Vyplatí se koupit DX7 ?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
MrK

#46 Příspěvek od MrK »

Milan Nes píše:
scarabeus píše:Je zajimave, jak mnoho prispevku tu je a jak malo opravdovych majitelu. Kazdy druhy prispevek hlasa, ze nekdo neco videl, slysel, ale nikdo s DX7 jak tak koukam poradne nepracoval.

Kazdy tu ma plno argumentu, proc je DX7 stara, ze nefunguje s original i neoriginal prijimaci, ze je spatna i proto, ze se mu zda, ze je to lacine udelany...

Takovehle tlachani a polemizovani je uplne k nicemu a tazateli nic neda. Je logicke, ze ten kdo ma Futabu bude bojovat za ni (vid Milane), ten kdo ma HiTec bude zase propagovat tuto znacku.

Proto bych vas vsechny rad vyzval k tomu, abyste prispivali jen ze sve vlastni zkusenosti a oprostili se od "jedna pani povidala" jakehokoliv druhu.

No a ted k DX7:

Vlastnim ji uz 3. rokem a puvodne jsem s ni ovladal vrtulnik (450ka). Postupne jsem presel na letadla a doted ji pouzivam vyhradne na era. Jsem hobik. Zadne velke modely, klasika Cessna (Pelikan), Spitfire (Alfa Model), Fun Jet (Multiplex). Vysilacka je na muj vkus VELMI bohate vybavena. Obzvlaste mixy jsou super, napriklad pro vypnuti privodu plynu k vrtuli, popr. klapky atd. Pouzival jsem vyhradne original prijimace, u vrtase se satelitem, u letadel obyc bez.

Za cely provoz DX7 jsem nemel jediny problem s modelem. Nikdy. Takze tazateli radim toto: projdi si jake funkce potrebujes (nebo co budes potrebovat v budoucnu) a jakymi DX7 disponuje. Pokud bude splnovat pozadavky, vysilacku ti vrele doporucuji. Ja sam doted vsechny funkce nevyuzil. To, ze je neco starsi neznamena, ze je to nekvalitni nebo ze nedostacuje. Timto se nezrikam toho, ze nejaka jina vysilacka nemuze byt lepsi. Naopak. Ale co kdyz nekomu bohate staci DX7 tak jako mne a mnohym dalsim...?

muj koment :

zalítával sem letadla lidem na spectrumu díky tomu se mi dostala vysílačka do ruky (acro, delty ...)

kamarád lítal několik sezon na spektru
(od něj z první ruky vím o
2 origo přijímačích na kterému mu přestaly jít kanály
3 přijímačích neorigo které neměly dosah nebo nešly kanály
od dalšího známého vím že on spad na neorigo přijímač)

já nebojuju za futabu, sám když si tu mojí viděl tak si řikal že to je jinej svět :) pravda je taky jinde - kategorií

sám uznáš že než za 3600 koupit dx7 tak bys asi doplatil a za 5500
si koupil 8ku (byla na bazaru nová v tu chvíli co se tazatel ptal)

jinak já nejsem zastánce futaby, jen prostě pořád mi nikdo nepřesvědčil
v čem je DX7 lepší než eclipsa :-d a za tu me tu lidi kamenovali když sem jim tvrdil ež za ty peníze nemá konkurenci

dotaz zněl jeslti koupit DX7 ... jestli je 3600 limit tak ano, za ty peníze je teď fakt super ale ...

Limit to není, ale proč utrácet více? Moje požadavky jsou letadla typu RCF/Telink 3D. Teď mám HK-6X nemá to expo a mixy. Pokud bych koupil třeba tu Dx7 s expo bude to zásadní změna pro létání 3D ? Předpokládám, že expo se pro 3D moc nepoužívá?
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Lukash »

scarabeus píše:... Obzvlaste mixy jsou super, napriklad pro vypnuti privodu plynu k vrtuli, ...

