Trex 550-700 - dotaz na koupi

Opravdu větší kousky.
Zpráva
Autor
elektrik

Trex 550-700 - dotaz na koupi

#1 Příspěvek od elektrik »

Pěkný den,

už zhruba rok mám vrtulníček za 2500Kč z Tesca v Plzni, létání s ním se mi moc líbí, ale chtěl bych se posunout dál. Zaujal mě T-REX v typovém rozmezí 550-700 v elektro provedení, ale nevím co by bylo optimálnější a také co vše k němu potřebuji. Na internetu jsou různé Kity a Comba a opravdu se v tom nevyznám. Můžete mi prosím poradit co vše potřebuji k tomu, abych s tím mohl opravdu létat a nechyběl by mi nějaký komponent? Rozpočet bych měl do 30 000 Kč. Ideálně i seznam kódů zboží z nějakého e-shopu.

Děkuji

MZ
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od pkotatko »

1. pokud nemáš nic, jen chuť, tak se s vybranými modely do 30tis nevejdeš
2. je ti jasné, že v prorovnání s vrtulníčkem z Teska jsou tyhle heliny někde jinde. A že pokud lítáš t tím prckem, tak rozhodně nebudeš lítat s tímto?
3. tvůj výběr jsou už poměrně velké heliny. Jednak už dost nebezpečné a taky dost náročné na prostor. Máš kde lítat ? Nemyslím před domem, myslím modelářské letiště, nebo plochu kam modeláři chodí. Bez pejskařů a procházek.
Nechci tě odrazovat, takhle to je. Doporučil bych nejdřív koupit RC soupravu (Spektrum DX6i nebo lepší ) a pořádný simulátor ( třeba Phoenix ). Zatím přes zimu trénovat na něm. Stejně se venku moc lítat nedá. Přes zimu se na simu naučíš základy, které se ti na jaře budou moc a moc hodit. Na jaře se zajeď podívat na nějakou heli akci a pokecej s lidmi, koukni co to umí a jak je to velké. Pak teprve popřemýšlej o svých možnostech financí ( nákupem to všechno teprve začíná a bude to stát daleko víc ) a letových ( místo ). Není kam spěchat, teď už si venku nezalítáš a nákup heliny s jejím postavením, nastavením a zalítáním se dá zvládnout za pár dní. Prolez si net a nasávej informace je jich dost a dost a dočteš se co se jak nastavuje, trochu o terii, proč to vlastně letí atd.
Vím, že jsem neodpověděl na tvojí otázku, ale věř mi že vím co píšu.
Nebližší heli akce jsou třeba tady: http://www.mojehobby.cz/diskuze/akce.php?idforum=21
zajeď se tam podívat, dá ti to hodně odpovědí.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Penax

#3 Příspěvek od Penax »

Tak 550 nebo 700 ? To jsi fakt troufas. Videl jsi nekdy rozmotanou 700-stovku pet metru pred sebou ?
Taky jsem si nejprve koupil Blade mSR, neco se naucil a hned pokukoval po necem vetsim. Nebudu popisovat jak to dopadlo. Zkratka je to uuuuuplne o necem jinem.
Rid se prosim radami co psal pkotatko a nic nevymyslej. To uz tady vsechno bylo.
corona

Re: Trex 550-700 - dotaz na koupi

#4 Příspěvek od corona »

elektrik píše:...už zhruba rok mám vrtulníček za 2500Kč z Tesca v Plzni, ...
Takže zřejmě 3-kanál bez cykliky, nejspíš Volitation 9053, kde řídíš otáčky a trochu ho posuneš dopředu/dozadu horizontální vrtulkou na zádi.

Zkus si nějakej T-rex prohlídnout v reálu nebo aspoň na obrázcích. Uvidíš spoustu táhel a jemných mechanismů - nejsou tam pro legraci a každý z nich musí být správně nastaven a bezvadně fungovat, jinak následuje rána.
Penax

#5 Příspěvek od Penax »

corona píše:Zkus si nějakej T-rex prohlídnout v reálu nebo aspoň na obrázcích. Uvidíš spoustu táhel a jemných mechanismů - nejsou tam pro legraci a každý z nich musí být správně nastaven a bezvadně fungovat, jinak následuje rána.

