5,8GHz 200mW z bevrc. zkušenosti
Re: 5,8GHz 200mW z bevrc. zkušenosti
Martycz: Díky za info s tím radarem. Kouknu na ty kanály a na ten radar a pokusím se přizpůsobit (ale kanál 4 nemám).
Borek: Kdysi jsem na jejich stránkách četl že k tomu rušení wifinou dochází jen pokud někdo v rozporu s legislativou vypne nějakou funkci, bylo to tam napsané.
Na rušení toho radaru bychom si měli dát všichni s 5,8GHz bacha.
Borek: Kdysi jsem na jejich stránkách četl že k tomu rušení wifinou dochází jen pokud někdo v rozporu s legislativou vypne nějakou funkci, bylo to tam napsané.
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
- Borek
- Kontaktovat uživatele:
kolin píše:Martycz: Díky za info s tím radarem. Kouknu na ty kanály a na ten radar a pokusím se přizpůsobit (ale kanál 4 nemám).
Hm, ta funkce je DFS (Dynamic Frequency Selection) a měla by se používat v celém pásmu, ve kterém se provozují meteorologické radary, tj. 5600 - 5650 MHz. Takže by snad mělo stačit se vyhnout těmhle 50 MHz a mělo by být všechno v cajku.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Borek píše:By mě zajimalo, jak tohle jde dohromady s 802.11n v pásmu 5 GHz, kde se překrývají s radarem kanály 124 a 128? To jsou kanály, které jsou pro Evropu povolené. Proč vlastně radar používá zrovna frekvence, na kterých se celá Evropa dohodla, že se budou používat pro datové přenosy?
protože zrovna na těchle kmitočtech mají srážky největší odrazivost
OK2WY
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Aku kameru k tomuto systemu pouzivate? Chcem si kupit tiez tento system a neviem sa rozhodnut pre kameru.
Preferoval by som z ich ponuky.
Dakujem
Preferoval by som z ich ponuky.
Dakujem
F-86 Sabre EDF 92mm, Parkzone Typhoon, Haikong Spitfire, Zero
- googie
- Kontaktovat uživatele:
kolin píše:Martycz: Díky za info s tím radarem. Kouknu na ty kanály a na ten radar a pokusím se přizpůsobit (ale kanál 4 nemám).
Ahoj prave to nastavujem, ktory kanal teda pouzivas?
Používám ten první kanál 5705MHz, všechny dipy jedním směrem.
---
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Dik nastavene. Este jeden dotaz. Objednaval som od nich komplet aj s kamerou a s kablami, aby som sa vyhol co najviac letovaniu a problemom s prehadzanymi pinnmi, co sa tu pisalo. Prisiel mi kablik ku kamere, ktory zodpoveda zapojeniu pinov TX na ich stranke
5 video in
6 plus
7 minus
co ma trochu prekvapilo (nie som nejaky elektrikar), ze tie vyvody nie su izolovane a plus + video sa dotykaju. Mam sa znepokojovat? Prikladam aj dva obrazky
https://picasaweb.google.com/1154295373 ... 730Pum6AE#
dik za odpoved
5 video in
6 plus
7 minus
co ma trochu prekvapilo (nie som nejaky elektrikar), ze tie vyvody nie su izolovane a plus + video sa dotykaju. Mam sa znepokojovat? Prikladam aj dva obrazky
https://picasaweb.google.com/1154295373 ... 730Pum6AE#
dik za odpoved
Ty dratky asi jsou izolované, zkus je žárovkovou zkoušečkou. Ale nelíbí se mi použití smaltovaných drátků na tohle... připadají mi mechanicky hodně neodolné. Tenhle kamel bych raději vůbec nepoužil. Já ke kameře naletoval normální servokabel a ten zapíchávám přímo do toho modulu, úplně na stranu
---
Zdravím,
Sliboval jsem že ukážu nějaké video s tím 5,8GHz modulem. Tady je
http://vimeo.com/28806922
Bohužel mám jen tu nejbídnější hobbyking kameru za 16$, takže obraz není nic moc. Navíc na přijímací straně mám natvrdo rozbočený videosignál do tří zařízení, proto ta deformace nahoře.
