palivo

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JTulis
Kontaktovat uživatele:

palivo

#1 Příspěvek od JTulis »

Mám možnost koupit ojeté buggy na nitro. Ale vadí mě že palivo do aut je dost drahé. Mohl bych auto provozovat na letecký metyl?
Lidé o mě říkají že jsem Flegmatik, ale mě je to jedno a kašlu jim na to!
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Mam dojem ze auto spalovaci motorky potrebuji nitro, pro stabilnejsi chod a lepsi chlazeni. Je treba se ridit tim co doporcuje vyrobce pro ten ktery motorek. Muze se stat ze ti to bez nitra dost dobre nepojede. Hadam ti co se placli pres kapsu a koupili neco se spalovakem na benzin jsou vysmati :) levny palivo a polovicni spotreba. Nak
Beep
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Beep »

Ne , bez nitra motor zcela jistě neuchladíš a uhoří ti píst v místě výfukového kanálu až ke kroužku a je minimálně po výbrusu, stejně tak nedávej mín nitra než doporučuje výrobce, motor u autíčka musí kouřit, to znamená že se palivo částečně odpaří ve válci a tím ho ochladí, bez nitra přejde motor do taroku a auto pojede na prd, pokud motor přitáhneš na jehle tak ochuzenej pojede jak pila ale neuchladí se a jeho smrt bude na dohled.
Gaui200,Tarot450ProFBL,MinititanV2,TRex500,Raptor50,TZ-V2 Frenzy,TRex700,FutabaT-10C+nějaký letadla
qq
Kontaktovat uživatele:

Re: palivo

#4 Příspěvek od qq »

JTulis píše:Mám možnost koupit ojeté buggy na nitro. Ale vadí mě že palivo do aut je dost drahé. Mohl bych auto provozovat na letecký metyl?
Když se na to podíváš, tak ve skutečnosti to letecké ani levnější nemusí být... Pokud vezmeš podobná paliva, obě 10% nitra a jen +-6% oleje, tak máš hned letecké o 60,- dražší. :)

auta:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36587
letadla:
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=36604
JTulis
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od JTulis »

Já totiž lítám na Fai
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=33535
a mám ho dostatek. No když na to tak koukám tak asi raději pujdo do elektry.
qq
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od qq »

JTulis píše:Já totiž lítám na Fai
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=33535
a mám ho dostatek. No když na to tak koukám tak asi raději pujdo do elektry.
Jak chceš. Ono výhodou je, že jezdíš za pakatel a nemusíš ho po každé jízdě tolik čistit, ale zase ta atmosféra, to vrčení,... To ničím nenahradíš :)
scarabeus

#7 Příspěvek od scarabeus »

V dnesni dobe se to ma tak, ze pokud clovek opravdu nepotrebuje citit smrad a slyset kraval, jde do elektry. Spalovaky v autech jsou vicemene uz jen srdecni zalezitosti. Elektry se jim totiz bez problemu vyrovnaji a udrzba = 0.
JTulis
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od JTulis »

No já bych raději žhavík mám k tomu lepší vztah než k elektrice ,ale kdybych jezdil na ulici tak by mě asi brzo sousedi vyprali. Já lítám převážně se žhavíkama , ale to lítam na letišti....
scarabeus

#9 Příspěvek od scarabeus »

Jak to tak pises, mam dojem, ze jsi prave jeden z tech, pro ktere je to srdecni zalezitost :-) Pak ti nezbyva nez jezdit mimo lidi primo na draze.
qq
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od qq »

JTulis píše:No já bych raději žhavík mám k tomu lepší vztah než k elektrice ,ale kdybych jezdil na ulici tak by mě asi brzo sousedi vyprali. Já lítám převážně se žhavíkama , ale to lítam na letišti....
Já na letišti i jezdím. Nebo to je u vás na letišti problém?
FlyBear

#11 Příspěvek od FlyBear »

Taky občas jezdím u nás na letišti, ale není to ono. Offroad je holt offroad a hladce posekaná rovná plocha je dost nuda :wink:

Jinak i u letadel jsem přešel komplet na elektro - a od té doby tvrdím, že nejlepší palivo je LiPo článek :D U letadel i u autíček. Minimální údržba, žádný hluk obtěžující okolí, model je po použití "čistý" (u autíčka případné nánosy bahna spraví trocha vody).
qq
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od qq »

Taky je pravda, že spalováka předěláš na elektro bez větších problému kdykoliv, ale naopak je často ta cesta neschůdná, nebo obtížná, třeba často kvůli tvarům a materiálům podvozků...
Odpovědět

Zpět na „Auta“