Základy 3D akrobacie

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#121 Příspěvek od psena »

Ja jsem totalne v bazine co se tyce svislych poloh a tyhle polohy se blbe uci, protoze se v nich neda viset. :lol:
error414
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od error414 »

nechtela by me nejaka dobra duse ukazat na simu se zobrazenyma packama jak jsou delane ty zasekavacky ze se heli na 1 cm zastavi? nebo aspon aspon nevysvetli jak je to delane.

diky
Logo 600 + spirit
Howking
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od Howking »

error414 píše:nechtela by me nejaka dobra duse ukazat na simu se zobrazenyma packama jak jsou delane ty zasekavacky ze se heli na 1 cm zastavi? nebo aspon aspon nevysvetli jak je to delane.

diky

Na to si musíš přijít sám - je to o citu - přijde to časem vlastně samo - to je jako by ses chtěl dívat klavíristovi na ruce a z toho se naučit hrát. :-)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
bigsam72

#124 Příspěvek od bigsam72 »

Howking píše:
Drop píše:No a pak je druhá z věcí, to co umíš na 100% na simu, umět alespoň částečně v reálném letu.

To co umíš na 100% v simu, umíš i v reálném letu, jen jsi nenašel odvahu to zkusit. Když je to na 100% - návyky jsou vybudovány - nepřemýšlíš, nebouráš a lítá to, tak je třeba s tím ven. Já trénoval couvanou osmu v simu půl roku a když jsem se to chystal zkusit venku, vždy se mi něco v hlavě bloklo, adrenalín až v uších a tepovka 200 a neodhodlal jsem se. Nakonec jsem se odhodlal po půl roce a ejhle - ono je to stejné jak v simu. Takže jsem začal trénovat osmy na zádech a couvané osmy na zádech a vylez jsem s tím ven hned po týdnu tréningu a ejhle ono to zase jde. Lítám to sice v 30-ti metrech pro jistotu, kdybych se náhodou poplet, ale lítám. Je prostě třeba se toho jen nebát.

Nj, jenze v tom realu je tam faktor "strach" ktery zpusobuje sumy na sbernici mezi packama a tim co chci zalitnout. Na simu ty osmy v invertu litam 30cm nad zemi skoro se zavrenejma ocima v realu se potim a rozhodne to nezalitnu v 30cm ( ted jsem ve fazi odbouravani psychologickeho bloku ).
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
oskar 007
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od oskar 007 »

Přesně, já lítal pořád to samý dookola. Bál jsem se. A jednou jsem šel popít ke sklepu burčáček a pak šel s msh na start. Nebyl jsem opilý ale jen ty strachové bunky už tam nebyly a tak jsem se rozlítal. Během baterek sem vyzkoušel nějaké přemety, tic tocy, vis na zádech. Zkrátka střízliv nepřidáš!
www.hrabanek-sroubky.cz
[img]http://alefnula.wz.cz/modely/rcmania/rcheliholics.png[/img]
Howking
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od Howking »

oskar 007 píše:Zkrátka střízliv nepřidáš!

Tak to já zásadně pod vlivem (ani mikrovlivem) nelítám - přeci jen ty reflexy nejsou to ono a zbytečně roztřískat se mi nechce.
youtube.com/heyingosl
Kenny McCormick

#127 Příspěvek od Kenny McCormick »

oskar 007 píše:Přesně, já lítal pořád to samý dookola. Bál jsem se. A jednou jsem šel popít ke sklepu burčáček a pak šel s msh na start. Nebyl jsem opilý ale jen ty strachové bunky už tam nebyly a tak jsem se rozlítal. Během baterek sem vyzkoušel nějaké přemety, tic tocy, vis na zádech. Zkrátka střízliv nepřidáš!
to vidim ako dobry navod, ale nie na odburanie strachu, skor navod ako prist o vodicak... :lol: :lol:
To radsej skusit nejake tie antidepresiva, ale ani pri nich sa neodporuca soferovat :lol: :lol:

Ale ten blok mam tiez, v sime hocico, v reale stale to iste, strach panika na veci, ktore v sime idu bez problemov. Proste chce to prekonat nejak ten strach....
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
bigsam72

#128 Příspěvek od bigsam72 »

error414 píše:nechtela by me nejaka dobra duse ukazat na simu se zobrazenyma packama jak jsou delane ty zasekavacky ze se heli na 1 cm zastavi? nebo aspon aspon nevysvetli jak je to delane.

diky

Koukej na heli jako na kulicku kterou honis po sklenene desce kterou naklanis a ted se zamysli jak tu kulicku co nejefektivneji zastavit :-).

