Ovládání autíčka
Ovládání autíčka
V jiném vláknu se tu objevil další adept autíčkář, který si pořizuje autíčko k vysílačce. Jinými slovy někdo, kdo shodou okolností již vlastní páčkovou vysílačku a chce si k tomu pořídit nějaké autíčko.
Já sám jsem si taky pořizoval autíčko až po létech létání, ale na ježdění, ne jen jako doplňek k vysílačce. Proto jsem si ho taky koupil s příslušnou volantovou vysílačkou.
Zastávám názor, že letadla a vrtulníky se řídí kniply, zatímco autíčka se řídí volantem. Proto k autíčku jasně patří volantový Tx.
Jaké jsou ale názory ostatních autíčkářů?
Jezdí někdo vážně auto řízené páčkovou Tx?
Poznámka: tím mám na mysli auta typu buggy, truggy, monster apod. Nemyslím tím mnohokanálové makety trucků, bagrů a jiné podobné techniky...
Já sám jsem si taky pořizoval autíčko až po létech létání, ale na ježdění, ne jen jako doplňek k vysílačce. Proto jsem si ho taky koupil s příslušnou volantovou vysílačkou.
Zastávám názor, že letadla a vrtulníky se řídí kniply, zatímco autíčka se řídí volantem. Proto k autíčku jasně patří volantový Tx.
Jaké jsou ale názory ostatních autíčkářů?
Jezdí někdo vážně auto řízené páčkovou Tx?
Poznámka: tím mám na mysli auta typu buggy, truggy, monster apod. Nemyslím tím mnohokanálové makety trucků, bagrů a jiné podobné techniky...
jezdil sem buggy na T10 futabě
a předtim Eclipse
oboje verze pult, i co vím profíky co to řešili tak nakonec udělali si test za kolik ujedou soutěžní kolo, je to individuální
někdo opravdu to umí líp na pultovce
já nakonec přešel na pistolovou protože mi líp sedla a popravdě gt-450
ku nechám klidně v autě a pojedu i v bordelu a když bude pršet kdežto nechávat někde fujtajblu 10 ku a navíc mít v autě který pořád naráží
leteckej 2,4 přijímač za hodně peněz ...
jinak nakonec na pistolovce mi to šlo o něco líp mám ten pocit
oboje verze pult, i co vím profíky co to řešili tak nakonec udělali si test za kolik ujedou soutěžní kolo, je to individuální
někdo opravdu to umí líp na pultovce
já nakonec přešel na pistolovou protože mi líp sedla a popravdě gt-450
ku nechám klidně v autě a pojedu i v bordelu a když bude pršet kdežto nechávat někde fujtajblu 10 ku a navíc mít v autě který pořád naráží
leteckej 2,4 přijímač za hodně peněz ...
jinak nakonec na pistolovce mi to šlo o něco líp mám ten pocit
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Nejdriv sem ridil auto packami. Pak sem si sehnal spolecne s lodi volantovku a ridil sem tim i auto. To sem pak nejaky cas nemel a kdyz sem si poridil jetyho Slashe, tak sem mel k dispozici jen packovou TX. Chvilku sem tak bez problemu jezdil a pak si poridil zase volantovku (ta prvni mi chcipla - na prepolovani
).
Trosku se to od sebe lisi ve stylu rizeni, ale bez problemu muzu pouzivat to i to. Volant je pro auto takovy mozna intuitivnejsi. Vidim to u pritelkyne, ze ji to s volantem jde mnohem snadneji a radostne si jezdi okolo. Nak
Trosku se to od sebe lisi ve stylu rizeni, ale bez problemu muzu pouzivat to i to. Volant je pro auto takovy mozna intuitivnejsi. Vidim to u pritelkyne, ze ji to s volantem jde mnohem snadneji a radostne si jezdi okolo. Nak
- Liška Pepa
Sám jezdím auta s pistolovkou. S palcovkama jezdí několik mistrů světa např. Andy Moore. Občas jsem na závodech u nás potkal někoho s letadlovou 40Mhz, ale je to minimum. Na podnicích ve světě je to mnohem častější jev hlavně v Asii. Ale je trochu rozdíl jezdit leteckou palcovku nebou autařskou které chodí každý knipl jenom v jedné ose. Takže otázka či pistole nebo pult je asi tak stejná složitá jestli mít na pultu mod 1 nebo 2.
nahoru může, dolů musí
Liška Pepa píše:Mě to prostě nesedí, ale hodně záleží s čím se ti bude jezdit líp.
U mne to bylo podobné, zkoušel jsem nejprve řídit kamarádovo autíčko normální leteckou vysílačkou a moc mi to nešlo. Když dorazilo to moje i s volantovkou, bylo to takové intuitivní a ihned "padlo do ruky"
Nejde jen o řízení volantem, subjektivně se mi zdálo daleko lepší i to pistolové ovládání plynu a brzdy.
Liška Pepa píše:Ale je trochu rozdíl jezdit leteckou palcovku nebou autařskou které chodí každý knipl jenom v jedné ose.
Na tomhle možná něco bude. Koupil jsem klukovi hračku - autíčko na dálkové ovládání - u kterého byl v soupravě páčkový vysílač, kde jednotlivé páčky šly vždy pouze v příslušném směru. A neměl jsem s tím problém (ale zase je to pomalá hračka...).
- novako
- Kontaktovat uživatele:
omezíme-li to na auta, tak nás jezdí závody (RC Rally Západní Čechy, 1:10) v klubu 6, z toho 5 lidí s páčkovkou, 1 s volantovkou - 4 páčkaři lítáme, tudíž jsme tak naučeni, 1 pouze jezdí a "volanťák" teď začal i lítat ...
Na závodech jsme "rarita", ale jde jen o zvyk ...
Na závodech jsme "rarita", ale jde jen o zvyk ...
RCK Kramolín - www.hranol.cz
- novako
- Kontaktovat uživatele:
FlyBear píše:Lítat s volantovkou![]()
![]()
:
špatně napsáno, tudíž špatně pochopeno - lítáme všichni samozřejmě s klasikou, tj. páčkama, tím jsem jen chtěl říci, že se kolega přeučuje také na páčky a třebas se mu podaří i časem dokázat jezdit s našema autama ...
FlyBear píše:Tý jo, to musí být rarita, to bych chtěl vidět
rarita jsme my na závodech aut s páčkama ....
RCK Kramolín - www.hranol.cz
Ahoj, mě se stašně dobře řídí model iWaver Body BMW M3 ( http://www.softbanka.cz/Body--1167/iWaver-Body-BMW-M3-white-99194/) , ovládání mi přijde logické a uživatelsky přívětivé.
- j.e.n.i.k.82