Jak vyndat volnoběžné ložisko?
Jak vyndat volnoběžné ložisko?
Ahoj, potřebuju vyměnit u T-rexe 600 volnoběžný ložisko, jenže je nejspíš zalepený. Prosím jak ho mám vyndat abych nenapáchal žádné škody na unašeči hl. kola.
Díky moc Honza
Díky moc Honza
FlyBear píše:Zkus tohle:
http://www.fast-lad.co.uk/store/oneway_ ... -5041.html
Pekny, kdyz to lozisko budu menit 1 x tydne nebo se tim budu zivit urcite se to vyplati.
Ja to delam nejak podobne
http://www.youtube.com/watch?v=12nzbk2UbJA
Taky lisuju ve svěráku. A poprvé, když jsem neměl po ruce soustružníka, jsem si jednoduchý přípravek udělal jen s pomocí stolní vrtačky a pilky. Sešrouboval jsem k sobě tři tlusté pásoviny, provrtal díru o pár desetin větší než ložisko.Trn jsem udělal z vrtáku o 2 desetiny menšího průměru než ložisko (uřezal jsem váleček). Svěrák je skvělý lis na všechno. 
Da se na to zbastlit v podstate cokoliv co clovek najde v dilne. Na Trex500 napr. pouzivam mensi nastavec z racny (gola sada) a pak prirubu ze zahradniho kohoutu
Proste cokoliv o idealnich rozmerech na vytlaceni toho loziska ve sveraku... Prohrab dilnu a ono se neco o potrebnych rozmerech najde...
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
Tož to máte tak:
Já nemám doma strojní dílnu, nemám ani šuplíky plné zahradních kohoutků. Neskladuju doma pásovinu ani nemám sadu vrtáků o setinu vetších než ložisko a o dvě setiny menších než ložisko. Stejně tak, bohužel, nemám po ruce soustružníka.
Zato mi nedělá vůbec žádný problém si po netu objednat vhodný nástroj určený k dané věci
Je to pro moje hobby. Nevadí mi mít doma místo bordelu patřičné vybavení

Já nemám doma strojní dílnu, nemám ani šuplíky plné zahradních kohoutků. Neskladuju doma pásovinu ani nemám sadu vrtáků o setinu vetších než ložisko a o dvě setiny menších než ložisko. Stejně tak, bohužel, nemám po ruce soustružníka.
Zato mi nedělá vůbec žádný problém si po netu objednat vhodný nástroj určený k dané věci
FlyBear píše:Tož to máte tak:
Já nemám doma strojní dílnu, nemám ani šuplíky plné zahradních kohoutků. Neskladuju doma pásovinu ani nemám sadu vrtáků o setinu vetších než ložisko a o dvě setiny menších než ložisko. Stejně tak, bohužel, nemám po ruce soustružníka.![]()
Zato mi nedělá vůbec žádný problém si po netu objednat vhodný nástroj určený k dané věciJe to pro moje hobby. Nevadí mi mít doma místo bordelu patřičné vybavení
![]()
![]()
To je úplně v pořádku, každý to má trochu jinak. Však si tady jenom radíme a nikomu nic nevymlouváme.
Tak jsem to ložisko vyměnil.
Použil jsem víše zmíněnou metodu "co se v dílně najde".
Jeden velkej a jeden malej nástavec od goly. Všechno to smíchat dohromady, strčit do svěráku a za pár vteřin je venku.
Když jsem tam dával nový, tak jsem ho trochu máznul tim zeleným co dávaj do krabice (R48). A už to zase běží jak má.
Všem díky za rady.
Použil jsem víše zmíněnou metodu "co se v dílně najde".
Jeden velkej a jeden malej nástavec od goly. Všechno to smíchat dohromady, strčit do svěráku a za pár vteřin je venku.
Když jsem tam dával nový, tak jsem ho trochu máznul tim zeleným co dávaj do krabice (R48). A už to zase běží jak má.
Všem díky za rady.