Hobbyking ECO6 50W

Nabíječky, zdroje, přístroje
Zpráva
Autor
dagx
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od dagx »

Když prší nebo hodně fouká tak ne :D :D
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
mrpilot

#47 Příspěvek od mrpilot »

Hacker Super Zoom XL, Cessna 480, HK-450, Dragonfly EPPčko, Phoenix RC, Hitec Optic 6 Sport + Assan
dagx
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od dagx »

Neni to tak dlouho co jsem psal,že nic většího než 3S nikdy nabíjet nebudu ale nějak jsem nevydržel a mám doma t rex 550.Zatim bez baterky.Stavět začnu až ho najdu pod stromečkem.Takže moje otázka je: Nabije tento nabíječ s 3A zdrojem z notebooku 6S 4500mah?Jak silný potřebuji zdroj abych mohl nabíjet aspoň 1C s touto nabíječkou?Doufám že to není nad možnosti nabíječky.Dík
https://www.youtube.com/user/dagxcz/videos
http://dagx.rajce.idnes.cz/
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od jyrry »

dagx píše:Neni to tak dlouho co jsem psal,že nic většího než 3S nikdy nabíjet nebudu ale nějak jsem nevydržel a mám doma t rex 550.Zatim bez baterky.Stavět začnu až ho najdu pod stromečkem.Takže moje otázka je: Nabije tento nabíječ s 3A zdrojem z notebooku 6S 4500mah?Jak silný potřebuji zdroj abych mohl nabíjet aspoň 1C s touto nabíječkou?Doufám že to není nad možnosti nabíječky.Dík

Vydel si vykon 50W napetim vybite sady 6S a dostanes proud, ktery ti ta nabijecka do te sady da. Nebude to vubec nic svetoborneho.
Zadny zdroj ti nepomuze, jen zmena nabijecky.
jyrry.webnode.cz
SuperMUF

#50 Příspěvek od SuperMUF »

jednou jsem pro kámoše vzal tu ECO 6 namísto osvědčené klasiky Accucel 6 ... a protože jsem potřeboval balík dovážit, vzal jsem nakonec ty ECO6 2kusy

už jsou obě po smrti. v obou vybuchnul u zdrojového jacku takový malý SMD obvod s 8 nožičkami ... jen počtovné zpět je pomalu dražší než celá nabíječka ...

takže jsem před kamarádem za idiota, počítal jsem mu cenu jen opravdu jako cenu zboží a podíl na poštovném, chce vrátit peníze a já mám tak leda oči pro pláč ... prostě jsem opět vyhrál "kokota roku"

takže nechcete-li dopadnout jako já, kupte Accucelku 6 a když jsou na ní dneska 4USD bonus tak ji ani nekoupíte dráž ... ECO 6 je šmejd ! ! !
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od gamer007 »

dagx píše:Neni to tak dlouho co jsem psal,že nic většího než 3S nikdy nabíjet nebudu ale nějak jsem nevydržel a mám doma t rex 550.Zatim bez baterky.Stavět začnu až ho najdu pod stromečkem.Takže moje otázka je: Nabije tento nabíječ s 3A zdrojem z notebooku 6S 4500mah?Jak silný potřebuji zdroj abych mohl nabíjet aspoň 1C s touto nabíječkou?Doufám že to není nad možnosti nabíječky.Dík

Z týhle nabíječky vyždímeš max. tak 2,2A do 6S lipolky, tzn. nabíjení cca. 2 hod. Takže abys mohl nabíjet aspon 1C, tak potřebuješ min. 100W nabíječku. Já mám 200W a do 6S to dá max 8A...

Supermuf to je smůla čoveče. Že bouchly obě, no to mě podrž. Co se přesně dělo? A nevyplatilo by se poslat obě najednou?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Dovi

ECO 6 versus Accucell 6

#52 Příspěvek od Dovi »

SuperMUF píše:jednou jsem pro kámoše vzal tu ECO 6 namísto osvědčené klasiky Accucel 6 ... a protože jsem potřeboval balík dovážit, vzal jsem nakonec ty ECO6 2kusy

už jsou obě po smrti. v obou vybuchnul u zdrojového jacku takový malý SMD obvod s 8 nožičkami ... jen počtovné zpět je pomalu dražší než celá nabíječka ...

... ECO 6 je šmejd ! ! !

Zdravím Tě,

taky mám tu ECO 6, ale u mne zatím velká spokojenost - funguje stále výborně, a krmím ji kvalitním zdrojem o jmenovitém napětí 13.8V.

Ty "Tvoje" dvě nabíječky, co odešly, tak obě dvě odpravil ten Tvůj kamarád nebo alespoň jednu z nich Ty sám, nezávisle na něm?
V jakém časovém rozpětí se to stalo a za jakých okolností?

Nemohlo se třeba jednat o připojení zdroje o vyšším napětí než je požadováno, případně že by to byl nějaký problém dané výrobní série?

