Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
tomanos
Kontaktovat uživatele:

#691 Příspěvek od tomanos »

sergio píše:No tak moje nehoda, hodně smutná. Šteloval jsem vrtulník na stole (hloupost) s nasazenými listy ( náběh listu) nechtic jsem přepl z norm na IDL 1 a roztočil si tak hlavní rotor, list sekl do nového monitoru (24 palců) odrazil se od něj a spadl na zem = stržené servo, rýha jako pr....se na novém monitoru.

Nie je vôbec nutné pri nastavovaní dávať dolu listy. Ja to robím tak, že do príjmača napichnem príjmačové aku, tak ako je to bežné pri spalovákoch. Všetko ti funguje ako normálne, len neroztočíš motor.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#692 Příspěvek od Nakadah »

No a ja rozpojim dva konektory mezi motorem a regulatorem :) taky snadny. Nic se nemuze tocit ani cukat. Nak
Relax

#693 Příspěvek od Relax »

:oops: :oops: :oops:

Tak to je smutná záležitost..... To se to dokáže rozočit tak rychle ??? Kabely mezi reglem a motorem mám vedené záměrně venkem abych je mohl rozpojit vždycky kdy se při nastavování nemusí točit rotor. Takhle se může jak vidím přihodit leccos. S heli teprve začínám a tak tohle sleduju dvojnásobně.....
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
sergio

#694 Příspěvek od sergio »

jj ja jsem dřív taky odpojoval kabely od motoru, ale pokaždé jsem si ještě na nějaké to nastavení vzpoměl tak jsem to začal řešit přes autorotaci. Nebo odpojení aku. Nicméně teď už jsem se vrátil k staré dobré jistotě odpojení kabliku. Jen takovej dotázeček, regu nevadí když pouští produ do motoru, ktery tam ve sktečnosti není připjen ?
Erich001

#695 Příspěvek od Erich001 »

mam tiez dotaz ku tomu odpojeniu mapajania motoru.
da sa spravne nastavit uhol nbehu listov ak cvaknem autorotaciu?
je to to iste ako priame odpojenie motora od regulatoru?

ked prepnem prepinac autorotacie pri zapojenom motore, tak sa mi znizi cela doska cikliky. je to spravne alebo nie?
dakujem za postrehy a skusenosti skusenejsich.
T-rex Spektrum
sergio

#696 Příspěvek od sergio »

Erich001 píše:mam tiez dotaz ku tomu odpojeniu mapajania motoru.
da sa spravne nastavit uhol nbehu listov ak cvaknem autorotaciu?
je to to iste ako priame odpojenie motora od regulatoru?

ked prepnem prepinac autorotacie pri zapojenom motore, tak sa mi znizi cela doska cikliky. je to spravne alebo nie?
dakujem za postrehy a skusenosti skusenejsich.

To právě moc nejde protže když cvakneš autorotaci nastavi se křivka kolektivu která je pro autoratici. Ja jsem to dělal tak že jsem vlastně nastavil autoratační křivku tak jako jsem chtěl mít norm,idl 1 aidl 2 a pak si to same přesně nastavil pro norm, idl 1 idl 2 a křivku autorace vratil zpět, ale vyžadovalo to opisovaní si hodnot na papírek a prostě celé to bylo komplikované. Pokud se mílím nechť mě zkušenější opraví.
Erich001

#697 Příspěvek od Erich001 »

dakujem mal som ten isty pocit ze je to zle pri zapnutej autorotacii.
T-rex Spektrum
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#698 Příspěvek od Nakadah »

Nepousti nic, protoze nema zpetne EM pulzy z vinuti. Zkusi ho roztocit, nedostane odezvu, takze to vyhodnoti jako chybu a vypne. To roztoceni bude podle toho jak ma kdo nastavene rozbihani. Me to regl umoznuje na 15s, takze zapinam a vypinam prepinacem autorotace. Nekdo si navoli rozbeh pomoci paky kolektivu v normal rezimu a pak prepina na idle. Moznosti je vic jak si posekat LCD.

Ja si o vikendu v nedeli vecer litam v obyvaku Solem, pristavam na stul vedle noveho netbooku no samozrejme ze sem rotorem chytil o povrch LCD. Ale byla to jen smouha od plastu, dalo se to setrit. Uff :) Nak
Rastislav
Kontaktovat uživatele:

#699 Příspěvek od Rastislav »

A najlepšie sa lieta priamo do slnka
http://www.youtube.com/watch?v=q58Tp5DOOXw
Rasťo
Panda

#700 Příspěvek od Panda »

S tim tezistem mate pravdu, ale spravy to posun baterky asi o 1 cm vpred.
myslim, ze vyrobce schvalne dela ploutev jen o malinko vetsi nez kam dosahne vrtulka.

zdzd: ploutev alias vertikalni stabilizator, jak jsem jiz popisoval v predeslem prispevku :-)), vim ze to urcite vite, ale aby jsme nekoho nematli.
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
zdzd

#701 Příspěvek od zdzd »

Správně je VOP a SOP.

Ploutve se v této oblasti nevyskytují...
Panda

#702 Příspěvek od Panda »

a k tomu serizovani uhlu hlavniho rotoru, ja take odpojuji dva draty z motoru, je to rychle a bezpecne. Prijimac mam zrovna natoceny tak, ze se ke konektorum moc lehce nedostavam, jinak je to take dobre reseni, napajet jen prijimac externe. u vetsich heli docela bezna vec.
ale na tu se teprv chystam.

bejsou u bezpadel opravy levnejsi??? :D
mozna by stalo za to spocitat, pri kolika padech se u vyplati.
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
Panda

#703 Příspěvek od Panda »

zdzd: mas pravdu, to je ten presny nazev.

ja to chtel jen pro predstavu toho tvaru priblizit masam.
ted uz to bude vsem jasne.
....................................................................................................
zpet k tematu:
Muzu uvest mou prvni nehodu s heli, kdy jsem si vyrobil cvicny kriz
a pri 'poskkovani po zemi se heli rozebehla po zemi smerem ode me, pak jsem ji chtel zas vratit, ale vypadnul mi micek z krize a zapichl se do zeme a helina se krasne prevratila, -> prvni pokus, vyska letu 10cm, doba letu 5s.
oprava... mnohem delsi. :o
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
Kenny McCormick

#704 Příspěvek od Kenny McCormick »

zdzd píše:Správně je VOP a SOP.

Ploutve se v této oblasti nevyskytují...
lovim ryby dlhsie ako modelarcim - 37okov/2 roky - preto sa mi ta deformacia nazvu ako chvostova plutva, moze byt aj chrbtova plutva /na PRO skor tukova plutvicka/ paci :lol: aj ked nieje koser.
Hlavne ze kazdy vie, o co ide.

Zaujimalo by ma, ci vyraz "lupeni" /listy/ pouziva taky Ondra tiez z nejakej predoslej deformacie konickom. Zeby kvetinarstvo? :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
OPR
Kontaktovat uživatele:

#705 Příspěvek od OPR »

Jo muškáty byli vždycky moje láska ..... :D
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“