HK 500 GT

Vrtulníky do velikosti 500.
Odpovědět
Zpráva
Autor
dafson

#871 Příspěvek od dafson »

ahoj lidicky protoze vlastnim Hk500gt sice uz skoro t-rex ale davam otazku sem snad se najde dusicka ktera trochu osviti me nejasnosti....mam tento regl urcite i nedko dalsi

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=10331

jedna se mi o to ze nemam jeste zkusenost s nastavenim pry se da nejak napipat na soft start aby netrpelo ozubeni (obcas se mi strhne ani nevim jak ) nebo jake jine rezimy lze a jak nastavit?ja ho pouze zapojil tak jak mi prisel a nic sem nenapipaval proste tak jak byl ho mam doted co lze s nim vsechno nastavit??podotykam ze zatim jen visim + ruzne presuny bez problemu ovladam ale nacvik zatacek nechavam ted pres zimu simulatoru na jare prijde realita....jo a ucim se na normal neboli plyn od nuly zadny idle s konstatnima otackama....dekuji i za male postouchnuti :wink:
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#872 Příspěvek od Gattor »

ve slozce Files jsem objevil manual:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 281%29.pdf

ten si nasel? je to tam popsane. regl nemam a prekladat se mi to taky nechce, ale do programovaci rezimu vstoupis vetsinou tak, ze das plnej plyn pred zapojenim baterky, pak ji zapojis a pak podle zvuku nastavujes volby stazenim plynu bud do pulky nebo uplne dolu. ale chtelo by to nejdriv precist ten manual :) dle popisu reglu se ozubeni muze pri startu strhnout prudkym roztocenim rotoru na vysoke otacky (to by sis vsiml), pokud se ti to stava a ani nevis jak, pak bych spise rekl, ze mas spatnou vzdalenost pastorku od ozubeneho kola. ma byt takova, aby si mezi zuby pastorku a ozubeni protahl novinovy papir a nebyl potrhany. proste mezirka tak akorat. a nebo neco klade prilis velkej odpor, lozisko, nahon vrtulky. zkus to v ruce (bez pripojene baterky), toceni rotorem, smerem, kdy se toci i vrtulka a netocis i s motorem, melo by to jit lehce.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
dafson

#873 Příspěvek od dafson »

dekuju moc za ten manual i za rady vse mi jde lehce i start bych rekl ze mam plynuly spis me jen zajimalo co se da na tom reglu nastavit zatim ted prevody drzi tak uvidime stejne je hnusne tak nejdu litat diky!
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#874 Příspěvek od gamer007 »

Čau Dave, z toho reglu soft start dostaneš jen se zapnutým governorem, pak se rotor roztáčí nějakých 15 sekund. Jenže zas ten governor moc nefunguje a křivkovat to v režimu gov je blbý, můžeš mít pak problém s vrtulkou. Takže jedině si začít zvykat na "konstatní otáčky" a zkusit gov aktivovat, nebo pořád roztáčet opatrně, což se zas dá...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
ElvisHelicopter

#875 Příspěvek od ElvisHelicopter »

kluci pomoc.
je pravda?ye jsem necetl vsechny tyto stranky,ale jen par z nich.ale potreboval bych poradit,jak mate zapojena serva a nastavene sve dx6i.zapojoval jsem to podle navodu k t-rex 500,ale nejde mi seridit spravny chod cykliky.nevim uz proc.dival jsem se i na videa z youtube a ani to mi nepomohlo.potrebuju nakopnout a poradit.predem diky
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#876 Příspěvek od ZeXx86 »

ElvisHelicopter píše:kluci pomoc.
je pravda?ye jsem necetl vsechny tyto stranky,ale jen par z nich.ale potreboval bych poradit,jak mate zapojena serva a nastavene sve dx6i.zapojoval jsem to podle navodu k t-rex 500,ale nejde mi seridit spravny chod cykliky.nevim uz proc.dival jsem se i na videa z youtube a ani to mi nepomohlo.potrebuju nakopnout a poradit.predem diky

Nestaci nastavit jenom reverzy a mixovani ccpm 120° ale je treba si pohrat i ve swash mixu, kde se daji zreverzovat jednotlive "strany".
Spirit System
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#877 Příspěvek od gamer007 »

Reverzy, swash mix + nebo -. Serva zapojený jedno ze dvou na křidýlka do Aile, druhý do Aux1, třetí výškovky do Elev...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
ElvisHelicopter

#878 Příspěvek od ElvisHelicopter »

ted momentalne mam pravy predni na elevatoru,levy predni na pitch a zadni na aileronu.swash mix jsem nikdy nenastavoval,takye s nim nemam zkusenosti.
ted uz to mam jak jsi napsal.
dafson

#879 Příspěvek od dafson »

tak me zajima dalsi vec-) jak moc dotahujete hlavni rotorove listy?nekde na videu sem videl ze po dotoceni rotoru mel ten covek listy hlavniho rotoru zcela volne je mozne ze to tak nekdo dela nebo sem blbe koukal?ja je vetsinou dotahuju teda tak akorat aby drzeli a zaroven sli bez pouziti sily otocit do molitanoveho drzaku jen me zajima jestli je mozne mit je uplne volne........
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#880 Příspěvek od Gattor »

volne jdou taky (tedy ne tak, ze je v gripech mezera), i kdyz to nedoporucuju. problem pak muze nastat pri roztaceni, kdy se listy mohou srazit. pak muze byt problem stopa, vibrace a zacina to byt nebezpecne. optimalni je, kdyz natocis heli na bok, tak pritazlivosti nespadnou (nestoci se), ale maji tendenci.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
dafson

#881 Příspěvek od dafson »

ok dekuju za osvetleni ja je dotahuju tak ze ze jdou ztuha otocit budu je tedy dotahovat mene ale ne tak jak na tom videu vypadalo to totiz jak na hracce koaxialu.......aspon ted vim ze je to riskantni....
L.Bily
Kontaktovat uživatele:

#882 Příspěvek od L.Bily »

toto tema je celkom dlhe tak sa na mna nehnevajte ked polozim zjavne velmi krat prebiranu temu setup do HK-500CMT, prosim ak by bol niekto tak ochotny a mohol mi napisat nejaky osveceny setup z HK dakujem. alebo mam ist radsej do original t-rexa 450? Chcem zacat s heli
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
starik

HK500GT

#883 Příspěvek od starik »

Zdravím.Tak jsem dnes vážil vrtůlník HK500GT bater.2200mAh a navážil
jsem 1,9kg. má to někdo těší,dovažoval jsem to olovem.
Dragonfly,Easy Copter V2,Blade CP-PRO, mini titan,spektrum DX6i,HK500GT.
avalanche8

#884 Příspěvek od avalanche8 »

Mam Rexe,tarota s remenem,a s aku 2.6ah 1,9kg olovo netreba :D
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Kenny McCormick

#885 Příspěvek od Kenny McCormick »

L.Bily píše:toto tema je celkom dlhe tak sa na mna nehnevajte ked polozim zjavne velmi krat prebiranu temu setup do HK-500CMT, prosim ak by bol niekto tak ochotny a mohol mi napisat nejaky osveceny setup z HK dakujem. alebo mam ist radsej do original t-rexa 450? Chcem zacat s heli
ked zacinas, chod do originalu.
Takto nebudes vediet identifikovat, co je od vyroby na HK zle a treba to vymenit este pred vzletom.
Alebo si precitaj cele vlakno.
A chod do originalu... :wink: :lol:
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 500“