Nebo máš z toho celého opravdu dojem, že by byla po HW stránce ta ECO 6 oproti Acccucellce nějak ošizena?

SuperMUF

Re: ECO 6 versus Accucell 6

#53 Příspěvek od SuperMUF »

Dovi píše:Nemohlo se třeba jednat o připojení zdroje o vyšším napětí než je požadováno, případně že by to byl nějaký problém dané výrobní série?

Nebo máš z toho celého opravdu dojem, že by byla po HW stránce ta ECO 6 oproti Acccucellce nějak ošizena?

odešly krátce po sobě dvěma na sobě nezávislým lidem, oběma stejně, když si přečteš recenze pod nabíječkou na HC, nejsme první. Otázkou je zda jde o vadnou serii, to nedokážu posoudit - možná ano, odešly velmi brzy po sobě z jedné dodávky

a co se týká vnitřního provedení - na Accucelce jsou silnější cestičky na plošňáku, celkově součástky vypadají robustněji ( jsou větší ) a to jistě také na něco má vliv, ne ? minimálně na proud a celkovou odolnost zařízení ... ? byť jsou parametricky shodné ...
FrSky Horus X12S+Tandem X20, ACES combat a kdejaké jiné poletuchy. www.Smart3D.cz
Dovi

Re: ECO 6 versus Accucell 6

#54 Příspěvek od Dovi »

SuperMUF píše:odešly krátce po sobě dvěma na sobě nezávislým lidem, oběma stejně, když si přečteš recenze pod nabíječkou na HC, nejsme první. Otázkou je zda jde o vadnou serii, to nedokážu posoudit - možná ano, odešly velmi brzy po sobě z jedné dodávky

Dík

njosefcentrumcz

Re: Hobbyking ECO6 50W

#55 Příspěvek od njosefcentrumcz »

nepodarilo se nekomu obratit vstpni polaritu nabijecky ? Rozhodil jsem ji a zjistil jsem ze je pryc kondenzator (470uf 12V) a jeste cosi :( nejsem elektroodbornik :( nemáte nekdo zkusenost?
Rabbit 1.220, + conf.,SONO, GPS, SS ESC 20A, KeDA 20-28M, 9x4,7 vrtulky, frame domorobo
b3hcz

#56 Příspěvek od b3hcz »

Tak jsem si pou odpaleni Accucellky 6 koupil tuto ekonomickou "ECO 6". V podstate se jedna o totoznou nabijecku, alepreci jen je vevnitr jinak udelana. Ale k dotazu. Mam nasledujici problem: Kdyz pripojim nabijecku ke zdroji cca. 15 V a zapojim k ni Lipolku 3S 1500 mAh. Nastavim nabijeni 1.5 A a 3S. Nabijecka prekontroluje akupach a pak jej potvrdim. Nabijeni se rozbehne a z 1.5 A mi to roste nahoru az se vyhodi hlaska BREAK DOWN. Takze kdyz chci tento pack nabit musim to hodit na hodnotu 0.3 A nabijeiho porudu a pak to jede, ale jen urcitou dobu a pak to udela taky. Nevite cim by to mohlo byt? Je to nabijeckou nebo zdrojem? Zdroj je staveny pro nabijeni autobaterii tudiz by mel byt hodne tvrdy.
Frsky X9 Lite S
manek100

#57 Příspěvek od manek100 »

Pokud je ten zdroj klasická nabíječka olověných baterií, tak je to velice nevhodný zdroj. Předpokládám, že ta nabíječka při nějaké události (asi zvýšený odběr proudu) přeruší nabíjení, aby zkontrolovala napětí naprázdno (tohle ale nevím, to si jenom myslím) a potom nabíječka vyhodí chybu.
b3hcz

#58 Příspěvek od b3hcz »

Ano, je to nabijecka na klasicke olovene baterie do aut. Je to divne, pac mam tyto zdroje doma 2 a mel jsem za to ze to jsou hodne tvrde zdroje, kdyz dokazi nabijet vysokym proudem olovene akumulatory. Ale mozna je v tomto zrada ... :(
Frsky X9 Lite S
RiMr
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od RiMr »

...nemáš doma notebook? Notebookový zdroj je velmi často zcela dostačující, pokud parametry i konektorem "pasuje"...

#60 Příspěvek od b3hcz »

Notebook nemam a ani nechci ;) Ale mel jsem jeste asi pred 2 rokama, pak jsem zjistil, ze jej jako NB nepouzivam, tak jsem se ho sbavil a postavil jsem si ULN a ULP mini PC ;) Ale vsiml jsem si, ze spousta lidi k tomu pouziva prave zdroj z NB, takze na tom asi neco bude. Bude mi stacit i tento 40W zdroj?
Frsky X9 Lite S
Odpovědět

Zpět na „Pozemní elektronika“