Sliboval jsem že ukážu nějaké video s tím 5,8GHz modulem. Tady je
http://vimeo.com/28806922
Bohužel mám jen tu nejbídnější hobbyking kameru za 16$, takže obraz není nic moc. Navíc na přijímací straně mám natvrdo rozbočený videosignál do tří zařízení, proto ta deformace nahoře.
---
Malý tip trošku mimo tému: vymeň objektív na HK kamere za objektív ku kamere KX-171 či 131 či 191 (to je fuk). Kamera ako taká zlá nie je, objektív je však absolútne nepoužiteľný...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Ano, ten absolutně nepoužitelný objektiv co na ní byl už tam nemám, ten je snad 6mm ohnisko, moc nazoomovany, navíc ta jeho optika.... Ten co tam mám teď je transplantovaný asi 3,6mm z kamery viewsonic. Podstatně lepší.
Spíš bych potřeboval pořádně udělat aktivní rozbočovač videa. Mít pasivně připojené tři zařízení paralelně dělá bordel.
Spíš bych potřeboval pořádně udělat aktivní rozbočovač videa. Mít pasivně připojené tři zařízení paralelně dělá bordel.
---
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte,
chcem sa spytat tych co napajaju prijimac 3 clankom LIPO, ci mate medzi baterkou a prijimacom este nejaky obvod, kedze nabita lipolka ma viac ako 12V.
Taktiez sa chcem spytat na konektory. K prijimacu bol klasicky jack, ako od adaptera na konci dva dratky. Mate to napevno pripajane k baterke? Ak ano, ako ju potom nabijate?
Dik
chcem sa spytat tych co napajaju prijimac 3 clankom LIPO, ci mate medzi baterkou a prijimacom este nejaky obvod, kedze nabita lipolka ma viac ako 12V.
Taktiez sa chcem spytat na konektory. K prijimacu bol klasicky jack, ako od adaptera na konci dva dratky. Mate to napevno pripajane k baterke? Ak ano, ako ju potom nabijate?
Dik
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Na vstupu 12V přijímače je zapojená ochranná dioda na které se ztratí cca 0,5-0,8V, kondenzátory jsou na 16V a pak následuje 5V stabilizátor, takže pár V nad 12 to určitě snese.
Na ty vodiče určené k napájení přijímače jsem naletoval protikus konektoru (DEAN T ) co používám na letadlech. Mám tím pádem možnost záměny aku a nabíjím jako jiný letecký aku.
Na ty vodiče určené k napájení přijímače jsem naletoval protikus konektoru (DEAN T ) co používám na letadlech. Mám tím pádem možnost záměny aku a nabíjím jako jiný letecký aku.
Naposledy upravil(a) jova dne úte 13.09.2011 21:27, celkem upraveno 1 x.
EPP samokřídla
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
fotky: https://mapy.cz/fotografie?fotomapy&x=15&y=49&z=8&aid=861
12V kamery snesou i 14V, spíš je problém s vybitou lipolkou, pod 9V už chodí málokterá kamera. Já když už mám kopter hodně vybitý, přidám víc plyn, kameře se začne rozpadat obraz. Používám jednu baterku. Jak tu teď někdo napsal, v tom 5,8GHz vysílači je ještě dioda, takže kamera při hodně vybitém tříčlánku má pod 9V.
---
- googie
- Kontaktovat uživatele:
Dik za rady. Dnes mi dosla z dealextreme 7 palcova obrazovka. Tu by som chcel napajat z rovnakej lipolky ako prijímač. Stačí tam ypsilonka,alebo to mám napajat oddelene.