Easy Star - pokračování

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
romko1

#646 Příspěvek od romko1 »

dusangg píše:Ahoj,
mal som ten motor v ES, ale mi pripadal ťažký, 95g oproti pôvodnému Permax400: 62g.
Letelo to kolmo nahor, ale slabšie plachtilo a trebalo dovažovať čumák aj pri Zippy 2200mAh 3S 20C. Jednoducho bolo to už ťažké lietadlo. Na motor to letelo super.
Rozmýšľam na nad týmto.
Vrtuľu používam tiež 6x4, len teraz neviem značku.
Krídelká som už tiež dorábal.

Kolko Ti v takej kombinacii vydrzal poletovat dany ES? (2.2Ah lipolka a HXT 2835 (380S) 2700kv Brushless Inrunner) a vrtulka 6 x 4)
Vdaka za info.
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
dusangg
Kontaktovat uživatele:

#647 Příspěvek od dusangg »

Tak musím sa priznať, že čas som nejak nesledoval, môj spôsob lietania je taký, že motor používam ako výťah aspoň na 300m a potom hľadám, kde to nesie, ako sa správa model, odhad rozpočtu na pristátie a na zosynchronizovanie hlavy, pravej a ľavej ruky - to je môj najväčší problém. Vydržalo to asi 8 výťahov hore a čas mi závisel od iných podmienok, veď je to aj vetroň, lietam, kým mi reg nevypne.
Aj tak si myslím, že obežka má väčšiu účinnosť ako inrunner. Teraz tam mám iný motor, ale tiež sa mi nepozdáva, tie kV má nízke.
Viem, že to nie je uspokojivá odpoveď...
wonderka

ulozeni motoru

#648 Příspěvek od wonderka »

Zdravim,
pri mem druhem pokusu o litani, sem ve vzduchu byl cca 10 minut, byla to parada.
Bohuzel, kombinace vetru a mych nezkusenych prstu, mela za nasledek peknej "zapich" do zeme. Odnesla to ta cast, kde je pridelan motor, praskla nejaka prepazka drzici motor na miste a popraskal i okraj gondole nebo jak to nazvat. Motor je ted na volno, da se snim hejbat dopredu, dozadu...
Mohly by jste mrknout na fotky a poradit jak nejlepe to opravit?
http://picasaweb.google.com/wonderka83/Easystar?feat=directlink
Diky

Mam jej z druhe ruky, je to na nem poznat, mozna do budoucna bych i zvazil potizeni noveho trupu, ale i tak, napr. jednoduse to zalepit dvouslozkovym lepidlem se mi nechce, motor by se tam prilepil a nesel by pripadne vymenit. Nebo me napadlo tam vlozit valecek od kinofilmu a do nej vlozit motor, ale nevim jestli by sedely rozmery...
Blade mCX, Easystar
bekmen
Kontaktovat uživatele:

#649 Příspěvek od bekmen »

Ničeho se neboj, nic to není - to spraví pár kapek vteřiňáku a aktivátor. Zmáčknuté kousky se trochu nafouknou teplem - doporučuji ale nahřát pouze fénem. Horkovzdušná pistole už je moc - to je z EPP pak nevzhledný Popcorn.
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

Re: ulozeni motoru

#650 Příspěvek od Michal_N »

wonderka:
Máš dvě možnosti řešení. Buďto zachováš originální systém uložení motoru, nebo ho budeš modifikovat.

V případě originálního systému se motor do gondoly lepí sekundovým lepidlem. Můžeš nejprve srovnat polohu motoru v gondole, potom praskliny v gondole zakapat řídkým sekundovým lepidlem, stisknout hrany prasklin k sobě a podržet do zaschnutí, event. urychlit aktivátorem. Stejně tak se přilepí i motor ke gondole. Lepidla nesmí být příliš, aby nezateklo do motoru. Pokud budeš chtít později motor měnit, tak ho odřízneš modelářským nožem.

U modifikovaného uložení záleží na tvojí fantazii, já jsem to například udělal takhle: http://michalln.rajce.idnes.cz/Easystar ... ni_motoru/ .
Otvor v gondole jsem zvětšil, a vlepil do něj ocelový prstenec opatřený po obvodu čtyřmi mosaznými závitovými pouzdry pro šrouby (připájené z vnější strany prstence). Na motor jsem přišrouboval kříž z textitu. Mezi kříž a prstenec jsou vložené silentbloky od serv.

Mezi pláštěm motoru a prstencem je mezera cca 1,5-2 mm, takže vzduch může proudit okolo celého pláště motoru a dobře ho tak chladit.
Výměna motoru je snadná a dotahováním šroubů na obvodu je možné seřizovat vyosení motoru. Po nastavení vyosení se silentbloky můžou event. nahradit pevnými podložkami. Mám to takhle asi 1 rok a bez nejmenších problémů.
pedro777

#651 Příspěvek od pedro777 »

Ahoj všem.

Sem tu novej a asi sem se sem naboural :oops: tak se omlouvám.
Sem uplnej začátečník a tohle sem náhodou našel při hledání info o ES.

Také sem se nechal unést a jednoho sem koupil přes RCBAZAR.
Jen jednou letěl a za dobrou cenu.Samo že sem neodolal a při první možnosti sem to hnedle skusil.Ale :roll: stoupat začal snižil sem tah motoru stím že nepujdu hned tak nahoru.Začal se naklánět levo a hned v pravo.Netušim co je špatně. Pro vás asi jasné ale pro mě... 8O

Tak tu chci POPROSIT jestli je někdo ohcoten pomoci a dát první školení
uplnému nováčku.