...jinak nasleduje rana. Ta rana bude nasledovat na 100% i s nastavenym strojem. Pokud neposlechne rady zkusenejsich (nemyslim tim me) bude to otazka vterin.
shake13

#6 Příspěvek od shake13 »

elektrik píše:a opravdu se v tom nevyznám. Můžete mi prosím poradit co vše potřebuji k tomu, abych s tím mohl opravdu létat a nechyběl by mi nějaký komponent? Rozpočet bych měl do 30 000 Kč. Ideálně i seznam kódů zboží z nějakého e-shopu.

Děkuji

MZ

Tak toto tu este nebolo 8O :o :wink:
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
Imm0rta1

#7 Příspěvek od Imm0rta1 »

Přesně jak říka pkotatko. Kup si na zimu Spektrum DX6i + Simulator Phoenix a nauč se co možna nejvíce věcí. Po zimě bych se pak pokukoval po nějaké levnější 450ce, která tě s 6 kanálem nauči základy. Par krát s tím spadneš, ale nebude to po finanční stránce tolik bolet. Pak už to jde strašně rychle a brzo koupiš něco většího a lepšího. Mě to trvalo asi pul roku. Jako první stroj jsem měl taky malý vrtulníček Alloy Shark. Ten člověka jenom navnadí a probudí v tobě tu helimánii. No a asi týden po po něm jsem si pořídíl 450ku konkretně Belta CP V2. Ten mě naučil základy. Sice to bylo neustalé sřizování, skládání a nastavování, ale přesně tohle je třeba se naučit. Koukal jsem, že Esky vydali novy model belta s označením CPX. Moc pěkná mašinka. Tady máš odkaz:

http://www.helipal.com/esky-belt-cpx-wh ... ition.html

Tak ať se dáří a vydrží ti to co nejdéle ;)
Naposledy upravil(a) Imm0rta1 dne ned 31.10.2010 9:56, celkem upraveno 3 x.
corona

#8 Příspěvek od corona »

Penax píše:...jinak nasleduje rana. Ta rana bude nasledovat na 100% i s nastavenym strojem. Pokud neposlechne rady zkusenejsich (nemyslim tim me) bude to otazka vterin.

To ano.
Bral jsem v úvahu jen technickou stránku samotnýho stroje.

Výcvik je samozřejmě další věc, o údržbě nemluvě.
No a opravy jsou položka, kde je nějakých 30000,- rozpočtu směšná suma (kolega na T-Rex 450 za sezónu dal cca 20000,- a já do čínský hračky LAMA 400 D nasypal za půl roku 6000,-).
martys

#9 Příspěvek od martys »

elektrik píše:už zhruba rok mám vrtulníček za 2500Kč z Tesca v Plzni, létání s ním se mi moc líbí, ale chtěl bych se posunout dál. Zaujal mě T-REX v typovém rozmezí 550-700 v elektro provedení, ale nevím co by bylo optimálnější a také co vše k němu potřebuji. Na internetu jsou různé Kity a Comba a opravdu se v tom nevyznám. Můžete mi prosím poradit co vše potřebuji k tomu, abych s tím mohl opravdu létat a nechyběl by mi nějaký komponent? Rozpočet bych měl do 30 000 Kč. Ideálně i seznam kódů zboží z nějakého e-shopu.
MZ

za 30tis. max. do velikosti 500 a i tak to bude jen tak tak, počítej:
Heli Combo= cca 14-16tis.
Radio = cca 5 - 10tis. (DX6i jako minimum, 10 např. za Auroru 9)
Baterie = cca 1-2tis. - záleží jakou koupíš a bude jen jedna
Nabíječka a zdroj - cca 6 tis. (Raytronic C60 a odpovídající zdroj)
Simulator = 2,5 tis. za Phoenix
Nářadí a další drobnosti - 1tis.

