zlomená vrtule u Radianu
-
martin.kubula
zlomená vrtule u Radianu
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Při třetím létání se mi při přidání plynu na 3/4 najednou za letu zlomil 1 list vrtule. Poté se mi letadlo rozvibrovalo a spadl i kryt kabiny. S letadlem jsem přistál a zjistil jsem poškození. Kde se stala chyba?? Může být vadná vrtule, nebo jsem přidal plyn moc rychle?? Nevím zda mám koupit stejnou vrtuli, mám strach aby se mi to neopakovalo. Za odpovědi děkuji M.
Re: zlomená vrtule u Radianu
martin.kubula píše:Dobrý den, chtěl jsem se zeptat. Při třetím létání se mi při přidání plynu na 3/4 najednou za letu zlomil 1 list vrtule. Poté se mi letadlo rozvibrovalo a spadl i kryt kabiny. S letadlem jsem přistál a zjistil jsem poškození. Kde se stala chyba?? Může být vadná vrtule, nebo jsem přidal plyn moc rychle?? Nevím zda mám koupit stejnou vrtuli, mám strach aby se mi to neopakovalo. Za odpovědi děkuji M.
Vadná vrtule. Vrtule musí snést jakoukoliv manipulaci s páčkou plynu....
Luzr píše:Vadná vrtule. Vrtule musí snést jakoukoliv manipulaci s páčkou plynu....
To v zásadě ano, ale mohlo dojít k jejímu naštípnutí při předcházejícím přistání...
Kovboj píše:Luzr píše:Vadná vrtule. Vrtule musí snést jakoukoliv manipulaci s páčkou plynu....
To v zásadě ano, ale mohlo dojít k jejímu naštípnutí při předcházejícím přistání...
Tzn. vadná následkem naštípnutí při přistání?
BTW, nevím přesně co je tam za sklopku, ale podle mých omezených zkušeností naštípnout sklopku při přistání je celkem rarita. Možná tak při totální havárii..
-
martin.kubula
Luzr píše:Kovboj píše:Luzr píše:Vadná vrtule. Vrtule musí snést jakoukoliv manipulaci s páčkou plynu....
Tzn. vadná následkem naštípnutí při přistání?
BTW, nevím přesně co je tam za sklopku, ale podle mých omezených zkušeností naštípnout sklopku při přistání je celkem rarita. Možná tak při totální havárii..
Přistání jsem měl vždy bez havárie. Poradíte mi jakou vrtuli si pořídit?
- rbiciste
- Kontaktovat uživatele:
martin.kubula píše:Přistání jsem měl vždy bez havárie. Poradíte mi jakou vrtuli si pořídit?
Nechci vypadat jako rýpal, ale já bych to zkusil reklamovat. Ono to není za pár korun. Pokud budeš kupovat celou sklopku včetně unašeče, tak je to asi 400 Kč.
Nejdřív bych ale zjistil, co je zlomeného. Pokud je ulomený jenom list a unašeč je v pořádku, tak by stačilo koupit jenom listy. Nejprve změřit šířku kořene listu a poté vybrat vhodný list, např. http://jino.cz/sklop-listy-10x6-cam-pro ... -1429.html . Podmínkou je ale šířka kořene 8 mm.
Pokud je nalomený i unašeč nebo listy mají jinou tloušťku kořene je třeba koupit celý komplet. Nekupoval bych originál od PKZ, protože za stejné peníze pořídíš lepší.
Je třeba ale změřit následující, jak již podotkl Arda:
1. průměr osy motoru, mělo by být 3, 3,17 nebo 4 mm.
2. délku trámce neboli rozteč listů.
S tím vším zajít do modelářské a chtít MPJET unašeč podobných rozměrů. Pokud nebude, bude Ti muset někdo poradit, jaký je nejbližší vhodný rozměr.
Radovan
- rbiciste
- Kontaktovat uživatele:
martin.kubula píše:Přistání jsem měl vždy bez havárie. Poradíte mi jakou vrtuli si pořídit?
Kdybych radši použil google.
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1074641
Doporučené náhradní listy jsou Aeronat 11x6: http://jino.cz/sklop-listy-11x6-cam-carb-1451.html
Je tam celé povídání o tom, že originál listy mají výrobní vady.
Radovan
- BOBIKA
- Kontaktovat uživatele:
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_pr ... od=PKZ1017 kup tohle mám to tam orig.a drží 
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
-
martin.kubula
-
martin.kubula