Trex 550-700 - dotaz na koupi
Trex 550-700 - dotaz na koupi
Pěkný den,
už zhruba rok mám vrtulníček za 2500Kč z Tesca v Plzni, létání s ním se mi moc líbí, ale chtěl bych se posunout dál. Zaujal mě T-REX v typovém rozmezí 550-700 v elektro provedení, ale nevím co by bylo optimálnější a také co vše k němu potřebuji. Na internetu jsou různé Kity a Comba a opravdu se v tom nevyznám. Můžete mi prosím poradit co vše potřebuji k tomu, abych s tím mohl opravdu létat a nechyběl by mi nějaký komponent? Rozpočet bych měl do 30 000 Kč. Ideálně i seznam kódů zboží z nějakého e-shopu.
Děkuji
MZ
už zhruba rok mám vrtulníček za 2500Kč z Tesca v Plzni, létání s ním se mi moc líbí, ale chtěl bych se posunout dál. Zaujal mě T-REX v typovém rozmezí 550-700 v elektro provedení, ale nevím co by bylo optimálnější a také co vše k němu potřebuji. Na internetu jsou různé Kity a Comba a opravdu se v tom nevyznám. Můžete mi prosím poradit co vše potřebuji k tomu, abych s tím mohl opravdu létat a nechyběl by mi nějaký komponent? Rozpočet bych měl do 30 000 Kč. Ideálně i seznam kódů zboží z nějakého e-shopu.
Děkuji
MZ
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
1. pokud nemáš nic, jen chuť, tak se s vybranými modely do 30tis nevejdeš
2. je ti jasné, že v prorovnání s vrtulníčkem z Teska jsou tyhle heliny někde jinde. A že pokud lítáš t tím prckem, tak rozhodně nebudeš lítat s tímto?
3. tvůj výběr jsou už poměrně velké heliny. Jednak už dost nebezpečné a taky dost náročné na prostor. Máš kde lítat ? Nemyslím před domem, myslím modelářské letiště, nebo plochu kam modeláři chodí. Bez pejskařů a procházek.
Nechci tě odrazovat, takhle to je. Doporučil bych nejdřív koupit RC soupravu (Spektrum DX6i nebo lepší ) a pořádný simulátor ( třeba Phoenix ). Zatím přes zimu trénovat na něm. Stejně se venku moc lítat nedá. Přes zimu se na simu naučíš základy, které se ti na jaře budou moc a moc hodit. Na jaře se zajeď podívat na nějakou heli akci a pokecej s lidmi, koukni co to umí a jak je to velké. Pak teprve popřemýšlej o svých možnostech financí ( nákupem to všechno teprve začíná a bude to stát daleko víc ) a letových ( místo ). Není kam spěchat, teď už si venku nezalítáš a nákup heliny s jejím postavením, nastavením a zalítáním se dá zvládnout za pár dní. Prolez si net a nasávej informace je jich dost a dost a dočteš se co se jak nastavuje, trochu o terii, proč to vlastně letí atd.
Vím, že jsem neodpověděl na tvojí otázku, ale věř mi že vím co píšu.
Nebližší heli akce jsou třeba tady: http://www.mojehobby.cz/diskuze/akce.php?idforum=21
zajeď se tam podívat, dá ti to hodně odpovědí.
2. je ti jasné, že v prorovnání s vrtulníčkem z Teska jsou tyhle heliny někde jinde. A že pokud lítáš t tím prckem, tak rozhodně nebudeš lítat s tímto?
3. tvůj výběr jsou už poměrně velké heliny. Jednak už dost nebezpečné a taky dost náročné na prostor. Máš kde lítat ? Nemyslím před domem, myslím modelářské letiště, nebo plochu kam modeláři chodí. Bez pejskařů a procházek.
