PC CESSNA - ARF 4kan - Pelikan
čau ludia, ak ste niekto nastavovali diferenciaciu krideliek na Cessne na ake hodnoty ste to nastavili ?? resp kam "viac" kam "menej" sa to ma pohybovat (ailerony) hram sa s Opticom a rád by som to vyskúšal. dik
Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
Vždy chodí krídelko viac hore ako dole ( z viacerých dôvodov ).
Konkrétne nastavenie si musíš vyskúšať, niekto chce aby to robilo pekný výkrut (s hornoplošníkom s ťažiskom nízko to nebude aj tak ideálne), iný chce aby v zatáčke bez zásahu do smerovky model letel čo najsprávnejšie (ani sklz, ani výklz, čiže chvost presne v dráhe letu), ďalší dá smerom dole úplne minimálnu výchylku aby to nepadlo do vývrtky pri zúrivom páčkovaní pri pristávaní na minimálke ..
Konkrétne nastavenie si musíš vyskúšať, niekto chce aby to robilo pekný výkrut (s hornoplošníkom s ťažiskom nízko to nebude aj tak ideálne), iný chce aby v zatáčke bez zásahu do smerovky model letel čo najsprávnejšie (ani sklz, ani výklz, čiže chvost presne v dráhe letu), ďalší dá smerom dole úplne minimálnu výchylku aby to nepadlo do vývrtky pri zúrivom páčkovaní pri pristávaní na minimálke ..
- m@rtin
- Bydliště: Praha Prosek. Letiště: Dymokury (Nymburk) a nouzová plocha Kněžice
Zatím jsem zkoušel 50%, chová se to v zatáčce i při výkrutu trochu lépe. Každopádně se vždy zmenšuje výchylka směrem dolů. Zkoušel jsem také klapky, ty se moc neosvědčily, cessna se stává hůře ovladatelnou a mírné snížení rychlosti za vysoké riziko rozbití modelu za to nestojí. Věřím, že lépe by se to chovalo, kdyby se klapky udělaly navíc tak, jako je to u originálu a funkce křidélek zůstala zachována, ale o tom zatím neuvažuju - pochybuju, že by setovej regulátor utáhnul pátý servo.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Extra 330SC (Hacker Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
cessna
To -Coro nechci se hádat,vysvětlení zkratek značení materiálů je zde na manii.S prvním glideremz 20m čumákovka,a kuličky žádné,jen harmonika-dle návodu jsem ohřál nad párou a srovnal-zlatý arcel.Naopak o EPP se ví že měkne a po roce lítání s mustangem od šadu je to opravdu jak houba.U křídla cessny mi opravdu kuličky lítaly-to je poliš.A cessny 350 v testu rc revue jsou detailní fotky a už podle struktury materiálu je vidět že to není poliš.A jinak po zkušenostech tvrdím že Arcel od multiplexu je lepší materiál než epp a stejně snadno opravitelný ale pevnější.A asi nemá smysl to tu rozvádět páč to patří jinam.
cessna
Tak dneska jsem zalítl novou cessnu 350.A je opravdu z EPO,ne z poliše,je to houževnatý,pevný jak epp ale krásně hladkej povrch jak kdyby to bylo potažený.Lítá nádherně,hezčí a tak pěkně letící éro jsem ještě neměl.Ve vzduchu velice elegantní,pomalé i rychlé že to sviští,a nádherné jsou průlety s klapkama který maj 2 polohy.Velmi dobře plachtí.Díky negativnímu vzepětí velmi dobře letí na zádech.Umí akrobatit,i nožák.Přemotorovaná je tak že jde kolmo nahoru snad 100m než se zastaví.Zatím se nad ní jen rozplívám,oproti 480 je to skutečný,dobře létající model.A další,hodně
přemotorovaný set.
Re: cessna
sigi123 píše:http://www.stream.cz/video/496774-nova-cessna-350-corvalis
Tohle řekne vše.
off topic: Mne nie, na tom serveri je nejaký blbý skript ktorý sa u mňa na pc proste nespustí a video neni.
- m@rtin
Mně odkaz funguje. To éro vypadá moc pěkně. Chtěl sem si k narozeninám koupit motorovýho Foxe (1,8m akro větroň), aby měla Cessna bratříčka, ale nějak ho nikde nemají na skladě
. Když jsem zjišťoval, jaké kuličkolety ve verzi plug & play se dají ještě koupit, tak jsem objevil i právě tuto Cessnu 350.
Sice to nepatří do tohoto vlákna, nicméně majitele Cessen od Pelikána by to třeba taky mohlo při hledání alternativ zajímat. Krátce se tedy zeptám. V popisu píšou, že to má 4 serva, znamená to, že křidélka jsou ovládána společně jedním servem a klapky druhým? Nebo jsou křidélka dvouservová a klapky nejsou standardně zapojeny? A dá se nějak jednoduše demontovat podvozek a přistávat do trávy na břicho? Co je v tom za regl? Kolik serv utáhne BEC, který na něm je?
Sice to nepatří do tohoto vlákna, nicméně majitele Cessen od Pelikána by to třeba taky mohlo při hledání alternativ zajímat. Krátce se tedy zeptám. V popisu píšou, že to má 4 serva, znamená to, že křidélka jsou ovládána společně jedním servem a klapky druhým? Nebo jsou křidélka dvouservová a klapky nejsou standardně zapojeny? A dá se nějak jednoduše demontovat podvozek a přistávat do trávy na břicho? Co je v tom za regl? Kolik serv utáhne BEC, který na něm je?
