Jakou RC soupravu si pořídit?

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Abu
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od Abu »

Protoze se tema diskuze znacne odchylilo od toho, na co se ptal zakladatel vlakna Jari, presunul jsem veskorou hodnotnou debatu o Turnigy TX do noveho vlakna - http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=31209
Zajemci necht laskave pokracuji v diskuzi tam. Zde budou jejich dalsi prispevky mazany !!

(vysvetleni = Jari se rozhoduje mezi jinymi typy Tx nez je Turnigy, takze ho vase svate valky nezajimaji a rad by naopak nejake informace o tech Tx ktere si chce poridit)

Moderator
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#62 Příspěvek od RiMr »

Osobně Optic neznám, ale co vím, tak má i takové zdánlivé maličkosti jako stopky na plynu... (já je nemám).
Futaba 6 nemá ŽÁDNÉ stopky!!!!
Proto bych já osobně volil Optica. Když už kvůli ničemu jinému, tak kvůli tomuto...
Bylo velice "zajímavé" sledovat, jak jeden můj kamarád s tímto rádiem (už má ten sedmikanál), se s tímto "supermegahyperznačkovým" šestikanálem (Futaba) učil lítat s T-Rexem 600 a jednou za čas, s roztřepanýma kolenama, pouštěl vrtulník a Tx z očí, pouštěl jednou rukou rádio a zoufale se na hodinkách snažil pochytit jak dlouho lítá... Skutečně bezpečí samo...
Pak to vyřešil tak, že si do MP3 přehrávače namluvil půlminutová hlášení...
O jeho kvalitách svědčí i to, že se s tím vrťasem i s tímto zoufalým rádiem naučil lítat.
Měl jsem to rádio půjčené. Naprosto hladký chod serv oproti mému Assanu (a čistě subjektivně i než DSM2), perfektní pocit z chodu kniplů, lítal jsem s ní dva týdny a těžko jsem si pak zvykal na "kovářskou" T9x. Jenže... Její softwarová výbava je NAPROSTO zoufalá a pro mě nepochopitelná. To si pro sebe můžu vysvětlit jedině tak, že potřebovali to rádio tak zmršit, aby měl zájemce důvod koupit si ten vyšší sedmikanál.

Jo, ten kamarád, ač na Futabu a značkový T-Rex nedá dopustit (i když lítá jen tam a zpátky, vlastně se jenom snaží "aby mu to neuletělo", nesmýká vrtulníkem ve vzduchu jak šílenec, nelítá žádné ty "úžasné" TicTacy či jak se to jmenuje), tak nemá problém koupit si éro TURNIGY, s motorem TURNIGY a vlastně i v TRexu používá (spokojeně) accu z HC... Prostě kombinuje "kvalitu" se "sračkama". Spokojeně. I když pro mnohé nabubřelce" tady je nejspíš jen sráč co lítá úplný hovno se sračkama...
Když jsme někde na letišti, všímám se velice často jak ti namachrovanci s černýma brejlema a dvouma podržtaškama působí upjatým a popuzeným dojmem, kdežto takový sráči s bublinkama jako jsem třeba jen já, si u toho užijou spoustu srandy. Není to pravidlem, ale je to čím dál častější...
JMalik

#63 Příspěvek od JMalik »

Abu píše:Protoze se tema diskuze znacne odchylilo od toho, na co se ptal zakladatel vlakna Jari, presunul jsem veskorou hodnotnou debatu o Turnigy TX do noveho vlakna - http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=31209
Zajemci necht laskave pokracuji v diskuzi tam. Zde budou jejich dalsi prispevky mazany !!

(vysvetleni = Jari se rozhoduje mezi jinymi typy Tx nez je Turnigy, takze ho vase svate valky nezajimaji a rad by naopak nejake informace o tech Tx ktere si chce poridit)

Moderator

Jari se v poslední verzi rozhoduje mezi Optikem s Optimou a Futabou šestkou s fasstem.
Pokud uvažuje o Optiku s 2,4GHz s Optimou, měl by se zajímat výhledově o TX Aurora a celý systém, protože tam ho to logicky povede případně dál.
Pokud uvažuje o fasstu, nedoporučuji mu tu šestku, protože je to nepoměr mezi vlastnostmi a cenou přijímačů fasst vzhledem k užitné hodnotě tohoto TX. O fasstu má cenu uvažovat ve spojení s TX Futaba FG 8 a výše.
Jakou cestu bych volil jsem už psal.
zdekar

#64 Příspěvek od zdekar »

Z těch dvou... i ze všech bych volil Optic 6. Kamarádi v okolí mají DX6i a Graupner MX12 (nyní přešel na T9X :) ). Takže můžu docela porovnat, protože všechny jsem měl aspoň chvíli v ruce a něco v nich nastavoval.
Tu Futabu jsem naživo neviděl, ale co jsem koukal do návodu, tak SW nic moc.