Nechci tě odrazovat, takhle to je. Doporučil bych nejdřív koupit RC soupravu (Spektrum DX6i nebo lepší ) a pořádný simulátor ( třeba Phoenix ). Zatím přes zimu trénovat na něm. Stejně se venku moc lítat nedá. Přes zimu se na simu naučíš základy, které se ti na jaře budou moc a moc hodit. Na jaře se zajeď podívat na nějakou heli akci a pokecej s lidmi, koukni co to umí a jak je to velké. Pak teprve popřemýšlej o svých možnostech financí ( nákupem to všechno teprve začíná a bude to stát daleko víc ) a letových ( místo ). Není kam spěchat, teď už si venku nezalítáš a nákup heliny s jejím postavením, nastavením a zalítáním se dá zvládnout za pár dní. Prolez si net a nasávej informace je jich dost a dost a dočteš se co se jak nastavuje, trochu o terii, proč to vlastně letí atd.
Vím, že jsem neodpověděl na tvojí otázku, ale věř mi že vím co píšu.
Nebližší heli akce jsou třeba tady: http://www.mojehobby.cz/diskuze/akce.php?idforum=21
zajeď se tam podívat, dá ti to hodně odpovědí.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Tak 550 nebo 700 ? To jsi fakt troufas. Videl jsi nekdy rozmotanou 700-stovku pet metru pred sebou ?
Taky jsem si nejprve koupil Blade mSR, neco se naucil a hned pokukoval po necem vetsim. Nebudu popisovat jak to dopadlo. Zkratka je to uuuuuplne o necem jinem.
Rid se prosim radami co psal pkotatko a nic nevymyslej. To uz tady vsechno bylo.
Taky jsem si nejprve koupil Blade mSR, neco se naucil a hned pokukoval po necem vetsim. Nebudu popisovat jak to dopadlo. Zkratka je to uuuuuplne o necem jinem.
Rid se prosim radami co psal pkotatko a nic nevymyslej. To uz tady vsechno bylo.
Re: Trex 550-700 - dotaz na koupi
Takže zřejmě 3-kanál bez cykliky, nejspíš Volitation 9053, kde řídíš otáčky a trochu ho posuneš dopředu/dozadu horizontální vrtulkou na zádi.elektrik píše:...už zhruba rok mám vrtulníček za 2500Kč z Tesca v Plzni, ...
Zkus si nějakej T-rex prohlídnout v reálu nebo aspoň na obrázcích. Uvidíš spoustu táhel a jemných mechanismů - nejsou tam pro legraci a každý z nich musí být správně nastaven a bezvadně fungovat, jinak následuje rána.
corona píše:Zkus si nějakej T-rex prohlídnout v reálu nebo aspoň na obrázcích. Uvidíš spoustu táhel a jemných mechanismů - nejsou tam pro legraci a každý z nich musí být správně nastaven a bezvadně fungovat, jinak následuje rána.
...jinak nasleduje rana. Ta rana bude nasledovat na 100% i s nastavenym strojem. Pokud neposlechne rady zkusenejsich (nemyslim tim me) bude to otazka vterin.
elektrik píše:a opravdu se v tom nevyznám. Můžete mi prosím poradit co vše potřebuji k tomu, abych s tím mohl opravdu létat a nechyběl by mi nějaký komponent? Rozpočet bych měl do 30 000 Kč. Ideálně i seznam kódů zboží z nějakého e-shopu.
Děkuji
MZ
Tak toto tu este nebolo
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Přesně jak říka pkotatko. Kup si na zimu Spektrum DX6i + Simulator Phoenix a nauč se co možna nejvíce věcí. Po zimě bych se pak pokukoval po nějaké levnější 450ce, která tě s 6 kanálem nauči základy. Par krát s tím spadneš, ale nebude to po finanční stránce tolik bolet. Pak už to jde strašně rychle a brzo koupiš něco většího a lepšího. Mě to trvalo asi pul roku. Jako první stroj jsem měl taky malý vrtulníček Alloy Shark. Ten člověka jenom navnadí a probudí v tobě tu helimánii. No a asi týden po po něm jsem si pořídíl 450ku konkretně Belta CP V2. Ten mě naučil základy. Sice to bylo neustalé sřizování, skládání a nastavování, ale přesně tohle je třeba se naučit. Koukal jsem, že Esky vydali novy model belta s označením CPX. Moc pěkná mašinka. Tady máš odkaz:
http://www.helipal.com/esky-belt-cpx-wh ... ition.html
Tak ať se dáří a vydrží ti to co nejdéle
http://www.helipal.com/esky-belt-cpx-wh ... ition.html
Tak ať se dáří a vydrží ti to co nejdéle
Naposledy upravil(a) Imm0rta1 dne ned 31.10.2010 9:56, celkem upraveno 3 x.
