450 bez serv,rotorové hlavy a vysílačky..Viděl jsem rotorovou kovovou hlavu za 160 Kč ale na kolik by vyšel ten zbytek?Díky moc za odpověd.

Rotorová hlava a serva jsou základ vrtulníku, ten zbytek co ti někdo nabízí je kupa šrotu která každému doma zbytde když zjistí, že po havárce nemá cenu kupovat jednotlivé díly, ale za ty prachy co u číňana vrťas stojí ho vezmou rovnou celý...
nahoru může, dolů musí
Zbynass1

#357 Příspěvek od Zbynass1 »

2Kenny: jen tak pro zajímavost, jak dlouhou máš páku na sevu vrtulky? já mám od osy hřídele po osu čepu cca 8mm, tzn. převod do síly, ale smykátko přesto chodí spolehlivě doraz - doraz. Zamýšlím se nad tím že když dáš delší páku na servo tak tím sice zrychlíš pohyb smykátka čili celkový zisk vrtulky, ale na druhou stranu ti na převody serva působí větší síly a i případné vůle v ozubení se při převodu na táhlo násobí....
nahoru může, dolů musí
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#358 Příspěvek od Bizon »

Délka páky 8mm je u 450 s rychlým servem tak akorát, mám to vyzkoušené jak s levnými čínskými gyry, tak s LTG-2100 a GY520...

Kupovat nějaký kus hlavy je podle mně blbost, kdybych chtěl ultralevnou helikoptéru tak bych si vzal HK450 CCPM 3D Helicopter Kit (Align T-rex Compat.) Ver. 2. Za 28$ je to fakt solidní stroj na začátek.
Zbynass1

#359 Příspěvek od Zbynass1 »

Mi to taky přijde jako, že to funguje slušně právě proto si říkám jestli spoustu "problémů" s gyrem a nemožností seřízení ocasu nesouvisí u spousty lidí s neůměrně dlouhou pákou na servu ;)
nahoru může, dolů musí
Kenny McCormick

#360 Příspěvek od Kenny McCormick »

Zbynass1 píše:2Kenny: jen tak pro zajímavost, jak dlouhou máš páku na sevu vrtulky? já mám od osy hřídele po osu čepu cca 8mm, tzn. převod do síly, ale smykátko přesto chodí spolehlivě doraz - doraz. Zamýšlím se nad tím že když dáš delší páku na servo tak tím sice zrychlíš pohyb smykátka čili celkový zisk vrtulky, ale na druhou stranu ti na převody serva působí větší síly a i případné vůle v ozubení se při převodu na táhlo násobí....

Mal som to doteraz na poslednej dierke /13mm/, po presunuti serva pod trubku som to dal na druhu dierku /10,5mm/, prva je 8mm ale tam uz mam problem dostat to servo do roviny s tiahlom a este vecsi - zavadza hrb na serve.
Na tom MKS 545 to mam na druhej dierke od zaciatku a aj tak sa vyklepava. Obe serva su podla specifikacie dost silne oproti napr. ino-lab, tak som myslel ze to nebude mat nejaky vplyv na likvidaciu prevodov. A cim dlhsia paka, tym vecsia rychlost. Funguju obe s futabou401 velmi dobre v digi rezime, nehreju sa... Akurat sa vyklepavaju tie prevody.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“