Hlavní výhody Optica v základu oproti ostatním:
- stopky na plynu
- proporcionální otočný ovladač 6. kanálu (klapek)
- výměnný VF modul (lze si vybrat systém jaký kdo chce)
- zámek plynu (zamknutí v nulové poloze zabrání nechtěnému roztočení vrtule modelu při zavadění o páku plynu)

Se systémem Spektra a přijímači Optima od Hitecu zkušenosti nemám, takže k tomuto systému nic říct nemohu. Mám tam Assan a jsem spokojen nejen s ním jako systémem ale i cenou přijímaču :)
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
LMR

#65 Příspěvek od LMR »

Hlasuji pro Optic.
Pro začátečníka je nedocenitelná vlastnost jednoduše dostupný zámek plynu.
Ten mi výrazně chybí i na FF-9.
Pochválen buď každý den, kdy to nesu domů vcelku :-)
Loner

#66 Příspěvek od Loner »

LMR píše:Hlasuji pro Optic.
Pro začátečníka je nedocenitelná vlastnost jednoduše dostupný zámek plynu.
Ten mi výrazně chybí i na FF-9.

to sme resili ve vlaknu o Turnigy a zamek plynu si muzes udelat na programovatelnem mixu nebo na krivce plynu na packu, to ma snad i tvoje FF-9.
LMR

#67 Příspěvek od LMR »

Jasně že přez mix to jde ! ALE to není snadno a okamžitě bez jakéhokoli zásahu dostupný čudlík jako na Opticu. Začátečník má zpravidla jiné starosti než programovat přez mixy zámek plynu, ani ho taková věc vůbec nenapadne.
LV
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od LV »

RiMr píše:Osobně Optic neznám, ale co vím, tak má i takové zdánlivé maličkosti jako stopky na plynu... (já je nemám).
Futaba 6 nemá ŽÁDNÉ stopky!!!!
Proto bych já osobně volil Optica. Když už kvůli ničemu jinému, tak kvůli tomuto...
Bylo velice "zajímavé" sledovat, jak jeden můj kamarád s tímto rádiem (už má ten sedmikanál), se s tímto "supermegahyperznačkovým" šestikanálem (Futaba) učil lítat s T-Rexem 600 a jednou za čas, s roztřepanýma kolenama, pouštěl vrtulník a Tx z očí, pouštěl jednou rukou rádio a zoufale se na hodinkách snažil pochytit jak dlouho lítá... Skutečně bezpečí samo...
Pak to vyřešil tak, že si do MP3 přehrávače namluvil půlminutová hlášení...
O jeho kvalitách svědčí i to, že se s tím vrťasem i s tímto zoufalým rádiem naučil lítat.
Měl jsem to rádio půjčené. Naprosto hladký chod serv oproti mému Assanu (a čistě subjektivně i než DSM2), perfektní pocit z chodu kniplů, lítal jsem s ní dva týdny a těžko jsem si pak zvykal na "kovářskou" T9x. Jenže... Její softwarová výbava je NAPROSTO zoufalá a pro mě nepochopitelná. To si pro sebe můžu vysvětlit jedině tak, že potřebovali to rádio tak zmršit, aby měl zájemce důvod koupit si ten vyšší sedmikanál.

Jo, ten kamarád, ač na Futabu a značkový T-Rex nedá dopustit (i když lítá jen tam a zpátky, vlastně se jenom snaží "aby mu to neuletělo", nesmýká vrtulníkem ve vzduchu jak šílenec, nelítá žádné ty "úžasné" TicTacy či jak se to jmenuje), tak nemá problém koupit si éro TURNIGY, s motorem TURNIGY a vlastně i v TRexu používá (spokojeně) accu z HC... Prostě kombinuje "kvalitu" se "sračkama". Spokojeně. I když pro mnohé nabubřelce" tady je nejspíš jen sráč co lítá úplný hovno se sračkama...
Když jsme někde na letišti, všímám se velice často jak ti namachrovanci s černýma brejlema a dvouma podržtaškama působí upjatým a popuzeným dojmem, kdežto takový sráči s bublinkama jako jsem třeba jen já, si u toho užijou spoustu srandy. Není to pravidlem, ale je to čím dál častější...

Futaba FF6 a FF7 sú tiež sračky :wink:
To len aby bolo jasno
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
LV
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od LV »

LMR píše:Jasně že přez mix to jde ! ALE to není snadno a okamžitě bez jakéhokoli zásahu dostupný čudlík jako na Opticu. Začátečník má zpravidla jiné starosti než programovat přez mixy zámek plynu, ani ho taková věc vůbec nenapadne.

FF9 má stopky na páku plynu a dokonca dvoje nezávislé... takže hľadanie čudlíka odpadá. A to programovanie keď si na to zvykneš trvá aj s psychickou prípravou tak minútu.
www.elektromodely.sk
LMR

#70 Příspěvek od LMR »

Řešíme zámek a ne stopky
Surgical

#71 Příspěvek od Surgical »

Každý jsme nějak začínali a byli někdy začátečníky. Takže naučit se naprogramovat základní věci, jako zámek plynu (ale i volnoběh například), je nejen velice užitečné, ale i pedagogické jako průprava ke zdolávání dalších výšin :) (Stejně jako naučit se lítat rovně a neříkat, že to potácení se je 3D akrobacie....)
LV
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od LV »

LMR píše:Řešíme zámek a ne stopky

:oops: á blbec myslím na niečo iného ako píšem :roll:
Ale to programovanie zámku cez krivku či mix netrvá o nič dlhšie a priradíš si to k hociktorému prepínaču na akúkoľvek polohu
www.elektromodely.sk
LMR

#73 Příspěvek od LMR »

No trvá to trošičku déle, a hlavně výstupem není ten čudlík s nápisem LOCK :) + jeden volný mix v háji a to u jednodušších rádií může mrzet.
Pedagogicky je asi správné naučit se pořádně používat Tx. No a kolik začátečníků to opravdu dělá :?: Podle toho co jsem zažil tak minimum.
Hlasoval jsem pro Optic taky z důvodu velmi dobrého manuálu, který popisuje dost typických situací a to velice polopaticky.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“