Špatný signál?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
SparkCZ

Špatný signál?

#1 Příspěvek od SparkCZ »

Minulý týden mi přišla domů vysílačka Turnigy 9x. Dneska jsem se dostal k výměně přijímače v moji Cessně (za ten origo Turnigy 8Ch z balíku). Samozřejmě jsem všechno zkoušel a vypadá že to bude OK. Pak jsem nechal všechno chvíli ležet a zatím jsem nabijel akumulátor do letadla. Vyšel jsem ven, vše ještě jednou kontroluju a ejhle. Najednou mi pípá motor, že regl nedostává správný signál plynu (teda píp cca 1x za 2 vteřiny). Samozřejmě jdu hned domů, aby se náhodou něco nestalo a doma to samé. Parkrát mi to "chytlo", ale je vidět, že je signál nějakej zmatenej, protože motůrek se sice točí, ale tak nějak se chvěje (nestálá rychlost). Nemám na vyzkoušení jinej přijímač, takže se vás ptám zda se náhodou někdo s něčím podobným nesetkal a zda bych měl chybu vidět spíš v přijímači nebo vysílačí. Díky za reakce.
Bora

#2 Příspěvek od Bora »

Ahoj.
Budeš muset provést novoé nastavení regulátoru s novým přilímačem.Pokud jsi to neudělal.
SparkCZ

#3 Příspěvek od SparkCZ »

Jaký konkrétní nastavení myslíš? Regulátor se s přijímačem nějak nastavovat nemusí ne?
coro

#4 Příspěvek od coro »

Regulátor sa naučí aký je rozsah plynu - môže sa líšiť, a napríklad Plush regly protestujú ak je mimo rozsah (zostanú varovne pípať a nenabehnú kým sa nestiahne plyn až tak ako si pamätajú). Je to dobre aby sa to neroztočilo a neposekalo prsty..
Ak to zapneš s plným plynom, neroztočí sa ale zapípa, potom stiahneš plyn a on si ten rozsah takto zapamätá.

Narazil som na jednu nepríjemnosť - posun výchylky Turnigy modulom.
Pozri posledný príspevok vo vlákne o T9x - teoreticky by to mohlo posunúť plyn mimo naučený rozsah reglu.
Ale keď už motor beží, musí to byť normálne v pohode, to s tým nič nemá spoločné.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... 181#639181
coro

#5 Příspěvek od coro »

Ja by som hlavne skontroloval všetky konektory reglu, či sú v poriadku, aj pripojenie motora. Aj mechanicky či motor drží pevne na trupe..
Aký to je regulátor?
SparkCZ

#6 Příspěvek od SparkCZ »

Tak rozsah plynu jsem nastavil uplne na zacatku, me spis prislo ze by mohl byt vadnej kabel z regulatoru do prijimace, ale kdyz zapojim zpatky puvodni prijimac se setovym vysilacem tak to jde. Kdyby to bylo mozne, tak si myslim ze je to necim ruseny, protoze je divny, ze to obcas naskoci a to jen rozpojim a zapojim baterku.

EDIT: Regulator je tam puvodni, co byl v setu (Cessna 480 od Pelikana).
coro

#7 Příspěvek od coro »

V tom Flysky/Turnigy príjmači je LED, ktorá svieti ak má link.
Skontroluj či svieti pekne bez prestávok, to ako prvý krok.
Niektoré vysielače mali problémy s kontaktmi pre modul, ak by to tam blblo tak by príjmač zrejme poblikával, alebo by to reagovalo na zatlačenie modulu.
SparkCZ

#8 Příspěvek od SparkCZ »

Dioda sviti porad stejne, spojeni mit urcite bude, serva fungujou bez problemu.
SparkCZ

#9 Příspěvek od SparkCZ »

Tak to bude mozna regulatorem, protoze jsem to znova zkousel se setovou vysilackou a prijimacem a delalo mi to taky, zkusim sehnat novej regl a uvidim.
smugli
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od smugli »

To isté robilo aj na mojom regulátore RAY-18 od Jeti. Kupíl som nový a všetko ide ako má. Určite to je regulátor.
SparkCZ

#11 Příspěvek od SparkCZ »

Tak to byl opravdu regulator, vymenil jsem ho a slape to jak hodinky :)
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“