Nemý sluha
- Rastislav
- Kontaktovat uživatele:
Nemý sluha
Ahojte,
Nemali ste už niekedy chuť isť si zatrenovať alebo zalietať nový model kat. A3,A1, teda voľný model, lebo je prave super počasie a nebol prave nikto kto by vam ho bol podržal a spravne pustil ?????
Ako ste to riešili ????
Rasťo
Nemali ste už niekedy chuť isť si zatrenovať alebo zalietať nový model kat. A3,A1, teda voľný model, lebo je prave super počasie a nebol prave nikto kto by vam ho bol podržal a spravne pustil ?????
Ako ste to riešili ????
Rasťo
- sharkmouth
Před 25 lety jsem stavěl A3, A1, A2 a tahal jsem je nahoru gumycukem. Nikdy jsem neměl někoho kdo by mi model podržel.
Takže pravidelná výbava na lítání 50cm ocelovej kolík s navařeným okem, velké kladivo, 30m gumy, 100m vlasce zakončeným kroužkem na klíče a praporkem z pionýrskýho šátku
Takže pravidelná výbava na lítání 50cm ocelovej kolík s navařeným okem, velké kladivo, 30m gumy, 100m vlasce zakončeným kroužkem na klíče a praporkem z pionýrskýho šátku
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
- Rastislav
- Kontaktovat uživatele:
kroxigor píše:Před 25 lety jsem stavěl A3, A1, A2 a tahal jsem je nahoru gumycukem. Nikdy jsem neměl někoho kdo by mi model podržel.
Drahý kroxigor,
asi si ma dobre nepochopil alebo si prespal 25rokov,
neide mi o to dostať model nahoru ,Tu tvoju vybavu použivame bežne pri treningoch na RC V2 pri trenovaní pristatia na bod.
A Pro Po
Pri suťažiach voľnych modelov sa nepouživa gumicuk !!!!!!!!!!!!!
Model musí suťažiaci dostať hore sam ! reagovať na nahlu zmenu vetra zmenou smeru vleku - najsť stupak a model doň ustrediť !!!!!!
Ps: Guma ťahá ako magor nepozná bočný hačik ,nepozná kruživy hačik, dufam že rozumieš o čom je reč .
S úctou Rasťo
já jsem viděl jednou na soutěži co to tahal jako draka trochu mi to hlava nebrala ale popíšu ti to jak jsem to viděl ..... mode drží v pravý ruce, naviák v levý, vlek měl připojenej do háčku - použiváal ustečák to vim do dneška protože jsem ho měl taky- kousek vleku odmotal, cca do metru no a a pak začal běhat a postupně povolovat v lek až to dostal nahoru nokroužil do termiky model vystřelil no a šel se projít
MK Katoda Sokolov :-)
Přesně to, co píše Azy, s F1A to je pohoda, s A1 už to chce rychlejší nohy.
Pár postřehů z praxe:
-Chce to mít šňůru na navijáku namotanou pevně (nesmí tam být volně plandající kusy, jinak se ti to zamotá).
- Napřed se rozběhni pár kroků a až potom vypusť model - rychlost běhu vůči vzduchu ti musí éro vytáhnout sama z ruky.
-Když startuješ, tak rozpaž - naviják co nejvíc od modelu.
- Je dobrý držet ruku s navijákem před sebou a koukat kam uhýbá šňůra - tak se nechá poznat, jestli ti model neuhnul do strany.
- Model se snaž držet vzadu při odvíjení šňůry - jak ho dostaneš nad hlavu, tak je to blbý - když je za tebou, držíš si ho v tahu (tah ve šňůře), když je nad hlavou netáhne a letí rychle dopředu.
- začni to zkoušet za mírného větru - tak kolem 3 m/s.
- není nutný nechat plíce po cestě - stačí když si model vytáhneš třeba jen na polovinu šňůry, pak ho dotáhni nad hlavu a nech zakroužit (předpokládá se háček pro krouživý vlek) - při kroužení rukou odvíjej šňůru a jdi při tom dopředu.
Chce to zkoušet, počítej s tím, že když by byl problém nízko nad zemí, je nejlíp zahodit naviják směrem k modelu.
Kdyby bylo něco nejasného, ptej se.
M.
Pár postřehů z praxe:
-Chce to mít šňůru na navijáku namotanou pevně (nesmí tam být volně plandající kusy, jinak se ti to zamotá).
- Napřed se rozběhni pár kroků a až potom vypusť model - rychlost běhu vůči vzduchu ti musí éro vytáhnout sama z ruky.
-Když startuješ, tak rozpaž - naviják co nejvíc od modelu.
- Je dobrý držet ruku s navijákem před sebou a koukat kam uhýbá šňůra - tak se nechá poznat, jestli ti model neuhnul do strany.
- Model se snaž držet vzadu při odvíjení šňůry - jak ho dostaneš nad hlavu, tak je to blbý - když je za tebou, držíš si ho v tahu (tah ve šňůře), když je nad hlavou netáhne a letí rychle dopředu.
- začni to zkoušet za mírného větru - tak kolem 3 m/s.
- není nutný nechat plíce po cestě - stačí když si model vytáhneš třeba jen na polovinu šňůry, pak ho dotáhni nad hlavu a nech zakroužit (předpokládá se háček pro krouživý vlek) - při kroužení rukou odvíjej šňůru a jdi při tom dopředu.
Chce to zkoušet, počítej s tím, že když by byl problém nízko nad zemí, je nejlíp zahodit naviják směrem k modelu.
Kdyby bylo něco nejasného, ptej se.
M.
- Rastislav
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nemý sluha
Sezona je predo dvermi tak konečne aspoň neco
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hRoAbrNX1Z0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g9-Z_DySaEE[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hRoAbrNX1Z0[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=g9-Z_DySaEE[/youtube]
Naposledy upravil(a) Rastislav dne úte 26.03.2013 18:00, celkem upraveno 1 x.
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Pěkné. Příště to dej rovnou do BBtagu [youtube][/youtube]
Na podzimní F5J akci v Hořicích zrovna na letišti trénoval nějaký důchodce s A1 a měl nějakou rampu, aby si vystačil sám. A bez diskuse mu to šlo... Zkus kdyžtak napsat na uživatele PetrD, který je také z Hořic, třeba by si vybavil, kdo od nich to je a případně věděl nějaký kontakt a navedl tě, tam evidentně nešlo o žádného teoretika, ale šlo mu to zcela rutinně