Výběr vysilače

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
coro

#31 Příspěvek od coro »

JMalik píše:... Vibromotor dá do zařízení s potenciometrama a mechanickýma čudlama jenom Trotl)

Súhlas, navyše im to blblo aj nejak inak - softwarovo alebo hardwarovo, nezvládalo to možno odber a tými servami hýbalo aj inak ako roztrasením kniplu. (tuším to na videách tlačilo celý kolektív, t.j. nie jedno servo).

Myslím že nahradiť ten vibromotor silnejšou Led ktorú si pilot určite všimne blikať v periférnom videní, bude časom úplne bežná úprava tej DX8. Akurát na nočné lietanie sa bude musieť nejak poriešiť, napr. otočiť dolu.
72ka

#32 Příspěvek od 72ka »

Ahoj, doporučuji také Auroru, i když není v prvním výběru. Velice důležitá je cena přijímačů, kde Hitec jasně vítězí nad Futabou. Auroru mám hned od vydání na trh... takže asi rok, nemůžu si to vynachválit - je to uživatelský zážitek při programování oproti např. DX7. O telemetrii nemluvě - jednou zkusíš nechceš jinak. Mám set telemetrie pro nitro, čidla jsou levná. Akorát originální accu v Auroře je děs, chce to něco lepšího. Čitelnost na slunci skvělá (LCD to snad ani jinak neumí..) a rychlost odezvy okamžitá, létám letadla a heli, funkce všechny co potřebuješ a co potřebovat budeš aniž bys to dnes tušil :)
Jinak DX7 je nevyvážená, na třmenu se strašně převažuje dolů... to soudruzi nedomysleli (DX6 byla třeba v pohodě, Aurora rovněž vpohodě)
zdzd

#33 Příspěvek od zdzd »

72ka píše:Velice důležitá je cena přijímačů, kde Hitec jasně vítězí nad Futabou.

S tímto bych si dovolil velmi nesouhlasit. K Auroře je OPtima 9 a tečka. Naopak, Futaba má velmi široký výběr přijímačů o různé velikosti. Ceny začínají kolem 50$. Právě v přijímačích nad Aurorou Futaba těžce vede.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od arda1 »

Kluci kdybych si kupoval nový rádio já tak jednoznačně Futabku a Fasst - tečka punkt... :wink:
ICQ 638556901
Bora

#35 Příspěvek od Bora »

Pro Pepy.

O telemetrii se tady už hodně diskutovalo a jak jsi to správně nazval je to ,,fenomén dnešní doby,,nic jiného,kdyby byla telemetrie nezbytně nutná k ovládání modelu tak věř že by s tím Futaba přišla jako první.Já osobně jí nepovažuji za něco co by zvrátilo moje rozhodnutí kdybych měl volit mezi Futabou a soupravou která telemetrii má.Když instaluješ nový FW do vysílače tak je předpoklad že se Ti tam něco zmnění proto to tam instaluješ.
coro

#36 Příspěvek od coro »

arda1 píše:Kluci kdybych si kupoval nový rádio já tak jednoznačně Futabku a Fasst - tečka punkt... :wink:

A ja by somzas zobral presne to isté EVO/PRO 9 čo mám už roky, a iný by som fakt nechcel.
Akurát, že by som uvažoval nad M-Link verziou, keby som teda nemal ten Duplex - má lacnejšie malé príjmače - dokonca 5-kanál light najlacnejší z kvalitných..

Ak ide o príjmače s telemetriou, treba u tých systémov čo potrebujú k jej využitiu "telemetry station" rátať k cene príjmačov aj cenu tej stanice, a teda to potom tiež mení pomery - napríklad u Hihitec ale aj Spektrum. Mne pripadá najlacnejší Duplex, po ňom ten M-Link.
Futaba je najdrahšia, cena príjmača s telemetriou sa blíži nekonečnu. :)
JMalik

#37 Příspěvek od JMalik »

coro píše:.................Futaba je najdrahšia, :).......................

Někteří tady na to špatně slyší a udávají jako důvod to "pozlátko značky".
Ale ono je to jako se vším ostatním ve světě kolem. Když vyloučíš zločinecké prodeje něčeho úmyslně neporovnatelného s konkurencí a věci evidentně cenově mimo konkurenci, tak je normální, že se vzrůstající cenou taky roste užitná hodnota, kvalita....
sramy
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od sramy »

coro píše:
arda1 píše:Futaba je najdrahšia, cena príjmača s telemetriou sa blíži nekonečnu. :)

Co víš za jakou cenu budou přijímače s telemetrií od Futaby, pozor aby ses nepřepočítal a nebyly levnější jak M-link :)
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od arda1 »

Neříkám že se Futabě neco nepovede-stane se. Ale už jen po otevření třeba FF9( a to už je dáma v nejlepších letech) je hned jasné vše.............. :wink:
ICQ 638556901
sramy
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od sramy »

