simPhoenix - nastavenie heli podobne realu

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kenny McCormick

#46 Příspěvek od Kenny McCormick »

Kenny McCormick píše:Ako je to mozne, ze ked zvecsim pastorok, otacky sa znizia?
tak aby som sa este trosku strapnil: som si myslel, ze v sime sa nastavuje pastorok, ked som zmenil z 11 na 12 tak mi klesli otacky.
Ale ono to nieje pastorok ale pomer prevodu /150:12z = 12,5/
Dnes uz to viem :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Howking
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Howking »

Někde jsem slyšel, že se dá v Phoenixu nastavit aby se helina chovala jako v reálu - nevisela rovně, ale v náklonu, v tic-tocu a back/frontflipu byla odfoukávána do boku s nutností kompenzovat - prostě aby se nezanedbával moment ocasní vrtulky. Nemůžu to nastavení najít. Víte někdo?
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Peteer »

Včera jsem mail komunikoval s autory PHOENIXu tak mám jedno důležité info - alespoň pro mě. Ptal jsem se hlavně na to kdy bude vydaný T-REX 700E 3G tak mě odepsali že v dalším update už bude že s ním počítají, u mě to je aktuální.........o)
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
Georg9

#49 Příspěvek od Georg9 »

Howking píše:Někde jsem slyšel, že se dá v Phoenixu nastavit aby se helina chovala jako v reálu - nevisela rovně, ale v náklonu, v tic-tocu a back/frontflipu byla odfoukávána do boku s nutností kompenzovat - prostě aby se nezanedbával moment ocasní vrtulky. Nemůžu to nastavení najít. Víte někdo?

Já kutím tohle:

Hovering stability
Ground effect
Vortex-ring lift los

Zkus to s tím přehnat jak se ti bude lítat. Myslim že s malou stabilitou visu sem musel dorovnávat na loping a pod. Nedrží to rovně, od vrtulky se heli naklání do boku.
psena
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od psena »

Jo ten ring jsem steloval vcera, konecne jsem dosahl tech necekanych propadu , ktery mam v realu.
Celkove mam na procku:
hovering stability 90%
ground effect default
Vortex-ring lift loss 20%
Je to trosku divocina, ale odpovida to mymu vrtulniku v celkovym rozkladu :lol:
Jinak je pravda ze hovering stability neni jen stabilita pro vis, ale je to poznat i v zatackach, tim padem asi i v lopingu atd.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Howking »

Tak co? Přišel už někdo na to jak viset nakřivo? A jak se vam pozdava nový Phoenix?
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Peteer »

Ještě jsem neměl šanci vyzkoušet - stále tam není T-REX 700E 3G?:o(
psena
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od psena »

Jo na 700E se znovu vyflakli, stejne jak na vsechny 90ky v ele.
Zrovna, kdyz jsem si pekne vyladil nastaveni tak me udelaji novou fyziku,....zatim jsem z ni takovej zmatenej a nemuzu se chytnout...jestli je realnejsi ted nejsem ani schopnej posoudit, protoze naposledy jsem letel v pondeli a dalsi litani bude az na krtkovani a jestli tam zjistim, ze je novej update spatne tak aspon bude vzruso kdyz to tam rozbiju (stejne s tim pocitam) :)
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Peteer »

psena píše:Jo na 700E se znovu vyflakli, stejne jak na vsechny 90ky v ele.
Zrovna, kdyz jsem si pekne vyladil nastaveni tak me udelaji novou fyziku,....zatim jsem z ni takovej zmatenej a nemuzu se chytnout...jestli je realnejsi ted nejsem ani schopnej posoudit, protoze naposledy jsem letel v pondeli a dalsi litani bude az na krtkovani a jestli tam zjistim, ze je novej update spatne tak aspon bude vzruso kdyz to tam rozbiju (stejne s tim pocitam) :)

tak koukám že v sobotu bude legrace :D :D
co tam táhneš?
psena
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od psena »

