Blade 400 3D

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Diskobarel

Re: Blade 400 3D

#541 Příspěvek od Diskobarel »

Ale myslim, že přejít z 3 ch koaxiálu na jednorotor 6ch se střídavym motorem asi nebude nejjednodušší, ale tak co mě baví opravovat, a když jsem dal do pořádku symu po 15 metrovim pádu, kdy brácha nejdřív rozsekal listy o strom a pak padl hranou na kovovej sud, tak to snad půjde...
Myslím si, že lidé by měli chodit bosi, je to mnohem zdravější.
Například já když se ráno vzbudím obutý, tak mě bolí hlava...
demolátor

#542 Příspěvek od demolátor »

No chtělo by to sim. Ale neboj, půjde to, ale zádrhele tam asi budou. A vem fakt už toho blade 450 3D.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Diskobarel

#543 Příspěvek od Diskobarel »

Jo tak já mám ruce docela šikovný koordinaci levá pravá trénuju na kytaře, a nehodlám si koupit 3 ch jednorotor za 2600 pak 4ch jednorotor za 4000-walkera unflys a pak vrtulník za 8000 6 kanálů a pomůže mi i děda, byl podplukoník u letectva, ale bohužel ho v 68 vyhodili komunisti, protože nehcal na ltiště rozmístit letadla auta atd.. a rusáci ho museli obsadit tankama, po revoluci děda dostal medalji a povýšení na plukovníka...
seltino

#544 Příspěvek od seltino »

Ahoj,nechci tě odrazovat, ale dědeček od letectva a hraní na kytaře bude mít na řízení 6ch vrtulníku asi pramalý vliv. Protože na hraní s vysílačkou a 6 ch vrtulníkem budeš asi potřebovat jiné noty, než na tu kytaru. Třeba se pletu a dědeček je modelář a kabrňák nicméně v 68 roce byl 6ch model vrtulníků řízený rádiem jak z románu J.Verneho, ale od té doby uplynulo už moře času a třeba je opravdu schopen ti podat pomocnou ruku, nebo aspon roztřískaný vrtulník . Kup si sim a potrénuj, na blade nesjou díly zrovna z nejlevnějších a bylo by škoda aby se ti investice do vrtulníku hned po prvních startech znásobila. Chápu že chceš lítat, cesta kterou jsi si zvolil není nemožná, nicméně bude finančně trošku náročnější...
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Tsisters

#545 Příspěvek od Tsisters »

Já znám lidi co začínali bez simu a teď lítají suprově,jen ten první rok jednoho vyšel cca na 80 litrů,myslím,že sim by byla dobrá investice :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
baui

#546 Příspěvek od baui »

Diskobarel: Dily ti sedet budou, v tom problem nevidim a nekdo ti v okoli urcite rad pomuze ;)
Ja s sestikanalem zacinal a nebral bych jinak. Cloveka to donuti rychle vyrust a je to podle meho nazoru mnohem vic naplnujici, kdyz clovek poprve zavisi, rozleti se nebo zvladne novy prvek. Bourat proste budes, at mas simulator nebo ne. Stejne si ho kup a trenuj, vyplati se to stonasobne.

Nechci ti kazit iluze, ale neexistuje nic jako "prejit z koaxialu" na plnohodnotny vrtulnik. To je mytus. Veskera podobnost prakticky konci u vzhledu. Stejne tak srovnani stejnosmerny a stridavy motor. Je uplne jedno, ktery v tom je. Se ss motorem bude vzdycky chybet vykon, stridak je de facto standard pro vrtulnikove letani, ne upgrade, jak se to snazi cpat vyrobci Walker, E-Sky a podobnych hracek.
Tom
karlosmikos

#547 Příspěvek od karlosmikos »

asi to byla elektrika na 110V :-)
Spektrum DX6i,Quad Tiny BEEBLADE,MCPX BL2(na prodej),Blade 230 V1,TREX600ESP-Hughes 500(na prodej)
Diskobarel

#548 Příspěvek od Diskobarel »

Seltino, tim jsem chtěl říct se rychle učim, na kytaru jsem se taky naučil sám a docela rychle, peníze nejsou problém, a na vojenskym letišti snad budu mít prostoru dost abych do ničeho nenaboural...
seltino

#549 Příspěvek od seltino »

Bylo to myšleno tak, že investice do simu je opravdu velice dobrá investice, dá se samozřejmě začít bez simu, nicméně 2-3 rány a sim máš zaplacený. Co se týče těch pádů a bourání, ono kolikrát stačí že se pod nohama nachází zem a ta neuhne. Chyby dělá každý pilot v začátku chybuje více a kdo nepadá nelítá, občas se spadne na ruce, někdy na techniku. Pokud máš peníze a neřešíš cenu ND, stále je tu problém s ND, kdy člověk kolikrát musí čekat, než mu objednané díly dojdou. Dále co se týče šokovných ruk, ty jsou fajn, nicméně se musíš naučit i prostorově vnímat a to chvilku nácviku zabere. Blíží se zima, v zimě asi vrtas moc vytahovat nebudeš, možná by opravdu nebylo na škodu zvážit,jestli není lepší volba si koupit sim, přes zimu potrénovat a třeba si taky koupit nějaký lepší kvalitnější vrtulník, v klidu si ho sešroubovat a seznámit se s problematikou s tím související..
Co se týče hraní na kytaru,nemůžu soudit, nikdy jsem na ni nehrál ale věřím, že sranda naučit se na ni hrát to určitě nebude, nicméně když člověk udělá chybu při hraní na kytaře, kromě akustického vjemu se více méně nic nepokazí, nicméně chyba u vrtuníku většinou stojí nějaké peníze a když se hold nedaří, může člověk sebe, nebo něho jiného poranit.. Tím neříkám, že je tohle tvůj případ tohle se může stát i zkušenému pilotovi..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Diskobarel

