já se do diskuze vmísím jen poznámkou, že takovýto dvoumetrový motorový paragliding mi pohledem z rychlíku připadá jako velice bezpečný způsob pro vstup do světa FPV, umím si představit ovládání modelu pomocí svého druhého vysílače který je ještě na 35 MHz a který používám na jednoduché modely a FPV přenos mít na 2,4 GHz, na HC je v nabídce několik variant na této frekvenci za levno.
zároveň mám špatnou zkušenost se šmejdem ála ta malá hračka co tam taky mají, koupili jsme to s bráchou někde na ebayi asi před 4 lety a byla to prostě hrůza co neletěla (igelitové křídlo držící tvar pomocí potpronových žeber, slabý stejnosměrný motor s nimh aku a servo zatáčení (přitahovat odtokovku oběma konci zároveň to neumí) které cukalo už po vyndání z krabice). po této zkušenosti jsem velice opatrný na paragliding v modelovém provedení, ale z toho co jsem viděl na tom videu tak to lítá a umím si představit letní bezvětrný podvečer příštího roku jak sedím v trávě s videobrýlemi na očích a kochám se letovými záběry tohoto paraglidu abych vzápětí své kochání zakončil uvíznutím v drátech vysokého napětí nebo těch vzrostlých stromů které na "mé" louce jsou a které tak lákají k přeletu