Tahnu tam svuj crash stroj 450 Pro, k poznani bude podle kabinky , ktera ma svuj zivotopis vryty do tvare a listy ktery taky nesou znamky padu :lol: Padam casto a docela rad, tak proc bych to verejne nepredvedl....
Ale urcite budu mit sebou krabici nahradnich dilu, tim padem muze spadnout kazdej kdo bude mit procko, mam dost pro vsechny :lol:
600ku nakonec neprivezu, protoze bude -10 a stejne se s ni bojim a tak s ni vubec nelitam.
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Peteer »

psena píše:Tahnu tam svuj crash stroj 450 Pro, k poznani bude podle kabinky , ktera ma svuj zivotopis vryty do tvare a listy ktery taky nesou znamky padu :lol: Padam casto a docela rad, tak proc bych to verejne nepredvedl....
Ale urcite budu mit sebou krabici nahradnich dilu, tim padem muze spadnout kazdej kdo bude mit procko, mam dost pro vsechny :lol:
600ku nakonec neprivezu, protoze bude -10 a stejne se s ni bojim a tak s ni vubec nelitam.

doufám že do té doby nepadnu protože se moc těším.o)
takže tam bereš i 600?Já jsem mluvil s klukama a říkali že max. na létání je 450ka. No i když potřeboval napípat svoji 700stovku 3G.o(
ale zase táhnout to 120 km tam a zpět se moc moc nechce. vezmu asi jen malého ten je v maketě
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Andrews »

Co se týká 450PRO co stáhnutí Lift tuning a Cyklic tuning z 120% na 100%. Heli se uklidní a není potřeba snižovat rychlost simulace :)
psena
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od psena »

Snizovat rychlost simulace je nesmysl, pouzit se da pouze pri uceni nejakyho tezsiho prvku, ale pro standartni trenink urcite ne.
Kenny McCormick

#59 Příspěvek od Kenny McCormick »

nastavil som to, jak radil psena v predoslych prispevkoch...
no teraz mam jeden veeelky Problem - vobec neviem posudit ako velmi sa to podoba, pretoze som uz tak dlho neletel v reale /mesiac?/, ze si to ani nepametam ake to je... :(

Ale robim pokroky - uz urobim jednu-dve osmicky na vrtuli nosom dopredu a spestrim to padom. :D
Ale co, do dochodku casu dost, raz sa to snad naucim :roll:

Co se týká 450PRO co stáhnutí Lift tuning a Cyklic tuning z 120% na 100%. Heli se uklidní a není potřeba snižovat rychlost simulace
Toto tiez vyzera slubne, teraz som to skusal, heli je v sime lenivejsia, tak ako v reale, ale pada k zemi rovnako rychlo.
Ved napokon - co je to za blbost 120-130% vztlaku, ci odozvy, ako ked sme kedysi plnili plan pätrocnice...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od psena »

Kenny:
Tak jsem dnes dokoncil myslim uz kompletni nastaveni Procka pro verzi 3.0 m, nechal jsem si dnes na letisti merit se stopkama 5 premetu a podobny zverstva aby to opravdu sedelo. :lol:
Minule nastaveni se zmenou v rozsahu serv ve vysilaci nebyla dobra cesta, zmenil se tim i rozsah plynu.
Takze pro moje Procko v relu:
kolektiv +-12, Cyclic i Aile 9°
Radio (DX7): Rozsahy vsech serv 100%, swash plate: Aile 60%, Elev 67%, Pitch 60
Krivka 100-90-100 a kolektiv 0-100
Simulator: vaha 0,9kg ,vykon motoru 0,3KW ,
Expo vse na nulu, lift tuning 120, cyclick tuning 115, v sekci Main rotor hovering stability 90%, a posledni polozka Vortex-ring lift loss 20% (propady a mirna nestabilita ktery aspon me delaji listy z chiny po obratech)
Governor vypnutej, tail rotor: max piruette rate: 380 °/s

Jen pro zajimavost, mel jsem nastaveni z domu, hlavne Cyclick tuning aby premety sedely, dnesni mereni na letisti ukazalo 10 pulpremetu za 10,2 sekundy a na simu me to vychazi temer na desetinu stejne. :D
Pokud nekomu nebude sedet pulpremet cca 1 sekuda, tak nastaveni neni spravne, nebo ma jiny typ vysilacky nez ja.
S timhle nastavenim si muzu dovolit neco natrenovat na simu a pak jit ven a temer :) bez obav to zkusit.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“