#550 Příspěvek od Diskobarel »

Seltino, tohle je důvod proč já simulátorům nevěřim: http://www.youtube.com/watch?v=wHRfE-_4DUY&feature=relmfu guitar hero je taky simulátor kytary, ale hrát se tim na kytaru rozhodně nenaučíš, akorát tě to pokazí a učení to prodlouží, vim že se musí začínat postupně a opatrně, nehodlám vrtulník dostat výš než do 1 metru, nízko se ti dělá vzduchovej polštář, ze kterýho vrtulník ujíždí a je hůře ovladatelnej, sim tě nenaučí zprávný odezvě atd... člověk se s tim strojem musí seznámit a pochopit jeho citlivost...
seltino

#551 Příspěvek od seltino »

Já ti nevím,jestli neděláš chybu tím, že to srovnáváš s tou kytarou, ono to opravdu má spolu pramálo společného, ale budiž je to tvoje volba, každý si tím musí projít sám. Nevím jak daleko chceš s lítáním zajít ale vzhledem k tomu, že uvažuješ o 6 kanálu tak předpokládám, že by jsi se chtěl časem vrhnout i do nějaké té akrobacie a tam už to bude bez simulátoru opravdu hodně finančně náročné.. Pokud tohle opravdu zvládneš jak předpokládáš budu jenom rád, talent se má podporovat a rozvíjet :)

Mám kamaráda, uvažoval jako ty, jen s tím rozdílem, že on peníze řeší. Dopadlo to tak, že po rozbití pár Walker, a Blade SR, které mu při jeho přístupu moc nedaly, spíše vzaly z peněženky dost obrázků vydávaných českou národní bankou v různých velikostech a barvách. Nakonec všechny ty vrtulníkové puzzle co znich nadělal rozprodal, koupil si Blade MCPX (super simulátor na živo) a naučil se na něm lítat bez větších vinančních nároků.. Teď už má na poličce Trex 450 a věřím, že ten už nedopadne tak jak jeho předešlé stroje...
Naposledy upravil(a) seltino dne stř 05.10.2011 18:18, celkem upraveno 1 x.
baui

#552 Příspěvek od baui »

Promiň, to co říkáš je totální kravina. Guitar hero není simulátor kytary, ale hračka s pár tlačítky pro obecnou populaci, stejně jako Counter Strike není simulátor pro zásahové jednotky. Nemá tě naučit hrát na kytaru, ale zabít čas když nemáš dost reálné zábavy. Sám mám za sebou slušnou řádku let hry sólové jazzové kytary, takže mě toto přirovnání spíš rozesměje než vytvoří dojem, že o kytaře něco víš. Naopak hra na kytaru ti samozřejmě může do jisté míry pomoct s létáním, protože máš rozvinutější neuromotoriku než, řekněme, běžný televizní povaleč.

Simulátor jako je Phoenix RC je nástroj, ne hra. Naučíš se na něm velmi podstatné a užitečné základy, řešit krizové situace a získáš správné návyky. Fyzikální model je na hodně vysoké úrovni, tudíž není daleko od reálného létání. Díky spoustě času strávené na simu minulou zimu jsem letos jen přes červenec a srpen nalétal něco přes 300 letů a nepraštil s velkou helinou na ruce ani jedinkrát, přestože krizovek bylo požehnaně.

Kup si vrtulník, ale proboha, kup si i ten zatracený simulátor. Fakt, že na něm trénuje i valná většina světové špičky, by tě měl jen utvrdit v tom, že se vyplatí.
Tom
Diskobarel

#553 Příspěvek od Diskobarel »

No teď když to po sobě čtu, tak mi to taky přijde jako hovadina, no akrobacii zatim nemá cenu řešit, když ještě nedokážu s tim vrtulníkem viset, ale as do toho simulátoru půjdu, otázka je kterej je aspoň trochu realistickej...
baui

#554 Příspěvek od baui »

Rozdhodneš se jedině správně ;) Bezkonkurenčně nejlepší vrtulníkový sim je v dnešní době Phoenix, s tím chybu neuděláš. V ČR ho koupíš ve spoustě obchodů včetně rádia, nebo k němu své rádio připojíš.
Naposledy upravil(a) baui dne stř 05.10.2011 18:41, celkem upraveno 1 x.
Tom
Diskobarel

#555 Příspěvek od Diskobarel »

Taky jsem se rozhodl jít zatim do něčeho menšího 6 kanálovýho: http://www.rcguru.cz/esky-honey-bee-cp3-2-4ghz-rtf-d1543, je to dvojí investice naučim se na tom, a pak až s tim modelem budu zvládat i lehčí akrobacii dám ho bráchovi a půjdu do bladu...
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“