Sčítání vysílačů 2011
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
To, že něco má většina a to, že jde o nejlepší řešení jsou úplně jiné věci.
Ještě jinak. To, jaké vybavení se tu nejvíce vyskytuje svědčí o tom, jaká skupina lidí se tu nejvíce pohybuje. A taky o tom, že kdo má něco lepšího, tak raději nic neříká, protože se bojí nařčení ze snobismu, To je tu celkem standard. Na rcmanii se moc nemůžeš ptát na věci kolem specializovaných záležitostí, stejně jako se na motorkářském webu nemůžeš moc ptát jaká je nejlepší návnada na kapry. Někdo o tom bude cosi vědět, ale většina bude mimo. Na takové dotazy jsou specializovaná fóra.
Registrováno je tu kolem 800 lidí, nehlasovala ani stovka. I kdyby polovina registrovaných už byla mimo, vypovídací schopnost dotazu se blíží nule. Respektivě odpovídá na jinou otázku, než jaký je poměr vysílačů mezi registrovanými.
V jiném vláknu zase někdo na základě ankety na webu francouzských větroňářů usuzuje, že nejlepší je Duplex. Odpověď není dána tím, na co jsi se zeptal, ale především tím, kde jsi se zeptal. V pivnici se nemůžeš ptát na nejlepší víno a ve vinnem sklepu na pivo.
Když přijedeš na helisraz, počet DX6i je naprosto zanedbatelný. Na začátek, dejme tomu. Ale jakmile to někdo začne myslet vážně, dojde ke změně.
P.S. http://laheli.com/web/article.php?aid=74&lang=cz
Ještě jinak. To, jaké vybavení se tu nejvíce vyskytuje svědčí o tom, jaká skupina lidí se tu nejvíce pohybuje. A taky o tom, že kdo má něco lepšího, tak raději nic neříká, protože se bojí nařčení ze snobismu, To je tu celkem standard. Na rcmanii se moc nemůžeš ptát na věci kolem specializovaných záležitostí, stejně jako se na motorkářském webu nemůžeš moc ptát jaká je nejlepší návnada na kapry. Někdo o tom bude cosi vědět, ale většina bude mimo. Na takové dotazy jsou specializovaná fóra.
Registrováno je tu kolem 800 lidí, nehlasovala ani stovka. I kdyby polovina registrovaných už byla mimo, vypovídací schopnost dotazu se blíží nule. Respektivě odpovídá na jinou otázku, než jaký je poměr vysílačů mezi registrovanými.
V jiném vláknu zase někdo na základě ankety na webu francouzských větroňářů usuzuje, že nejlepší je Duplex. Odpověď není dána tím, na co jsi se zeptal, ale především tím, kde jsi se zeptal. V pivnici se nemůžeš ptát na nejlepší víno a ve vinnem sklepu na pivo.
Když přijedeš na helisraz, počet DX6i je naprosto zanedbatelný. Na začátek, dejme tomu. Ale jakmile to někdo začne myslet vážně, dojde ke změně.
František Koudelka píše:No vida..tohle tema mi docela pomohlo pri vyberu...zatim mam sestikanalovou setovku ale casem chci spektrum....a v tematu ci 6..nebo 7..ci 8....jste mi psali ze DX6i k nicemu....a pritom s tim vetsina litate....
A taky zkusím jednu anketní otázku. Kolik si myslíš, že ze zdejších pravidelných a přispívajících účastníků opravdu ví, jak a proč vrtulník funguje, jak ho seřídit a další věci okolo?
hmmm nějak jsem neposřehl, že by tu někdo někoho napadal kvůli lepší soupravě. Spíš mi to připadá, že tu lidi odpovídají s jakou soupravou lítají a jaká jim asi v tuto chvíli stačí na ovládaní modelu s kterým lítají. Že by tu někdo psal, že nejlepší je ta nebo jiná souprava, já nevidím.To, jaké vybavení se tu nejvíce vyskytuje svědčí o tom, jaká skupina lidí se tu nejvíce pohybuje. A taky o tom, že kdo má něco lepšího, tak raději nic neříká, protože se bojí nařčení ze snobismu, To je tu celkem standard
Sortování lidí podle Rc soupravy ..... no na to musí mít člověk opravdu silný žaludek ... blicí smajlík.
zvláštní úvaha, ale možná asi ne všichni lítají vrtulníky a proto nejspíš tuto sekci nečtou a tedy ani nehlasují.Registrováno je tu kolem 800 lidí, nehlasovala ani stovka
Ještě, že jsi na zdejší neodborné forum zavítal abys nám řekl, že Ty to víš.A taky zkusím jednu anketní otázku. Kolik si myslíš, že ze zdejších pravidelných a přispívajících účastníků opravdu ví, jak a proč vrtulník funguje, jak ho seřídit a další věci okolo?
Panove zbytecne se hadate. Slo mi jen o zjisteni nejpopularnejsi znacky a vysilace pouzivaneho lidmi tady z fora. Vim ze spousta lidi, kteri sem zavitaji jsou bud to zacatecnici, nebo stredne pokrocili. Jen zadnedbatelna mnesina jsou profici typu Tareq Alsadi
. Ber te to s nadhledem. Kazdy dobre vi, ze vysilac za 4.000,- nemuze byt tou nejlepsi volbou pro vrtulnik za 50.000,-. Jen par lidi, kteri hlasovali maji stroj v tehle cenove kategorii a z toho musite vychazet. Majitele drahych vysilacu se nemusi ostychat a klidne se muzou nahlasit
. BT Puvodne jsem myslel, ze uvedu uplne vsechny vysilace, ktere tady zaznely, ale par lidi stejne nahlasily i historicke kousky a vysilace, ktere kdysi pouzivali, alspon jsem si to tak z jejich prispevku domyslel. Takze jsem se nakonec rozhodl udelat jen statistiku z vysilaci, ktere zde zaznely v poctu dva a vice kusu. Brzo doplnim dalsi vysilace do statistiky a zkusim to i trochu vic rozvest.
- DaveLister
zdzd píše:To, že něco má většina a to, že jde o nejlepší řešení jsou úplně jiné věci.
Takze podle tebe ten, kdo nema drahy high-end vysilac je automaticky zacatecnik? To mi promin, ale to je ubohe
Na heli nutne potrebujes jenom par funkci jako napr swash mix, dva letove rezimy. Zbytek uz je jenom nadstandart ktery opravdu nerozhoduje o tom jesli si profik a nebo zacatecnik..