Před rokem jsem se taky rozhodoval pro nový vysílač, dal jsem přednost kvalitě a vyzkoušenému vysílači, před telemetrii, která by nebylá špatná, ale zatím mi nechybí, navíc na soutěžích je zakázaná.
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
arda1
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od arda1 »

Telemetrie je něco jako FPV -výkřik techniky a módy a kdo ji nemá je OUT - bohužel pravda je někde úplně jinde.... :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
elektromodely.com

#42 Příspěvek od elektromodely.com »

Peppy píše:
JMalik píše:displej musíš pozorovat co jsi zmáčkl a ještě to občas namáčkneš jinde. Vibromotor dá do zařízení s potenciometrama a mechanickýma čudlama jenom Trotl)

A ty snad mas nacvicene ze 2x tlacitko dolava, raz hore, enter, 3 sekundy drzat atd?? Ja nie :wink:

A tie vybracie suhlasim... kravina dat do takeho zariadenia ako je vysielacka kde nemas ako telefon... posere sa nevadi... tuto ti moze spadnut lietadlo za x-tisic ked sa ti daco odvybruje... ale asi to maju dako premakane aby sa to nestalo....

Sak nebojte... zajtra sem nakukne vasilko a budete mat na kazdy argument proti SPEKTRUMu dvoj stranovy text, mozno aj s grafmy :D

Hoši, máte v tom dosť chaos = včera som dosť dlho
diskutoval s jedným Spektrum vývojárom a povedal
mi, že sa všetci vývojári (Futaba, Hitec, JR PROPO,
Spektrum) poznajú a teda vôbec nejde o to, ktorá
značka je lepšia a ktorá horšia - logicky urobia také
menu, aké chce marketing a vývojári vzájomne
komunikujú a na celkom inej úrovni ako júzri na fórach,
ktorí iba chvália svoju značku... Mimochom povedal
aj to, že ich Futaba vývojári pochválili za to, ako
majú spravenú DX8 - podľa mňa to nepotrebuje
ďalší komentár.

Keďže som pri zdroji, mám info, ktoré nie je bežne
zverejnené, keďže nie som iba obchodník, nemám
problém zistiť technické informácie - buď mi ich dá
priamo výrobca, alebo otvorím a pozriem alebo
pomerám, alebo pozriem na firmware a nemusím
mesiac googlovať a brodiť sa flame príspevkami a
ani tak obvykle také info nenájdem, keď že to je
väčšinou copy & paste...

Okrem výrobku ako takého pozerám na vzťahy,
záruku, kvalitu, dodacie doby, cenovú politiku...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od arda1 »

To je ta s tím vibrátorem? Já jen až budu vybírat přítelkyni dárek k vánocům abych věděl................. :wink: :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
JMalik

#44 Příspěvek od JMalik »

elektromodely.com píše:

Hoši, máte v tom dosť chaos = včera som dosť dlho
diskutoval s jedným Spektrum vývojárom a povedal
mi, že sa všetci vývojári (Futaba, Hitec, JR PROPO,
Spektrum) poznajú a teda vôbec nejde o to, ktorá
značka je lepšia a ktorá horšia - logicky urobia také
menu, aké chce marketing a vývojári vzájomne
komunikujú
a na celkom inej úrovni ako júzri na fórach,
ktorí iba chvália svoju značku... Mimochom povedal
aj to, že ich Futaba vývojári pochválili za to, ako
majú spravenú DX8 - podľa mňa to nepotrebuje
ďalší komentár.

Keďže som pri zdroji, mám info, ktoré nie je bežne
zverejnené, keďže nie som iba obchodník, nemám
problém zistiť technické informácie - buď mi ich dá
priamo výrobca,
alebo otvorím a pozriem alebo
pomerám, alebo pozriem na firmware a nemusím
mesiac googlovať a brodiť sa flame príspevkami a
ani tak obvykle také info nenájdem, keď že to je
väčšinou copy & paste...

Okrem výrobku ako takého pozerám na vzťahy,
záruku, kvalitu, dodacie doby, cenovú politiku...

Zkus se nad tím co jsi napsal radši ještě jednou zamyslet. :wink:
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Peppy »

zdzd píše:
72ka píše:Velice důležitá je cena přijímačů, kde Hitec jasně vítězí nad Futabou.

S tímto bych si dovolil velmi nesouhlasit. K Auroře je OPtima 9 a tečka. Naopak, Futaba má velmi široký výběr přijímačů o různé velikosti. Ceny začínají kolem 50$. Právě v přijímačích nad Aurorou Futaba těžce vede.

Si pohode??? OPTIMA 9,7,6 minima 6 ( verzia konektory hore,nalezato )

Zatial pohode vyber, ale este cakame vsetci na cistokrvny halovy, potom si uz kazdy vybere primace kam chce ( ci uz halak alebo 2,5m obrika )
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“