A to je co za mix? Jak to funguje?
cilek

#48 Příspěvek od cilek »

Funguje to jenom u modelů s plynovou vrtulí. :idea: :wink:
scarabeus

#49 Příspěvek od scarabeus »

Ale ne, asi jsem to spatne popsal. Zkratka si nastavis na jeden prepinac privod stavy (elektro) z reglu k motoru. Tim se vyvarujes nechteneho drnknuti do kniplu plynu nebo kdyz by prislo ditko a zacalo s tim hybat.

Popripade k tomu muzes hodit druhy mix, kdy kridylka pouzijes pri pristani jako kapky a plyn se tak stane brzdou - proporcionalni.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od František Koudelka »

jsem novy majitel DX7, asi tyden, ale velice se mi zatim libi, pouzivam pro vrtas tridy 450, koupil jsem v anglii mod 2 cena v prepoctu vysla prakticky stejna....3600kc......sel sem si tam pro DX6i ale nemeli ji zrovna a ja nechtel odejit s prazdnou, DX7 byla jen o 40liber drazzi.....tak sem priplatil....vysilacka je stara to jo, ale za tuhle cenu to myslim vubec neni spatna volba..........profik si to asi nekoupi, je to moje druha vysilacka, prvni byla jen setovka takze velky skok......me se to libi.....
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
MrK

#51 Příspěvek od MrK »

Pokud ne DX7, tak co v ceně kolem 4000 Kč ?
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Lukash »

Hitec Optic 6
Surgical

#53 Příspěvek od Surgical »

Apríla už bylo....
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od Lukash »

Surgical píše:Apríla už bylo....

A to znamená co? Jsem přesvědčen, že pokud si koupí Hitec Optic, dostane za své peníze víc, než když koupí DX7.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od AR1 »

MrK píše:Pokud ne DX7, tak co v ceně kolem 4000 Kč ?

A proč by ne? Za ty peníze je "zlatá".
zdekar

#56 Příspěvek od zdekar »

Surgical píše:Apríla už bylo....

1) Apríla je celý měsíc :)
2) Co máš proti Optiku kromě toho že má o 1 kanál míň?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Surgical

#57 Příspěvek od Surgical »

Krom kanálu mu chybí 12 míst pro modely v paměti, modelmatch, výběr přijímačů (bavíme se o 2,4 GHz v základu, nebo budeme ještě připlácet za případný modul)....navíc mě k DX7 pojí nostalgické vzpomínky na skoro 4 roky bezproblémového provozu, nechal jsem si ji (i když jsem si pak pořídil ještě Futabu 14MZ) jako druhý vysílač na shockflyery za barák a případně hobbyzoňácké bind&fly hračky, teď se těším na nového UltraMicro Sbacha S342 :)

P.S. Míval jsem Hitec Flash 5x, poté Eclipsu (za 11 litrů blahé paměti), no a s tou Eclipsou jsem se zařekl, že Hitec ode mě za vysílačku neuvidí už nikdy ani korunu...
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Lukash »

1) Dle elipse nemůžeš soudit Optic.
2) Modelmatch je například fíčura, kterou já bych za boha nechtěl
3) Výběr přijímačů má Optic paradoxně větší za menší peníz (poněvadž u některých systémů vyjde modul + přijímač do Optica na menší peníz než nejlevnější přijímač pro Spektrum)
4) 4 roky bezproblémového provozu zažil (nebo zažije) s Hitec Optic asi každý

DX7 má 20 pamětí na modely? Ve svém vysílači mám paměť na třicet a přesto se vejdu do 8, max 10.
MrK

#59 Příspěvek od MrK »

Jak to tak sleduju, tak asi zůstanu u HK-6X (zatím). Došetřím a koupím něco lepšího, ale nevím co. Budou teď nějaké novinky 6 nebo 7 kanálové?
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od StanleyT28 »

Tak jsem koukal u toho Telinku na sortiment a napadlo mě- není na tyto modely DX 7 zcela zbytečná? Tedy pokud tazatel opravdu zamýšlí provozovat pouze tyto modely?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“