Vrtas vs Letadlo

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
Zelí
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Zelí »

MX12 píše:Zatím lítám pouze letadla MODE1, připravuji vrtulník a tam by mi připadal přirozenější MODE2, jak to řešíte vy, létáte všechno v jednom modu nebo je možné mody střídat, nebo era přeškolit na MODE2?
Děkuji za názory MX12

Být tebou, tak to neřešim a lítam i vrtulníky v Módu 1. Pak by se ti to mohlo plést.
Sám jsme začal lítat s letadlama v modu 2, aniž bych věděl že nějaký mody jsou. Pak sem teda zjistil, že je i mod 1, kterým by se možná dala lépe lítat akrobacie, už jsem ale lítal moc dlouho na to, abych se přeučil. Nakonec jsem se s letadlem naučil i v modu 2. A ted se mi zase pohodlněji lítá s vrtulníkama.
To stejný bude i naopak. V modu 1 pujde s vrtulníkem také zalítnout vše.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od AdamProg »

Jsem asi vyjimka, zacal jsem letat s vrtulniky, drive nez z letadly, teda vlastne jen obcas letam s EasyGliderem. A prave jsem ted po hodne dlouhe dobe provetral a musim rici ze jsem mel problemy. Jsem zvykly letat blyzko a nizko, narozdil od vetrone, a pri padovce, kdy je horsi ovladatelnost, se zase bojim moc nizko. Letat s letadlem, az na zbytecne utazene zatacky (zvyk letat osmycky), byl v pohode, ale spatne bylo jen pristavani. Porad jsem byl moc dlouhej, tocil to na drahu moc brzo, a po x pokusech jsem to zapichnul, abych to dostal na zem.
Dekuji kolegovi Pavlovi, ktery kdyz me pristavani videl, tak se me ujal, a pomahal mi ucit se, posledni zatacky a pristavat. Bohuzel se me prvni trenovani uplne nebeslo bez incidentu, pri kterem jsem malem trefil jineho kolegu, ktery si sel pro model, bohuzel jsem ho videl naposledni chvily(pristaval jsem hodne krive z prava, a on byl na levo ode me a asi tak blbej pristavaci pokus necekal). Bal jsem se dat plyn, aby pripadna kolize nebyla horsi, tak jsem uvedl vetron bez motoru do padu po kridle a pristani ala "Hvezda". A nastesti sem ho netrefil a ani letadlu se nic nestalo. Pokud to dotycni modelari ctou, tak se modelari, jeste jednou omlouvam, a dekuji za instruktaze pristavani. Dalsi treningove pristavani se uz jen rapidne zlepsovali.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“