Závěrečnou prací je montáž kabiny. Ale nejprve je ji trošku doladit, aby to vypadalo jako letadlo. Maskování dělám pomocí reklamní fólie a větší místa papírovou páskou. Následuje nástřik několika tenkými vrstvami spreje, co jsem našel doma ve skříni. Stříbná barva se mi zdála docela vhodná. Po zaschnutí (půl hodinku) postačí pásku opatrně sundat a nechat přes noc důkladně doschnout. Kabinku drží 4 servošroubky zašroubované přímo do EPP a pojištěné kapkou CA lepidla.
Dokončený model. výsledná hmotnost, včetně LiPol 3S 1050mAh, je 356g. Což se mi zdá celkem slušné vzhledem k tomu, že jsem se snažil vše udělat i vzhledně, ne jen účelně. Na fotografiích ještě není vidět otvor pro LiPol. Ale vychází takřka přesně v těžišti, takže není žádný problém s vyvážením.
Model jsem již i zalétl. První let bylo potřeba dost trimovat křidélka. Doma jsem zjistil, že mám prohnutou VOP. Toto jsem tedy trošku poladil a následné dva starty již byly v pořádku. Pohon s vrtulí 8/6 nedělá z HellCata žádného drsného stíhače, takže zkusím ještě proměřit jiné varianty. Spodek trupu asi budu muset zpevnit nějakou skelnou páskou. Přistání na neupravený povrch totiž docela to EPP vydroluje. Dokonce bych řekl, že zrovna na spodku trupu mám to EPP docela řídký, jestli je to teda možné...
Takže nějaké summary: s modelem jsem spokojený. Za poměrně málo peněz to vypadá na dost muziky. Snad se dočkám toho, že i Nak svého FW zrealizuje a případně se přidá ještě někdo další z podhůří Beskyd a nacvičíme nějakou synchronizovanou sestavu.
Ale teď je potřeba uvolnit stůl pro nějaký normální materiál. Již se těším na balzový prach. A myslím, že nenároční čtenáři se mají na co těšit.