Jde odlít olovo do laminátu?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Doctor2

Jde odlít olovo do laminátu?

#1 Příspěvek od Doctor2 »

Chlapi, potřebuju dovážit SBACH 342 (DLE55, 2,2m). Ačkoliv jsem přesunul dopředu co šlo, přesto mi stále chybí asi 200g. Mám 2 varianty:

- sehnal jsem samolepící olůvka co se používají v pneuservisech k dovážení kol - každé má 5g, takže bych jich tam musel vlepit 20ks, asi by to ale šlo

- napadlo mně odlít těch 200gr přímo do prohloubení ve spodní části haubny a následně přelaminovat - nepoškodil by se tím teplem (330st) laminát haubny?? Možná blbý dotaz, ale radši ten než to zkoušet naostro :lol:

napadá někoho nějaké jiné řešení? Předem díky za rady...
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
liborius
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od liborius »

ako máš riešené serva VOP? Ak ich máš vzadu, tak by bola varianta použiť jedno servo na lanká a umiestniť ho v mieste kabíny....neviem aké tam máš serva, prípadne použiť na VOP ľahšie, niečo by si tým získal...
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od TomasC »

Roztavené olovo laminátem propadne a pokud nepropadne, tak určitě poškodí.

Další řešení je koupit/udělat kousky olova, rozmíchat s lepidlem a nanést do trupu.
Já osobně bych dal olovo CO nejvíc dopředu, takže na přední stranu krytu motoru.
jetylo

#4 Příspěvek od jetylo »

podla priestoru kam to patri, vyrobit sadrovu formu a odliat to do sadrovej formy
Doctor2

#5 Příspěvek od Doctor2 »

liborius píše:ako máš riešené serva VOP? Ak ich máš vzadu, tak by bola varianta použiť jedno servo na lanká a umiestniť ho v mieste kabíny....neviem aké tam máš serva, prípadne použiť na VOP ľahšie, niečo by si tým získal...

Serva na VOP mám vzadu, v místě kabiny mám silné servo na směrovku s lankama. Konstrukčně by to byl už docela problém tam ještě přesunout servo na VOP, navíc to mám vzadu už definitivně vyřešené. Ale taky mně to napadlo.
Mám napájení serv a Rx přes rozvodnou desku od p.Vlacha, napájím to dvěla 2s LiPo 2100mAh. Ty Lipo mám až vepředu jak to jen jde, napadlo mně i dát tam kapacitně silnější (a tím pádem těžší) ale všechny 2s s větší kapacitou jsou rozměrově už moc dlouhé :cry:
Doctor2

#6 Příspěvek od Doctor2 »

TomasC píše:Já osobně bych dal olovo CO nejvíc dopředu, takže na přední stranu krytu motoru.

Je mi to jasný... asi těma 5gr olůvkama udělám taký "lem" na přední straně haubny a zaliju buď epoxidem nebo přelaminuju
arij
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od arij »

daj si tam namiesto Lipo A123 a ešte budeš možno uberať
FlyBear

#8 Příspěvek od FlyBear »

Malá technická poznámka k těm olůvkům:

Pokud potřebuješ dovážit 200 gramů a máš na to olůvka po 5 gramech, tak jich budeš potřebovat celkem 40 (těch 20, jak uvádíš v OP, by bylo málo :wink: ).

Raději si to znovu zvaž a taky přeměř, kolik tam máš místa :wink: :twisted:
Peppy
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Peppy »

Doctor2 píše:
liborius píše:ako máš riešené serva VOP? Ak ich máš vzadu, tak by bola varianta použiť jedno servo na lanká a umiestniť ho v mieste kabíny....neviem aké tam máš serva, prípadne použiť na VOP ľahšie, niečo by si tým získal...

