Výběr nového vrtulníku pro úplného začátečníka
Jo kráva je to velká ale k ničemu.Leda že bys měl k dispozici nějakou halu,kde bys mohl trénovat.Venku Ti to odnese vítr a v místnosti je to moc velké.A navíc ta kráva je tříkanálová.To ti moc nedá abys pak mohl řídit 6-tikanál.Zato ten malý 4-kanál se páčkuje skoro stejně jako 6-tikanál.A můžeš s ním lítat i v menší místnosti takže asi bez omezení.Rozdíl je v tom,že má pevný uhel náběhu rotorových listů a 6-k. má kolektivní řízení. Když zvládneš 4-k. pak by neměl být problém udržet ve vzduchu 6-k.Ovšem je pravděpodobné,že to o zem rozbiješ a ne jednou.
Milý Skurte, moc prosím, žádný vrtulník si teď nekupuj. Nemáš o tom ani páru, koupíš nějaký křáp a pak Tě to bude mrzet. Vydrž to tak týden, postuduj a všechno Ti bude mnohem jasnější. Tobě se ani nedá moc poradit protože ještě nevíš vůbec nic, ani nevíš na co se zeptat. Existují i vrtulníky za pár korun co dokonce i celkem slušně létají , a i s jednorotorovým se dá velmi úspěšně začít.Vlezeš se do sumy kolem 4000 Kč, ale o tom později. Jenom k tomu potřebuješ znalosti které zatím ještě nemáš. Proto navrhuji ten týdenní odklad. Pro začátek se podívej sem : http://vitocz.net/ a sem: http://zd.wwwcity.cz/zd/ . Určitě najdeš i sám snadno ještě spoustu užitečných informací. No a pak, hurá nakupovat, nebo se ptát na konkrétní typ.
skurt píše:Předpokládám, že máš na mysli tohle:
http://www.rcshop.eu/easycopter-v45-colibri-pro-profipack-p-23927.html?zenid=2f7366f768cb5ac3674eb955620cab8f
To se mi líbí. Jsem sice trošku v depresi, že jsem sem přišel s tím, že si za stejné peníze koupím 72cm dlouhu krávu a teď půjdu do méně než třetinové, ale! Ale zas mám pocit, že to bude vyhovovat mým požadavkům.
Nebudu se Vás ptát, jaké prvky se s tím mám učit, takové nějaké to stání a kroužení kolem hlavy, na to si najdu nějaký tutoriál, ale chtěl bych vědět - za předpokladu, že to zmáknu, tak jsem člověk, který je schopný ovládat 4kanálový jednorotorový vrtulník a když vezmu do ruky simulátor s nějakým tim benzíňákem (6kanál?) tak s tím budu lítat ze strany na stranu, ale o zem to nerozbiju, takhle by to šlo, ne?
Ano,to je přesně on.Ale jak říkám,těžký je to s ním až až a bez dílů se neobejdeš.Proto doporučuju rovnou koupit náhradní lyže a náhradní hlavní hřídel .Tyhle dvě věci budeš na 100 procent potřebovat.Jinak naučit se s ním bez jakýkoliv jiný průpravy se dá.Blbě,ale jde to.Hlavně si hned na začátku vysílač nezapomeň přepnout do začátečnickýho režimu.Další věc - mode 1 je plyn na pravý ruce,mode 2 na levý ruce.U tohohle vrtulníčku jde vysílač přenastavit na oba mody.Doporučuju ti ještě stáhnout si příručku začínajícího vrtulníčkáře a tu si dobře nastuduj.Stáhneš jí například ze stránek rczona.cz.No a začal bych na nějakym tom simulátoru,přecijen pak ten začátek budeš mít o něco lehčí.
A nakonec,koukni se sem,tam se myslím dozvíš vše potřebný o tomhle stroji.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=25126
Naposledy upravil(a) Alfa dne pát 16.04.2010 23:17, celkem upraveno 1 x.
Na tohle jsem zrovna narazil.
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Ea ... ck/291612/
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Ea ... ck/291612/
Nikdy jsem s nicim nelital.Vubec se nevyznam ve vrtulnicich a presto jsem si koupil Blade MSR.Po par narazech do zdi a vymene zadniho ocasniho motorku se da rici,ze ho zvladam.Tento model je az neuveritelne stabilni.
