Volantovka Fly Sky FS-GT3B (Eurgle 2,4GHz 3Ch)
Poslední díl návodu:
Návod na přeprogramování firmware vysílačky GT3B - 5. část - Programujeme!
a dále ...
Uvolněn open source firmware pro vysílačku Flysky GT3B
Doporučuji přečíst, další významné změny ve firmwaru.
Návod na přeprogramování firmware vysílačky GT3B - 5. část - Programujeme!
a dále ...
Uvolněn open source firmware pro vysílačku Flysky GT3B
Doporučuji přečíst, další významné změny ve firmwaru.
Re: Volantovka Fly Sky FS-GT3B (Eurgle 2,4GHz 3Ch)
Taky tuto soupravu mám... pořídil jsem ji kvůli mini E-Révu... sice by k Futabě šlo koupit další přijímač, ale nešlo by používat obě auta zároveň a to já potřebuju.
Ještě v tentýž den jak přišla tak jsem do jí nahrál ten nejnovější firmware od PSXe, kit STM Discovery už doma čekal připravený. Programovací kabel jsem udělal z oldschool audiokabelu na propojení CDromky se zvukovkou
Je dvouvodičový se stíněním takže napájení při proigramování mám vyřešeno přes vysílačku.
Nový firmware stojí za to, vše funguje perfektně.
Ještě v tentýž den jak přišla tak jsem do jí nahrál ten nejnovější firmware od PSXe, kit STM Discovery už doma čekal připravený. Programovací kabel jsem udělal z oldschool audiokabelu na propojení CDromky se zvukovkou
Nový firmware stojí za to, vše funguje perfektně.
TRX E-Revo, NEU 1515, eZRun 80A, Futaba 3PM, iCharger 3010B, Mystery B6, Schulze LiPoCard.
TRX Revo 3.3 5309, TRX E-Revo VXL. Sbírám Traxxasy :)
Sejny píše:Taky tuto soupravu mám... Nový firmware stojí za to, vše funguje perfektně.
Vítám tě v klubu 8-kanálových volantovek
RC.305.cz - stránky věnované RC autům, scale a expedicím
GT3B mám na cestě...
Programátor mám na cestě...
Kabel mám připravený na stole...
Vše co je na RC305 mám pročtené a těším se jak malej Jarda
ALE - doteď jsem se nikde nedočetl JAK/ČÍM se ovládají ty přidané kanály? Je to o doplnění dalšími potenciometry či přepínači do Tx (jako třeba u FC-16)? Prosím o vyjasnění. Dík
Programátor mám na cestě...
Kabel mám připravený na stole...
Vše co je na RC305 mám pročtené a těším se jak malej Jarda
ALE - doteď jsem se nikde nedočetl JAK/ČÍM se ovládají ty přidané kanály? Je to o doplnění dalšími potenciometry či přepínači do Tx (jako třeba u FC-16)? Prosím o vyjasnění. Dík
Discovery kit jsem nechal v celku, chci si s tím pohrát a něco se naučit
Jen jsem odpájel ty dva nulové odpory a odsál licnou cín.
Já jsem si nahrál pouze tříkanálovou verzi, nějak nevím nač bych využil 6 nebo 8 kanálů
Já jsem si nahrál pouze tříkanálovou verzi, nějak nevím nač bych využil 6 nebo 8 kanálů
TRX E-Revo, NEU 1515, eZRun 80A, Futaba 3PM, iCharger 3010B, Mystery B6, Schulze LiPoCard.
Sejny píše:Discovery kit jsem nechal v celku ... nějak nevím nač bych využil 6 nebo 8 kanálů
Já se ptám jen z toho důvodu, že je zřejmě nějaký problém při rozpůlení programátoru a použití třídrátového propojení a chci se dohrabat (nějak maulo času teď...) proč to někdy nechodí - já to mám rozpůlený a tří- i čtyřdrát mi chodí. Zatím platí, že pokud rozpůlíte programátor a nepůjde to s třídrátem, tak se čtyřdrátem (a napájením z USB) to funguje určitě.
6-8 kanálů? Já bych věděl... světla, naviják, druhý naviják
samot píše:...ALE - doteď jsem se nikde nedočetl JAK/ČÍM se ovládají ty přidané kanály? Je to o doplnění dalšími potenciometry či přepínači do Tx (jako třeba u FC-16)? Prosím o vyjasnění. Dík
Pokud aspoň trochu rozumíš anglicky, z návodu ti to bude jasné. Návod sice překládám, ale jsem tak ve dvou třetinách... mám teď za poslední 3 měsíce GT3B nějak plný zuby
Prostě a jednoduše, nový firmware obsahuje množinu funkcí, které můžeš mapovat na ostatní tlačítka. Např. třetí kanál si namapuješ na kolíbku D/R, čtvrtý kanál třeba na kolíbku CH3. K tomu si můžeš dále nastavit, jak se to má chovat - např. krátké cvrnknutí do kolíbky způsobí přesun serva do jedné krajní polohy, nebo posun o nastavitelný krok. Dlouhé cvrnknutí do kolíbky může např. vycentrovat servo z jakékoliv polohy. Atd. atd. ...
- v originále to asi nebude, což znamená, že se někde "válí" eng. návod k novému firmware? Pohledám.minotaur píše: ...anglicky, z návodu ti to bude jasné...
Jinak asi jasné, děkuji
No malý zádrhel jsem si vytvořil já vlastní blbostí.... Vytáhl jsem jumper pro nastavení 3,3/5V a nějakou chvíli mi trvalo přijít na to proč to nechodí... po zpětném nasazení jumperu se to rozfungovalo. Dal jsem jej do pozice kdy propojuje ten krajní pin označený jedničkou se středem... a to je poloha pro 3,3V protože na ten pin to jde přes stabilizátor, na protější jde přímo 5V z USB. Jediný průšvih může dělat to napájení, které nefunguje při pouhém rozlomení desky bez dalších úprav. Zajímavé je, že pokud jumper vyhodím úplně tak PC programátor najde a tváří se to jakoby to mělo fungovat, ale číst/zapisovat do procáku nelze. ST Visual programmer při pokusu o čtení/zápis hodí chybu neplatná operace a umře.
samot píše:...v originále to asi nebude, což znamená, že se někde "válí" eng. návod k novému firmware? Pohledám...
No asi nemáš vše u mne počtené