Děkuji všem a ještě jednou se omlouvám za tenhle vpád.Petr
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#652 Příspěvek od Michal_N »

pedro777:
Moc ti chválím, že se chceš domluvit s někým zkušenějším a nezkoušíš začít s létáním za každou cenu sám.
Pokud by se ti neozval nikdo z tvého okolí a jsi schopný dojet do Prahy, tak zkus poslat SZ Bossovi8 - viz http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... sc&start=0 .
romko1

#653 Příspěvek od romko1 »

Prisiel mi motorcek na mojho EasyStara:
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... 2835_(380S)_2700kv_Brushless_Inrunner
Tiez vrtulka: 6x4, kupil som unasac...
Cakam teraz na draka... a mozem skladat...snad nebude moc tazky dany motorcek... a budem spokojny s letovymi vlastnostami... co dusangg?
H8mini+TX06,Leader160HM,Leader130HM,Leader125HM,ThunderTigerXXT,HydrotekF1+SKY-HD01,Taranis X9D+
dusangg
Kontaktovat uživatele:

#654 Příspěvek od dusangg »

romko1 píše:Prisiel mi motorcek na mojho EasyStara:
...snad nebude moc tazky dany motorcek... a budem spokojny s letovymi vlastnostami... co dusangg?

Tak ja som ho vybral z modelu von práve preto, že bol ťažký, ale našiel som kolegu, čo tam dal to isté (rozmery, výkon, kV) len iného výrobcu a s váhou 135g. O to viac musel dovažovať čumák.
Ja som mal baterku úplne v nose, + 20-30g nalepených vpredu na dováženie, presahovalo to 720g a v návode je 660g, tak zvažujem iný variant pohonu. Musím sa opraviť, ten Permax400 váži až 80g.
S motorom to bola stíhačka, silné a rýchle na daný typ modelu.
Mne ide skôr o to, aby sa udržal hore aj pri bezmotorovom lete, asi chcem nezlúčiteľné veci ...
romko1

#655 Příspěvek od romko1 »

dusangg píše:Musím sa opraviť, ten Permax400 váži až 80g.
S motorom to bola stíhačka, silné a rýchle na daný typ modelu.
Mne ide skôr o to, aby sa udržal hore aj pri bezmotorovom lete, asi chcem nezlúčiteľné veci ...

Hm... a cca. 20g robi tomu lietadlu (vetronu) taky problem? Ja viem este plus 20 dopredu (vyvazenie) ale to je 40g spolu...
Kde ma prosim Ta tazisko? Vdaka
Michal_N
Kontaktovat uživatele:

#656 Příspěvek od Michal_N »

romko1:
Samozřejmě je naprosto správné zbytečně nezvyšovat hmotnost modelu, ale těch cca 20 g nebude pro ES problém. Navíc při vhodném rozmístění elektroniky v kabině nemusí být nutné ani dovažování. Můj stříďák s novým ložem má cca 100 g a s baterií Zippy Flightmax 2300mAh 3S1P 20C jsem nemusel přidávat do čumáku ani gram zátěže navíc. Stačilo umístit regulátor dopředu čumáku nad baterii.

Těžiště má být podle návodu 78 mm od náběžné hrany křídla (měřeno u trupu), po záletu jeho polohu můžeš doladit podle chování letadla.
romko1

#657 Příspěvek od romko1 »

Michal_N vdaka... potesil si ma... :lol: Takze snad s tym novym motorom Turnigy 2835 - 2700kV nebude problem co sa tyka hmotnosti... nebude lietko tazkopadne...a tak.
dusangg
Kontaktovat uživatele:

motor do ES

#658 Příspěvek od dusangg »

Tak by bolo asi vhodné, ak by nám tu skúsenejší navrhli čo najvhodnejší motor a vrtuľu pre ES, prípadne napísali, čo kto do toho dal. Viem, že existujú fan stránky, ale aj tak by som si rád urobil prehľad, aké rôzne pohony mal tento model.
ivec1

Easy Star >< AXN Floater

#659 Příspěvek od ivec1 »

Čo na to poviete?
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... To_Fly_EPO - $56.95
alebo holé - bosé
http://www.lowpricerc.com/product_info. ... cts_id=749 -$39.99
ale pošta + Hong Kong Post, Airmail+Register : $39.76USD :twisted:

.. tak nič, :roll: už som našiel odpoveď odpoveď :o
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ok&start=0
:lol: :wink:
romko1

skusky motora pre ES

#660 Příspěvek od romko1 »

Zdravim,
dnes som robil testy na elektroniku ktoru budem osadzat do ES.
Zameral som sa predovsetkym na motor:
http://hobbycity.com/hobbyking/store/uh ... =HXT_2835_
Pripojil som 3s 2,2Ah Li-Pol baterku na 40A reg. a pomocou radia (packy plynu) postupne pridaval otacky az do maxima.... Nechal som ho bezat na maximum odhadom asi 1minutu a potom odpojil...
Co ma dost prekvapilo bolo, ze plast (obal) motora bol dost horuci (odhadom 70-80st.C) - neudrzal som ho v ruke.
Mam otazku na skusenych modelarov: Je to OK?
Ved ked ho umiestnim do motoroveho priestoru v ES ved mi moze ten polystyren chytit.....
Regulator bol vlazny, bateria tepla cca. 30st.C.
Vdaka za odpovede....
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“