Idealni pro totalniho amatera.Je tak poslusny a hlavne odolny (diky sve male vaze),ze se na nem da v klidu naucit zaklady rizeni.Hlavne zmena orientace rizeni kdyz vrtulnik leti proti pilotovi.Coz byl pro me ze zacatku obrovsky problem.Ted uz me prsty na ovladaci chodi samy aniz bych nad tim premyslel.Ono na premysleni u jinych modelu asi uz nezbyva cas.
Jeste jsem zkousel kamaraduv Solo Pro II.
https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... &Itemid=26
Ten uz neni tak stabilni, ale taky se s nim da pekne vyradit. A za tu cenu do obyvaku uplna bomba.
P.S.
Jeste jsem si prikoupil k Bladovi MSR vysilkac DX6i. Ovladani je o poznani lepsi - citlivejsi asi i rychlejsi reakce (mozna pouze muj dojem) nez u setoveho vysilace.
Idealni pro totalniho amatera.Je tak poslusny a hlavne odolny (diky sve male vaze),ze se na nem da v klidu naucit zaklady rizeni.Hlavne zmena orientace rizeni kdyz vrtulnik leti proti pilotovi.Coz byl pro me ze zacatku obrovsky problem.Ted uz me prsty na ovladaci chodi samy aniz bych nad tim premyslel.Ono na premysleni u jinych modelu asi uz nezbyva cas.
Jeste jsem zkousel kamaraduv Solo Pro II.
https://www.rczona.cz/index.php?page=sh ... &Itemid=26
Ten uz neni tak stabilni, ale taky se s nim da pekne vyradit. A za tu cenu do obyvaku uplna bomba.
P.S.
Jeste jsem si prikoupil k Bladovi MSR vysilkac DX6i. Ovladani je o poznani lepsi - citlivejsi asi i rychlejsi reakce (mozna pouze muj dojem) nez u setoveho vysilace.
Na tohle jsem zrovna narazil.
Díky moc!
žádný vrtulník si teď nekupuj
Chápu Váš postoj, mám jen dvě připomínky. Za ten týden, který mi radíte budu tak asi 2h a 15min o rok starší a ten sroj měl být k narozeninám.
Vím, jak jsem úspěšný při miningu informací a proto vím, že teď jak říkáte si koupím křáp a rozbiju ho, ale za týden vybírání si koupím křáp, rozbiju ho a budu naštvanej, že jsem si neodpustil ten zbytečný týden :/
podívej sem : ... a sem:
Podívám, stejně tak jako se podívám do toho odkazovaného fóra.
EDIT: Uf, tak jsem se podíval na Ty dvoje stránky a na první jsem našel, že gyro je důležité a na té druhé, že její majitel má dlouhé vlasy a rád griluje...navedl bys mě prosím alespoň co mám hledat?
Nicméně nejpozději v neděli si něco chci objednat, nebo v pondělí si to jít koupit. Ještě se stavím v tom heli obchodu tady v Brně, co mi tu někdo radil, tam by snad mohli být i zítra dopoledne.
Jinak teda, proč se pořád ptám na věci, ke kterým vede ta předlouhá cesta...nechci si koupit vrtulník, abych se stal modelářem a věnoval se tomu do smrti, chci si to zkusit a chci dokázat tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=1Lg6wASg76o
buď teda dokázat nebo si dokázat, že na to nemám.
Tak jestli se nechceš stát modelářem, jenom umět viset na zádech, to je pro mne divná motivace ale budiž. Každý jsme nějaký. Bohužel v tomto případě zbytečně vyhazuješ peníze, visení na zádech představuje už docela velké vynaložené úsilí i prostředky.V řádu desítek tisíc a i nějaký ten čas na trénink , to už čtyři litry a dva dny civčení nespraví. A do toho obchodu v Brně určitě zajdi. Dozvíš se za chvíli víc jako tady za celý den čtení. Pokud tedy Evžen nebude mít nerudnou náladu.
Je tolik věcí, které chci zkusit a abych zkusil všechny, nemůžu se každé do smrti věnovat a proto si stanovím cíle, zas tak nelogické mi to nepřijde.