KAŽDOPÁDNĚ se neraď jen tady, jetli chces investovat 30tis. (a jestli to myslíš vážně tak u nich neskončíš) najdi si někoho, zajdi někam, at tychle prachy jen "nepropiješ".
JINAK předcházející příspěvky ber opravdu vážně.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Mikelo

#10 Příspěvek od Mikelo »

Sice zbytečně strašíte, do 30 klacků se s tř. 500 a v případě E550 i s větším vejde včetně baterek, ale že jde o zcela nesmyslný plán je jisté.
Pokud ten človíček chce zkusit reálný stroj a to on hrozně moc chce, jak tomu rozumím, stačí když si koupí HoneyBee V2 zvenku ani ne za desetinu toho co udal (u nás výrazně předražená) a za pár minut je mu jasno jak se pletl.
Pak začne studovat o co skutečně kráčí, nebo se na to vyprdne a i HB skončí na bazaru se slovy nemám na to čas nebo ruce. Zatím je to tak, že po zvládnutí dětské koloběžky si někdo chce koupit kamion.
Poznámky o prostoru pro létání jsou u vrtulníků velmi případné, protože už tř. 450 je dost nebezpečná na to aby se zásadně nelítalo nikde, kde jsou nepoučení lidé, zvířata a cizí majetek.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od pkotatko »

Sice zbytečně strašíte, do 30 klacků se s tř. 500 a v případě E550 i s větším vejde včetně baterek, ale že jde o zcela nesmyslný plán je jisté.
Dotaz byl na T550-700. Nevím, ale do 30 tis. se budeš těžko dostávat s helinou, radiem, baterkama, nabíječkou, př. zdrojem a nějakým nářadím. Ten člověk nepsal že by něco z toho měl. Taky bych ty věci nakoupil asi v ČR u dobrého prodejce kvůli přípdané záruce. Nemám ve zvyku zbytečně strašit. Sám víš,že nákupem to teprve všechno začíná. :wink:
A E550 se tu nedávno probírala. Prý končí podpora výrobce. Takže ND už jaksi nee. Tu bych nedoporučoval. :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od gamer007 »

Ale tak do 30k by se vešel. Třeba T-rex 600 ESP super combo - 16k, dvě super baterky Nanotech 4k, rádio DX8 8k, nabíječ stačí z HC z 1k a zdroj taky za 1k a jsem na 30k přesně. Nějaký nářadí a drobnosti se už dokoupěj, to nebolí, ale je fakt, že tím to nekončí. Na případné havárky může časem vydat klidně tu samou částku pořízení. No a samozřejmě potřebuje sim a tréning...
Tím ale neradím at jde rovnou do 600ky, začít se tak dá, ale to chce fakt respekt a nezbrklý postup. Myslim, že nejlepší by bylo začít na 450ce. Tam se vejde do 20k se vším všudy a bude mít základ pro další případný větší stroj...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
martys

#13 Příspěvek od martys »

pkotatko píše:
A E550 se tu nedávno probírala. Prý končí podpora výrobce. Takže ND už jaksi nee. Tu bych nedoporučoval. :D

Jakže, kde se to řešilo ?? Děsíš mě ??
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Kraliczech

#14 Příspěvek od Kraliczech »

... jestli má 30K rozpočet, tak nevidím důvod proč kupovat HB šmejdy apod., akorát to člověka odradí.
Takže buď koupit lítanou mašinu, ale to se nenaučí stavět, nebo jít do nového a postavit. Nechci nikomu šahat do svědomí, ale nedělejte z nováčků blbce.
Vrtulník se dá v pohodě postavit a i podle manuálu, tím spíše u téhle velikosti.
Pak existujou maníci jako je Krtek, kamarádovi už nějaký vrtulník seřizoval.
Na blbnutí doma koupit Phoenixe a navštívit některou Heliškolu, pokud je dostupná.
Řekl bych, že pomůžou i s nastavením, minimálně ruce navíc se hodí a člověk nezačíná od nuly, pod vedením se žák učí rychleji, nejsou to vyhozené prachy.
Doporučovat "jedovatou" 450ku je padlý na hlavu, stabilita je uplně někde jinde, tedy v porovnáním s větší heli.
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
Imm0rta1

#15 Příspěvek od Imm0rta1 »

martys píše:
pkotatko píše:

Jakže, kde se to řešilo ?? Děsíš mě ??

Nesmysl. Vsichni i samotny vyrobce je s 550kou spokojeny.
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“