Jinak litame obcas na Phoenix Sim po siti ( mojehobby.cz ) jmeno mistnosti na mojehobby.cz v diskuzi je vetsinou post toho kdo to zaklada .. + heslo ..
<b>TORO 900, Blade 400 3D,Blade mSR, TREX 450 Pro,HK500GT - slepa cesta, TREX500 ESP, TREX 600 ESP,TREX 600 NSP</b>
psena
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od psena »

S tou sklenenou deskou se to spis hodi na vis, presuny do boku a zastaveni pohybu, nikoliv na pohyby kolektivem. Me to s prockem moc zasekavat nejde, vzdy po zaseku se jeste objevi pokles v druhe vlne. Pricitam to svymu spatnymu stavu heli samozrejme jeste chybejicimu citu na packach.
V simu jsem to moc nezkousel, je to taky podle heliny, treba s VIBE SG ve Phoenyxu to pujde jedna radost. :)
Jinak jak se to dela muze byt videt zde http://www.helidaniel.com/2009/08/groun ... -hold.html
OPR
Kontaktovat uživatele:

#130 Příspěvek od OPR »

psena píše:....... Me to s prockem moc zasekavat nejde, vzdy po zaseku se jeste objevi pokles v druhe vlne. Pricitam to svymu spatnymu stavu heli samozrejme jeste chybejicimu citu na packach.
.............l

Tohle se taky odvíjí od listů nosného rotoru. já když jsem poprvně sundal MS bílé lamináty a nasadil Radixy tak jsem zjistil že první let jsem furt hledal vejšku ......... chce si to také dost ošahat a vyzkoušet různý lupena.
radek.domin

#131 Příspěvek od radek.domin »

Tak jsem s tím dneska po dlouhej době zase praštil. Ale když už, tak pořádně. Při osmičkách v invertu jsem zavadil vrtulkou o kruhy, který jsme na začátku neuklidili ke stěne :-)

http://picasaweb.google.com/radek.domin ... ndoorCrash
Georg9

#132 Příspěvek od Georg9 »

radek.domin píše:Tak jsem s tím dneska po dlouhej době zase praštil. Ale když už, tak pořádně. Při osmičkách v invertu jsem zavadil vrtulkou o kruhy, který jsme na začátku neuklidili ke stěne :-)

TO musela byt slupka... :lol:
Kenny McCormick

#133 Příspěvek od Kenny McCormick »

radek.domin píše:Tak jsem s tím dneska po dlouhej době zase praštil. Ale když už, tak pořádně. Při osmičkách v invertu jsem zavadil vrtulkou o kruhy, který jsme na začátku neuklidili ke stěne :-)

tak takto ohnutu hriadel som teda zatial nevidel 8O
Howking
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Howking »

Notykrávo - už jsem s tím praštil od začátku snad 150x , ale takovou totálku jsem neviděl.
youtube.com/heyingosl
psena
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od psena »

Takhle to rozflakat muze jen absolutni amater, kterej diky tomu, ze toho nikdy moc nepadal se to poradne nenaucil. :D
Ja jsem mel ted pady s cislem 16 a 17 dohromady snad za 400kc, ani listy jsem nerozbil. Ale zase co to stalo penez, nez jsem se to naucil :lol:
Jinak fakt destruction, aspon vidim, ze nejsem sam, kdo rozbil hlavu rotoru, protoze kdyz jsem pro ni prisel do helimanie, tak se strasne divili, ze se to vubec da rozbit.
Zacinam se te telocvicny fakt bat, protoze takhle tam muze skoncit kazda sebemensi chyba.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“