Chtěl bych umět podběhnuté salto, ale nebudu se kvůli tomu učit všechny akrobatické prvky, chtěl bych umět tančit Paso doble, ale nebudu se učit všechny společenské tance a chtěl bych umět opřít vrtulník o vrtuli za chodu...
Zítra dojdu zkusit Evženovu náladu
Chtěl bych umět podběhnuté salto, ale nebudu se kvůli tomu učit všechny akrobatické prvky, chtěl bych umět tančit Paso doble, ale nebudu se učit všechny společenské tance a chtěl bych umět opřít vrtulník o vrtuli za chodu...
Nemá cenu ti radit, invert na zádech s dotykem listy o zem bude pro tebe nesplněný sen, smiř se s tím a přejdi k pasu doble. S tvým přístupem to nemá cenu zkoušet, každá věc potřebuje čas, elán, pokoru a často peníze, popřemejšlej o tam až budeš starší.
P.S. Chudák Evžen.
P.S. Chudák Evžen.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
skurt píše:...nechci si koupit vrtulník, abych se stal modelářem a věnoval se tomu do smrti, chci si to zkusit a chci dokázat tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=1Lg6wASg76o
buď teda dokázat nebo si dokázat, že na to nemám.
Až do teď jsem tvoje myšlenkové pochody jen s pobavením četl... Ale tohle je fakt perla!
Ty opravdu nevíš NIC! Nebo máš neomezené finanční zdroje a potom opravdu se stát modelářem nemusíš - jen akrobatickým pilotem heliny...
Pokud to tak je, kup si slušnou vysílačku - Spektrum DX7 SE pro heli.
Začni na 4-kanálovém minivrtulníku v obýváku - ideální je Blade mCX...
Na něm se naučíš viset, bočit (let do stran), nějaké ty osmičky, kruhy, piruety... Hlavně to nerozbiješ a poletí to HNED.
Potom pořiď Blade mSR. Ten tě naučí létat s použitím "křidélek", ne jen na "směrovku". Je rychlejší, reakce se ti zautomatizují...
Další fáze je naučení se létat venku s něčím, co už má cykliku. Pokud nechceš být modelář, zkus RTF Blade SR - letí rovnou "z krabice".
Pokud s tímhle zalétáš základní obraty a přemet, pak už jdi na toho spalováka - připrav si do začátku tak 20-30 tisíc a dobrého technika-modeláře.
Tak letu zdar. Fakt mě mrzí, že u toho nebudu, až uděláš něco po svém - kvalitu tříkanál a pod. Buď to rozbiješ sám, nebo uvidíš jaký to je crap a celou heli anabázi prohlásíš za kravinu a úlet
skurt píše:Je tolik věcí, které chci zkusit a abych zkusil všechny, nemůžu se každé do smrti věnovat a proto si stanovím cíle, zas tak nelogické mi to nepřijde.
no...hodně štěstí
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Pánové, chápu Váš postoj, ale to, že jste si k tomu tu cestu prokousali Vy neznamená, že musí každý přeci...a zkuste chápat můj postoj. Já prostě nechci umět jeden obor, dva sporty a uvařit pět jídel, chci umět všechno, nebo co nejvíc na prostě 60%.
co se týče poznámky že až budu starší...
čím jsem starší, tím víc se setkávám s lidmy, s tímhle názorem, kteří mě nenávídí, protože přicházejí na to, že má cesta možná není správná, ale určitě není špatná.
Jinak teda bych chtěl ještě jednou poděkovat za užitečné rady, zejména za to, že jste mi rozmluvili ten velikej vrtulník. Teď už ale nabíjím colibriho V4.5 a chtěl bych ho ještě než dneska odjedu zkusit...a nebojte, jestli ho rozbiji, tak se sem pochlubit dojdu
co se týče poznámky že až budu starší...
čím jsem starší, tím víc se setkávám s lidmy, s tímhle názorem, kteří mě nenávídí, protože přicházejí na to, že má cesta možná není správná, ale určitě není špatná.
Jinak teda bych chtěl ještě jednou poděkovat za užitečné rady, zejména za to, že jste mi rozmluvili ten velikej vrtulník. Teď už ale nabíjím colibriho V4.5 a chtěl bych ho ještě než dneska odjedu zkusit...a nebojte, jestli ho rozbiji, tak se sem pochlubit dojdu