Základy létání s vrtulníkem VIDEO škola.

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
Cmajda

Základy létání s vrtulníkem VIDEO škola.

#1 Příspěvek od Cmajda »

Ahoj,
Již před nějakou dobu jsem rozhodnut pořídit si helinu, po dlouhém a usilovném hledání a konzultaci s vámi jsem se rozhod pro T-Rex pro 450 konkrétně zde
Ted poctivě trénuji na simulátoru základní prvky. Ale teď pro mě nastává otázka, zda se to učím správně a nechytám nějaké špatné návyky, proto bych chtěl poprosit vlastníky simulátorů a zkušených pilotů zda by pro nás začátečníky neudělali nějaká vida s ukázky základních prvků, jak se správně létají. Později i složitějších abychom přesně věděli jak ty „páčky vlastně mačkat“.
Našel jsem tohle VIDEO, ale nic moc mi nedalo. :(

Velké poděkování všem, kteří se zapojí.

Jednoduchý ale užitrčný program na zachycení videa můžete najít třeba zde. FRAPS

[EDIT:]
VIDEO pro akrobacii vcelku dobře popsané (EN)ZDE :idea:
VIDEO pro začátečníky RCHeliWikiPedie (EN) ZDE :idea:
VIDEO se vším všudy (EN) ZDE
Naposledy upravil(a) Cmajda dne čtv 24.02.2011 16:01, celkem upraveno 6 x.
Realně Blaník l-13
modely: Fox hype 4 k / Watt 1800 / Mustang P-51D
Vysílač: Eclipse 7 / AUrora 9 ver:1.8_CZ
Pokud okusíte létání, budete navždy kráčet po zemi s očima upřenýma vzhůru, protože tam jste byli a tam se toužíte vrátit.
djgas

#2 Příspěvek od djgas »

no já mám problem v zatáčkách, vždy si to výškovkou zabrzdím...prostě se nějak nemůžu hnout z místa a to už lítám dost dlouho,ale s velkými přestávkami...
Howking
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Howking »

djgas píše:no já mám problem v zatáčkách, vždy si to výškovkou zabrzdím...prostě se nějak nemůžu hnout z místa a to už lítám dost dlouho,ale s velkými přestávkami...
- kdo nelítá aspoň na simulátoru denně, jako by nelítal vůbec.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Nakadah »

Hosi rad bych se i nejak podelil, ale nemam simulator. Litam bez nej, no teda vlastne nelitam :lol: no takze co vlastne s tim vrtulnikem delam? Nak
DaveLister

#5 Příspěvek od DaveLister »

djgas píše:no já mám problem v zatáčkách, vždy si to výškovkou zabrzdím...prostě se nějak nemůžu hnout z místa a to už lítám dost dlouho,ale s velkými přestávkami...

Zrejme je litas moc pomalu, zkus to nejdrive ve vetsi rychlosi az se to naucis muzes zpomalovat. Pomalu to ale neni vubec zadna sranda :)

Howking píše: - kdo nelítá aspoň na simulátoru denně, jako by nelítal vůbec.

To je dost individualni vec, u sebe nepozoruji nejake znatelne zhorseni kdyz par dni nelitam na simu. V realu to je znat, ale to je spis tim, ze se ztrati jistota po tom case.
Kazdopadne pokud se nelita dele jak tyden uz se clovek musi rozlitat aby se do toho zase dostal :)
hatik
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od hatik »

Mam Phoenix měsíc a začal jsem s tréninkem na heliny. Jako super pomoc od zkušenějších se ukázalo on line létání, kdy krásně můžeš sledovat umění jiných a určitě ti i rádi poradí.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od zdendys »

Nakadah píše:Hosi rad bych se i nejak podelil, ale nemam simulator. Litam bez nej, no teda vlastne nelitam :lol: no takze co vlastne s tim vrtulnikem delam? Nak

Naku, co děláš z vrtulníkem nevím, ale píšeš perfektní sarkastické komentáře, které mi vždy zvednou náladu.:lol: :lol:
A co kříž, už jsi vrátil do kostela... :)
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Nakadah »

zdendys> Ne hele ten TRAPNY kriz si necham, protoze kazdy vrtas si nese svuj kriz. Pry ho mam sundat az se s nim naucim litat osmicky a premety :D o vikendu udelam lepsi video, protoze budu mit kameramana. Tak budu moct poskytnout video snad ukazoveho viseni na krizi.

Mam k dispozici AFPD, ale tam mi ta realita vrtulniku prijde takova divna - nerealna. Phoenix nemam a jeho porizeni je celkem nezanedbatelna castka, tim ale nerikam ze to je spatna investice. To rozhodne ne.

PS. co samael, uz lita? Nak
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Andrews »

tak neco je tady > http://www.chadrg.com/
tady > http://www.helituning.com/index.php/flight-training.html
a tady> http://www.fly3dx.com/setManoeuvres.php

Jinak youtube a hledat treba> learn heli flight

a jinak je to o sikovnosti a trpelivosti ...
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Genagen »

Howking píše:

Jeden z nasich nejlepsich houslistu - Josef Suk - rikaval: "Kdyz necvicim den, tak to poznam jenom ja. Kdyz necvicim dva dny, pozna to muj ucitel. Kdyz necvicim tyden, pozna to uplne kazdy."
raging

#11 Příspěvek od raging »

Howking píše:
Howking:trošinku přeháníš :P
Howking
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Howking »

No nepřeháním tak moc - za tuto zimu, co lítám fakt denně jsem udělal větší pokrok, než za poslední dva roky, kdy jsem lítal jen venku a simulátor pustil, jen když jsem se učil nový prvek.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
DaveLister

#13 Příspěvek od DaveLister »

Howking píše:No nepřeháním tak moc - za tuto zimu, co lítám fakt denně jsem udělal větší pokrok, než za poslední dva roky, kdy jsem lítal jen venku a simulátor pustil, jen když jsem se učil nový prvek.

Tak to musim souhlasit. Pred zimou jsem lital jenom normalni osmicky a vubec jsem se nikam neposouval(jenom k zemi :lol:). Pres zimu jsem hodne lital na simu, v posledni dobe temer kazdy den a do toho obcas v realu kdyz bylo pocasi. A uz litam nejakou lehci akrobacku, bez simu bych se k tomu dobracoval az za nekolik let, jesli vubec.
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od AdamProg »

To je fakt, kazdodeni trening dela divy. Mel sem par obdobi, kdy sem letal dene a byl jsem v nejlepsi forme. Ted kdyz neletam tak casto, tak uz je to horsi.
Naposledy upravil(a) AdamProg dne stř 23.02.2011 23:53, celkem upraveno 1 x.
Kenny McCormick

#15 Příspěvek od Kenny McCormick »

to je sice fakt, ze to pomaha ale tak ako to bolo napisane:
Howking píše:
to vyznelo, ze inak je to lietanie zbytocne. Su na svete aj dolezitejsie veci, a nemusi kazdy vediet 3D hardcore brutal motyka za pol roka :lol: a nie kazdy to chce vediet stoj co stoj, staci mi ze sa niekam posuniem aj raz za cas.
Bez urazky.
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“