Serva na VOP mám vzadu, v místě kabiny mám silné servo na směrovku s lankama. Konstrukčně by to byl už docela problém tam ještě přesunout servo na VOP, navíc to mám vzadu už definitivně vyřešené. Ale taky mně to napadlo.
Mám napájení serv a Rx přes rozvodnou desku od p.Vlacha, napájím to dvěla 2s LiPo 2100mAh. Ty Lipo mám až vepředu jak to jen jde, napadlo mně i dát tam kapacitně silnější (a tím pádem těžší) ale všechny 2s s větší kapacitou jsou rozměrově už moc dlouhé :cry:

Tak samozrejme ze olovo je lahsia moznost, ale tym presunom usetris 260g ( ak tam mas dake volne miesto v trupe, lebo videl som uz jednu 2.2 RCpilot sbach a tam to bolo strasne prervate :D )
EXTRA MX,EF extra 300 78"
http://adamweinzettl.webnode.sk/
stilet2

Re: Jde odlít olovo do laminátu?

#10 Příspěvek od stilet2 »

Doctor2 píše:Chlapi, potřebuju dovážit SBACH 342 (DLE55, 2,2m). Ačkoliv jsem přesunul dopředu co šlo, přesto mi stále chybí asi 200g. Mám 2 varianty:

- sehnal jsem samolepící olůvka co se používají v pneuservisech k dovážení kol - každé má 5g, takže bych jich tam musel vlepit 20ks, asi by to ale šlo

- napadlo mně odlít těch 200gr přímo do prohloubení ve spodní části haubny a následně přelaminovat - nepoškodil by se tím teplem (330st) laminát haubny?? Možná blbý dotaz, ale radši ten než to zkoušet naostro :lol:

napadá někoho nějaké jiné řešení? Předem díky za rady...

Kdysi jsem kdysi dovažoval svaháka tak, že jsem špičku dal do lavóru s vodou a nalil jsem tam asi 400g olova. Takže to jde. Stěna laminátu byla v čumáku dobrých 0,5-1mm. Ale je lepší nasypat broky a zalít epoxydem. Jedná se o to, že odlitý kus olova při menší ráně dokáže z éra vyběhnout. Vylitá špice se ani nehne.
hOOrNeT

#11 Příspěvek od hOOrNeT »

nebo sehnat olověné kuličky, nasypat do trupu kam podtřebuješ a prolít vteřiňákem. Já měl takhle takovou "dutinu" u svaháka a potřeboval tam dostat olovo a tohle byla jediná možnost - funguje to

EDIT: stilet2 byl o fous rychlejší :lol:
FlyBear

#12 Příspěvek od FlyBear »

Vteřiňák je křehký, IMHO. Dal bych tam raději ty broky zalité epoxydem.
zdzd

#13 Příspěvek od zdzd »

Ani to, ani to. Broky ohřeju horkovzduškou spolu s tavným lepidlem. Vzniklé "těsto" napatlám do haubny. Teplota je kolem 120°C, nic to nepropálí. Pokud je zapotřebí přidat, nadlepí se. Pokud ubrat, udloubne se. Pokud vyhodit celé, ohřeje se teplovzduškou z venku, lepidlo na laminátu povolí a celek vypadne.
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Prorock »

Když jsem přetížil Mega Mini 7E ve vedru, tak mi z něj začala odstříkávat pájka na laminátový trup. I miniatrurní kapičky ten laminát narušily a "připekly" se k němu.
Doctor2

#15 Příspěvek od Doctor2 »

FlyBear píše:Malá technická poznámka k těm olůvkům:

Pokud potřebuješ dovážit 200 gramů a máš na to olůvka po 5 gramech, tak jich budeš potřebovat celkem 40 (těch 20, jak uvádíš v OP, by bylo málo :wink: )

červenám se...... :lol: ach ta hlava už neslouží jak by měla....

Jinak do asi vyřeším rybářskýma olůvkama do tavného lepidla a do přední části haubny. Snad se to vibracema neuvolní....
Odpovědět

Zpět na „Dílna“