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
cessna
Tak serva jsou po jednom na křidélka i klapky,zapojeny přes jakousy řídící jednotku.To samé osvětlení.Klapky mají standartně na 5 kanál dvě polohy.Motor nemohu nikde najít,má 1320kv,odhadem asi 250W,cesna má necelé kilo a téměř visí a je schopná všech běžných obratů.Kolmo nahoru jde asi 100m než se zastaví.I dobře plachtí.Regl má 30A,víc nepíšou,ale je hodně velký oproti jinejm reglum,i o dost větší než 50A co mám.Hlavní podvozek jde sundat lehce,ale přední ne,je spřažený se směrovkou,je odpružený,zdvih 20mm,krásně to funguje.Je tam jakásy pružicí kulisa aby servo nedostávalo rány.ALe na břicho na 100% přistávat nejde.Má negativní vzepětí-směrem dolu,konce křídel jsou pod úrovní trupu.Přistávat pouze na podvozek!Ale je to hračka s klapkama.Bez nich plave nad zemí na minimální otáčky motoru a nechce si sednout,pouze s lipol 3S 2200mA je těžší a sedne si.Doporučený je 3S 1800mA,a myslím si že bude ideální.S turnigy 3S 1500mA s blbnutím lítám 15minut a dobíjím okolo 300mA.Mám 3 ks a u všech je to stejné.A lítá opravdu nádherně,to video není ono,to chce vidět,je to už dospělé éro.Velmi dobře díky negativu letí na zádech.Jsem z ní nadšenej,i když na realistické lety jsem zvyklý už od pipera,ale tohle je prostě nádhera.Jen jedna vada-mírně vibruje plášt motoru a povolují se šroubky na loži.Zkusím ho reklamovat.Kdo umí přistávat jemně se 480 na podvozek doporučuju.Rozhodně není pro začátečníky.
cessna
Ještě pár věcí.Má pěkně udělanou palubku a sedačky,škoda že tam nedaly pilota.Ale plánuju na jedné straně vyříznout dvířka-na střeše má vybrání pro panty a někoho tam posadit.Zkoušel jsem start kvůly botičkám z vyšší trávy.Dal jsem klapky naplno,plný plyn a--čuměl jsem jak blázen
.Ona se nerozjela ale prostě vyskočila a letěla.Nádhera.Rozjezd prakticky žádný,možná 50 cm.Prostě nadskočí a letí
. Prostě skvělé éro,povedlo se jim.
- m@rtin
Re: cessna
sigi123 píše:Tak serva jsou po jednom na křidélka i klapky,zapojeny přes jakousy řídící jednotku.To samé osvětlení.Klapky mají standartně na 5 kanál dvě polohy.Motor nemohu nikde najít,má 1320kv,odhadem asi 250W,cesna má necelé kilo a téměř visí a je schopná všech běžných obratů.Kolmo nahoru jde asi 100m než se zastaví.I dobře plachtí.Regl má 30A,víc nepíšou,ale je hodně velký oproti jinejm reglum,i o dost větší než 50A co mám.
Aha, takže diferenciaci křidélek nenastavím (otázka je, zda by to u tohohle letadla bylo potřeba). A co to je ta řídící jednotka? Na kolika kanálech je zapojená do přijímače? Kdybych křidélka a klapky připojil rovnou do přijímače, tak by to taky mělo fungovat, ne? A klapky by pak šly ovládat plynule.
Na těch videech to éro vypadá moc dobře
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
cessna
To nevím,je to schované v křídle.Je slepeno z vrchní a spodní části.Diferenciaci jsem používal pouze u větroně,u motoráků snad ani nemá význam.Křidélka kanál 1,klapky 5.Mám futabu T8FG,takže klapky jdou dvoupolohově a jinak ovladačem plynule-to podle mě nemá význam,větron z toho nebude.A když jsem to zkoušel ve vzduchu,prostě jen zpomalovala.Mám je nastavené podle testu z rc revue,podobně jako u opravdových-na start 32 stupnů,na přistaní 50,víc nejdou.Je to funkční,v plynulosti nevidím žádný přínos-i když si přímo na vysílači můžu nastavit zpomalení serva až na 9 sekund.
- m@rtin
Aha, díky za info. A k servům se dostat dá (pro případ výměny nebo opravy) bez destrukce křídla? Já myslel, že to polohování klapek nějak dělá ta jednotka. Takže to je v pohodě. A to křídlo je předpokládám vcelku, nedá se kvůli transportu rozdělit...
Diferenciaci sem zkoušel právě na Cessně a přijde mi, že výkruty i zatáčky jsou tak nějak čistší. Ale byl to jen můj subjektivní dojem. Nevím, jestli to tady někdo z ostatních majitelů cessny zkoušel a s jakým výsledkem.
Diferenciaci sem zkoušel právě na Cessně a přijde mi, že výkruty i zatáčky jsou tak nějak čistší. Ale byl to jen můj subjektivní dojem. Nevím, jestli to tady někdo z ostatních majitelů cessny zkoušel a s jakým výsledkem.
Cessna 480 (Pelikán)
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz
Fox EP (ST-Model)
Hitec Optic 2,4 GHz