Základy létání s vrtulníkem VIDEO škola.

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
DaveLister

#31 Příspěvek od DaveLister »

Zbytecny to rozhodne neni.
Dam priklad treba v piroflipu.
Drive to pro me bylo proste jakasi motanice, co heli ale ve skutecnosti dela jsem pochopil az podle zpomaleneho videa. Nic sloziteho to neni, ale kdyz jsem to videl v plne rychlosti nebyl jsem schopny rozkodovat co ta heli vlasne dela. Videt co pilot dela s packama je taky uzitecne pro pochopeni, samozrejme se to ale clovek nesmi ucit mechanicky.

Navic ve spouste videii k tomu nejaky komentar na co si dat pozor, jak se ten ktery prvek ucit nebo treba i jaky je rozdil v simu a v realu. A to uz je hodne uzitecna informace ;)
Cmajda

#32 Příspěvek od Cmajda »

DaveLister píše:Zbytecny to rozhodne neni.
Dam priklad treba v piroflipu.
Drive to pro me bylo proste jakasi motanice, co heli ale ve skutecnosti dela jsem pochopil az podle zpomaleneho videa. Nic sloziteho to neni, ale kdyz jsem to videl v plne rychlosti nebyl jsem schopny rozkodovat co ta heli vlasne dela. Videt co pilot dela s packama je taky uzitecne pro pochopeni, samozrejme se to ale clovek nesmi ucit mechanicky.

Navic ve spouste videii k tomu nejaky komentar na co si dat pozor, jak se ten ktery prvek ucit nebo treba i jaky je rozdil v simu a v realu. A to uz je hodne uzitecna informace ;)

A přesně tohle je to o čem mluvím... Ale začínám pochybovat jestli to někdo někdy udělá. Už jsem uvažoval i o zaplacení si kurz létání s RC heli, ale cena 800 za hod mě přišla dost vysoká... A bohužel nemám ve svém okolí známé modeláře od kterých by se mohl učit. Proto tohle téma
Realně Blaník l-13
modely: Fox hype 4 k / Watt 1800 / Mustang P-51D
Vysílač: Eclipse 7 / AUrora 9 ver:1.8_CZ
Pokud okusíte létání, budete navždy kráčet po zemi s očima upřenýma vzhůru, protože tam jste byli a tam se toužíte vrátit.
krtek2k

#33 Příspěvek od krtek2k »

Videí je po netu šest půlek, a zpomalit video umí třeba media player classic.
Pokud něco opravdu chci tak si za tím jdu, a nečekám že mi to někdo hotový naservíruje až pod nos.
Ani si nejsem vědom , že by něco takovýho někde bylo.
Všichni co něco umíme zalítat, jsem si to poctivě vydřeli, zkratky nefungujou.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Cmajda

#34 Příspěvek od Cmajda »

krtek2k píše:Videí je po netu šest půlek, a zpomalit video umí třeba media player classic.
Pokud něco opravdu chci tak si za tím jdu, a nečekám že mi to někdo hotový naservíruje až pod nos.
Ani si nejsem vědom , že by něco takovýho někde bylo.
Všichni co něco umíme zalítat, jsem si to poctivě vydřeli, zkratky nefungujou.

Máš pravdu zkraty nefungujou, ale ukazetele ano a pomohou tě dovést na místo určení :wink: . Já hledám ty ukazatele a né zkratky.
Tohle je pěkné Video, ale bohužel neumím anglicky...

http://www.rchelicopterfun.com/how-to-fly-rc-helicopters.html
Realně Blaník l-13
Pokud okusíte létání, budete navždy kráčet po zemi s očima upřenýma vzhůru, protože tam jste byli a tam se toužíte vrátit.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od JirkaA »

Cmajda píše: ale bohužel neumím anglicky...

Tak s tímhle něco udělej v první řadě. Jinak jsi odříznutej od 90% informací a spousty možností. A nejen v oboru "RC zábava".
OK2WY
Cmajda

#36 Příspěvek od Cmajda »

JirkaA píše:
Cmajda píše: ale bohužel neumím anglicky...

