Easycopter V4.5 COLIBRI

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
seltino

#511 Příspěvek od seltino »

To jsou super zprávy :) Mohl by jsi se kouknout jestli je tyčka stabilizátoru schopna dotknout ocasní trubky, nebo kabiny? Nebo už tento neduch také odstranili?
martinit

#512 Příspěvek od martinit »

Bohuzel v tomhle te zklamu.Je porad stejne dlouhy.Ja koupil hned nahradni a zkusim ho zkratit,jak je zde popsane a uvidim.
winkja

#513 Příspěvek od winkja »

tak sem si dnes po nedávném KO jednoho z táhel (cyklika - listy) zašel do modelářství pro novou sadu, příjdu dom všechny je vyměním za nové... du ven, a při prvnim "letu" (rozumět puštěni z ruky a okamžitý pád na zem :D ) opět všechny táhla vypadeny a jeden klobouček (či jak nazvat ty caplíky kde jsou táhla zacvaknuty) urvanej... takže brzy opět hurá do modelařství a tentokrát si odnesu i novej stabik a pádla s mSR jelikož na ně slyším jen chválu a ty válce co tam sou teď mi akorád brzo useknou ocas...

seltino: ty pádla jsi tam přidělal jak? vyvrtal dírku do nich a narval tyčinku či jiný způsob?
NE Solo Pro
saint21

#514 Příspěvek od saint21 »

martinit píše:.Jeste bych dodal neco k vylepovani kabinky.Drive jsem ji take vylepoval,ale u takhle lehkeho vrtulnicku zalezi na kazdem gramu.Cim tezsi tim kratsi doba letu.A tak jsem nakonec pristoupil jenom k prelepeni spice kabinky,stejne vetsinou praskla po celnim narazu prave tam.Pri uplnem podlepeni je kabinka 2krat tezsi a vrtulnicek i rozvazi a musite hybat s trimi,nebo s tahly a doba letu je proste kratsi.

Já jsem kabinku vylil vteřinovým lepidlem a bylo ti taky podstatně lepší jak originál a váha se skoro nezměnila.
T-Rex 600E Pro Spirit, T-Rex 600N AR7200BX, UH-60 (T-Rex 500)
DX9
Carbon Cub SS, Traxxas Summit
seltino

#515 Příspěvek od seltino »

ony ty pádla na MSR jsou originál z jedné strany vyvrtané takže nebylo třeba nic vrtat, stačilo je jen otočit a do díry vsunout tyčku stabilizátotu. Tyčku stabilizátoru jsem odřezal hned u válečků. Dnes mi došly baterky 150mAh s Číny a nějaké ND, tak jsem zvědavý jak dlouho bude na tu baterku lítat..

Ted mizím do modeláře koupiot vrtuli na letadlo než mi zavřou, ale jak se vrátím mám v plánu Colibříka s MSR pádly otestovat i venku a dám vědět :)
seltino

#516 Příspěvek od seltino »

letový čas 150 mAh je něco okolo 8min 30sec
letový čas orig. 120 mAh je něco okolo 5min 40sec

rozdíl je opravdu velký, nicméně je potřeba vzít v úvahu, že orig. baterie má už za sebou něco okolo 50 cyklů nabití.

až bude čas dám na Colibříka orig tyčku s vahadly, celkem by mě zajímalo jakou má moje úprava s pádly Blade MSR vliv na výdrž baterie :)

Letové vlastnosti pro venkovní let nehodnotím, protože i slabý vánek dá Colibříkovi pěkně zabrat..
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#517 Příspěvek od imagiag »

seltino píše:letový čas 150 mAh je něco okolo 8min 30sec
letový čas orig. 120 mAh je něco okolo 5min 40sec

muzes prosimte dat odkaz na ty baterky? me ty petiminutovy "skoky" zejmena venku prestavaji stacit, takze bych vylepseni na 8+ minut urcite bral :)

ja jsem dneska dal obvyklou pulhodinku venku, tady nefoukalo skoro vubec tak jsem si to moc uzil, akorat to vahadlo trochu zlobilo (ale mam objednany/na ceste tu karbonovou extreme verzi, kterou hodlam zkratit)
saint21

#518 Příspěvek od saint21 »

DX9
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#519 Příspěvek od imagiag »

supr, tak tech mam 8 objednanych uz tyden :) dik

jeste se chci zeptat - jaky je rozdil mezi temi kratkymi a dlouhymi cepy na ty desce cykliky? (jak je ten kriz s kulickama na konci, dva konce jsou kratsi, dva delsi) ted jsem to rozmontoval a nejak si nepamatuju ktery byly osazeny puvodne :( a pak nahore ty paky maji byt kratsi paka k servu nebo kratsi k vahadlu?
saint21

#520 Příspěvek od saint21 »

delší vystupky na cyklice a a táhla delší stranou k vahadlům. http://saint21.rajce.idnes.cz/Colibri_v4.5/ radši si vše fotím :)
DX9
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#521 Příspěvek od imagiag »

saint21 píše:delší vystupky na cyklice a a táhla delší stranou k vahadlům. http://saint21.rajce.idnes.cz/Colibri_v4.5/ radši si vše fotím :)

dik to se hodi :) ja s tim taky zacnu,

a ty kratsi cepy na cyklice jsou teda na co?
saint21

#522 Příspěvek od saint21 »

Tak to ti bohužel neřeknu,ale možná kvůli vyvážení,ale jísty si nejsem.
DX9
martinit

#523 Příspěvek od martinit »

Ahoj,tak jeste par postrehu z noveho vrtulnicka.Psal jsem,ze pri primem letu se nezapojuje druhe servo.Uz vim proc.Serva jsou delsi a uz nemaji potenciometr v sobe,ale mimo na ridici jednotce.Potaky jsou kulate spojene bokem vidlickou se servy.To je dost zasadni zmena.Dale je kablik lyzin propojen konektorem s rid.jednotkou.Takze uz zadne pajeni.Je dobre,ze se snazi tento vrtas vylepsovat.
imagiag
Kontaktovat uživatele:

#524 Příspěvek od imagiag »

martinit píše:Ahoj,tak jeste par postrehu z noveho vrtulnicka.Psal jsem,ze pri primem letu se nezapojuje druhe servo.Uz vim proc.Serva jsou delsi a uz nemaji potenciometr v sobe,ale mimo na ridici jednotce.Potaky jsou kulate spojene bokem vidlickou se servy.To je dost zasadni zmena.Dale je kablik lyzin propojen konektorem s rid.jednotkou.Takze uz zadne pajeni.Je dobre,ze se snazi tento vrtas vylepsovat.

mas tam dva draty anteny nebo jeden?
martinit

#525 Příspěvek od martinit »

Nejsem si jistej,ted nejsem doma,ale myslim,ze jeden.Az prijdu podivam se.Vim,ze drive byli dva.To me nenapadlo.Jeste sem s nim nebyl venku,tak doufam,ze nebude kratsi dosah.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“