Penax píše:...jinak nasleduje rana. Ta rana bude nasledovat na 100% i s nastavenym strojem. Pokud neposlechne rady zkusenejsich (nemyslim tim me) bude to otazka vterin.
To ano.
Bral jsem v úvahu jen technickou stránku samotnýho stroje.
Výcvik je samozřejmě další věc, o údržbě nemluvě.
No a opravy jsou položka, kde je nějakých 30000,- rozpočtu směšná suma (kolega na T-Rex 450 za sezónu dal cca 20000,- a já do čínský hračky LAMA 400 D nasypal za půl roku 6000,-).
elektrik píše:už zhruba rok mám vrtulníček za 2500Kč z Tesca v Plzni, létání s ním se mi moc líbí, ale chtěl bych se posunout dál. Zaujal mě T-REX v typovém rozmezí 550-700 v elektro provedení, ale nevím co by bylo optimálnější a také co vše k němu potřebuji. Na internetu jsou různé Kity a Comba a opravdu se v tom nevyznám. Můžete mi prosím poradit co vše potřebuji k tomu, abych s tím mohl opravdu létat a nechyběl by mi nějaký komponent? Rozpočet bych měl do 30 000 Kč. Ideálně i seznam kódů zboží z nějakého e-shopu.
MZ
za 30tis. max. do velikosti 500 a i tak to bude jen tak tak, počítej:
Heli Combo= cca 14-16tis.
Radio = cca 5 - 10tis. (DX6i jako minimum, 10 např. za Auroru 9)
Baterie = cca 1-2tis. - záleží jakou koupíš a bude jen jedna
Nabíječka a zdroj - cca 6 tis. (Raytronic C60 a odpovídající zdroj)
Simulator = 2,5 tis. za Phoenix
Nářadí a další drobnosti - 1tis.
KAŽDOPÁDNĚ se neraď jen tady, jetli chces investovat 30tis. (a jestli to myslíš vážně tak u nich neskončíš) najdi si někoho, zajdi někam, at tychle prachy jen "nepropiješ".
JINAK předcházející příspěvky ber opravdu vážně.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Sice zbytečně strašíte, do 30 klacků se s tř. 500 a v případě E550 i s větším vejde včetně baterek, ale že jde o zcela nesmyslný plán je jisté.
Pokud ten človíček chce zkusit reálný stroj a to on hrozně moc chce, jak tomu rozumím, stačí když si koupí HoneyBee V2 zvenku ani ne za desetinu toho co udal (u nás výrazně předražená) a za pár minut je mu jasno jak se pletl.
Pak začne studovat o co skutečně kráčí, nebo se na to vyprdne a i HB skončí na bazaru se slovy nemám na to čas nebo ruce. Zatím je to tak, že po zvládnutí dětské koloběžky si někdo chce koupit kamion.
Poznámky o prostoru pro létání jsou u vrtulníků velmi případné, protože už tř. 450 je dost nebezpečná na to aby se zásadně nelítalo nikde, kde jsou nepoučení lidé, zvířata a cizí majetek.
Pokud ten človíček chce zkusit reálný stroj a to on hrozně moc chce, jak tomu rozumím, stačí když si koupí HoneyBee V2 zvenku ani ne za desetinu toho co udal (u nás výrazně předražená) a za pár minut je mu jasno jak se pletl.
Pak začne studovat o co skutečně kráčí, nebo se na to vyprdne a i HB skončí na bazaru se slovy nemám na to čas nebo ruce. Zatím je to tak, že po zvládnutí dětské koloběžky si někdo chce koupit kamion.
Poznámky o prostoru pro létání jsou u vrtulníků velmi případné, protože už tř. 450 je dost nebezpečná na to aby se zásadně nelítalo nikde, kde jsou nepoučení lidé, zvířata a cizí majetek.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Sice zbytečně strašíte, do 30 klacků se s tř. 500 a v případě E550 i s větším vejde včetně baterek, ale že jde o zcela nesmyslný plán je jisté.