Tak s tímhle něco udělej v první řadě. Jinak jsi odříznutej od 90% informací a spousty možností. A nejen v oboru "RC zábava".

psanou angličtinu ještě docela zvládám, ale mluvenou nestíhám.. Zatím...
Realně Blaník l-13
psena
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od psena »

Rozhodne nejaky video vysvetlujici jednotlivy prvky s upozornenim na co je potreba si davat pozor, jaka je nejcastejsi chyba nebo nejakej tip, kterej pomaha by se urcite hodila. Uz jsem nad tim i premyslel, ze v budoucnu bych neco spachal, treba jen pro potreby naseho tymu (verejne bych se asi to publikovat neodvazil), ale cim dal vic zjistuju kolik toho neumim a tim padem se necitim povolan k takovymu vytvoru.
Nekdo by se toho ale mohl ujmout, v cestine o nicem takovym nevim.
zdendys
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od zdendys »

Howking píše:
Cmajda píše:Nechcete se raději vrátit k tématu? :cry:
- ne :-) (to je jako videoškola hraní na klavír - ukažte mi video Rubinštejna a já vám zahraju Rachmaninova - prostě kravina - dycky mě pobaví na letišti nějaký helizačátečník s dotazem - "můžu se ti dívat na ruce?" LOL)

http://www.pianoskola.cz/nejnovejsi-videolekce/

To jsou ale pitomci, něco takového vymyslet...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
Howking
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Howking »

zdendys píše:http://www.pianoskola.cz/nejnovejsi-videolekce/

To jsou ale pitomci, něco takového vymyslet...
- tyvole - tak to by mě ani ve snu nenapadlo - to ukaž nějakému muzikantovi :-D
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
fire

#40 Příspěvek od fire »

jednoduchsie ako cakat ze to niekto spravi je naucit sa po anglicky:) ved v tych videach je uplne easy anglictina a zvladam ju aj ja co neviem vyprodukovat jednu suvislu vetu v dobre pouzitom case:)
petr6600

#41 Příspěvek od petr6600 »

Zdravim chci je jen zeptat dělá mi dost problémy vrtulník otočit čumakem k sobě je nato nějaket způsob jak se to naučit?Nebo trénovat trénovat a zas trénovat?Děkuji za odpověd...
psena
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od psena »

Pokud uz na simu nemas problem s visem kabinkou proti sobe, tak se jedna pouze o psychoblok :) a ja razim cestu si to na poli v dostatecne vysce cca 3-4m odpocitat 3,2,1, a na 0 to proste otocit :lol:
Zatim pri tomhle postupu nikdo nespadl, takze to docela funguje.
Co je ale dulezity, na simu mit zvladly vsechny polohy visu vcetne visu bokem a pokud mozno i pomaly piruety na miste na obe strany.
Je dobry mit unikovou cestu, tedy priuetu v krizovce dokoncit, potoze malokdo zvladne hned minutu viset. Vetsinou visis cca 3-5seknud a hned se vratis ocasem k sobe. Ale to jsou dulezite krucky, uvedomis si, ze je to stejny jak simu a strach opadne.
matlak

to neuspěcháš :-)

#43 Příspěvek od matlak »

ještě dlouho se budu lekat když kouká vrtulník přímo na mne. hezké téma je tady http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=29567
boZZda

#44 Příspěvek od boZZda »

Tady máte opravdu super heli školu!
http://www.smacktalkrc.com/

Je to sice placené, ale stojí to za to. Taky to dělají jedni z nej pilotů světa :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
petr6600

#45 Příspěvek od petr6600 »

psena píše:Pokud uz na simu nemas problem s visem kabinkou proti sobe, tak se jedna pouze o psychoblok :) a ja razim cestu si to na poli v dostatecne vysce cca 3-4m odpocitat 3,2,1, a na 0 to proste otocit :lol:
Zatim pri tomhle postupu nikdo nespadl, takze to docela funguje.
Co je ale dulezity, na simu mit zvladly vsechny polohy visu vcetne visu bokem a pokud mozno i pomaly piruety na miste na obe strany.
Je dobry mit unikovou cestu, tedy priuetu v krizovce dokoncit, potoze malokdo zvladne hned minutu viset. Vetsinou visis cca 3-5seknud a hned se vratis ocasem k sobe. Ale to jsou dulezite krucky, uvedomis si, ze je to stejny jak simu a strach opadne.

Dekuji za radu.Právě že na símu už to docela zvladám a v reálu to je měco jiného...
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“