Dotaz byl na T550-700. Nevím, ale do 30 tis. se budeš těžko dostávat s helinou, radiem, baterkama, nabíječkou, př. zdrojem a nějakým nářadím. Ten člověk nepsal že by něco z toho měl. Taky bych ty věci nakoupil asi v ČR u dobrého prodejce kvůli přípdané záruce. Nemám ve zvyku zbytečně strašit. Sám víš,že nákupem to teprve všechno začíná.
A E550 se tu nedávno probírala. Prý končí podpora výrobce. Takže ND už jaksi nee. Tu bych nedoporučoval.
Dotaz byl na T550-700. Nevím, ale do 30 tis. se budeš těžko dostávat s helinou, radiem, baterkama, nabíječkou, př. zdrojem a nějakým nářadím. Ten člověk nepsal že by něco z toho měl. Taky bych ty věci nakoupil asi v ČR u dobrého prodejce kvůli přípdané záruce. Nemám ve zvyku zbytečně strašit. Sám víš,že nákupem to teprve všechno začíná.
A E550 se tu nedávno probírala. Prý končí podpora výrobce. Takže ND už jaksi nee. Tu bych nedoporučoval.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Ale tak do 30k by se vešel. Třeba T-rex 600 ESP super combo - 16k, dvě super baterky Nanotech 4k, rádio DX8 8k, nabíječ stačí z HC z 1k a zdroj taky za 1k a jsem na 30k přesně. Nějaký nářadí a drobnosti se už dokoupěj, to nebolí, ale je fakt, že tím to nekončí. Na případné havárky může časem vydat klidně tu samou částku pořízení. No a samozřejmě potřebuje sim a tréning...
Tím ale neradím at jde rovnou do 600ky, začít se tak dá, ale to chce fakt respekt a nezbrklý postup. Myslim, že nejlepší by bylo začít na 450ce. Tam se vejde do 20k se vším všudy a bude mít základ pro další případný větší stroj...
Tím ale neradím at jde rovnou do 600ky, začít se tak dá, ale to chce fakt respekt a nezbrklý postup. Myslim, že nejlepší by bylo začít na 450ce. Tam se vejde do 20k se vším všudy a bude mít základ pro další případný větší stroj...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
-
Kraliczech
... jestli má 30K rozpočet, tak nevidím důvod proč kupovat HB šmejdy apod., akorát to člověka odradí.
Takže buď koupit lítanou mašinu, ale to se nenaučí stavět, nebo jít do nového a postavit. Nechci nikomu šahat do svědomí, ale nedělejte z nováčků blbce.
Vrtulník se dá v pohodě postavit a i podle manuálu, tím spíše u téhle velikosti.
Pak existujou maníci jako je Krtek, kamarádovi už nějaký vrtulník seřizoval.
Na blbnutí doma koupit Phoenixe a navštívit některou Heliškolu, pokud je dostupná.
Řekl bych, že pomůžou i s nastavením, minimálně ruce navíc se hodí a člověk nezačíná od nuly, pod vedením se žák učí rychleji, nejsou to vyhozené prachy.
Doporučovat "jedovatou" 450ku je padlý na hlavu, stabilita je uplně někde jinde, tedy v porovnáním s větší heli.
Takže buď koupit lítanou mašinu, ale to se nenaučí stavět, nebo jít do nového a postavit. Nechci nikomu šahat do svědomí, ale nedělejte z nováčků blbce.
Vrtulník se dá v pohodě postavit a i podle manuálu, tím spíše u téhle velikosti.
Pak existujou maníci jako je Krtek, kamarádovi už nějaký vrtulník seřizoval.
Na blbnutí doma koupit Phoenixe a navštívit některou Heliškolu, pokud je dostupná.
Řekl bych, že pomůžou i s nastavením, minimálně ruce navíc se hodí a člověk nezačíná od nuly, pod vedením se žák učí rychleji, nejsou to vyhozené prachy.
Doporučovat "jedovatou" 450ku je padlý na hlavu, stabilita je uplně někde jinde, tedy v porovnáním s větší heli.
ROYAL EVO 9 M-LINK
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL
FW-190,Transall
HDX300 Aristo mod,Trex450PRO, HDX450SEV3, Trex500FBL, GAUI250FBL