PICBasic
PICBasic
Programujete v tom nekdo?
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: PICBasic
neprogramuju, ale něco bych chtěl zkusit.
Primárně jsem taky BASIC (excel nebo VS), ale přeci jen mi přijde že prostě letí Céčko. Zvažuju, zda se to budu učit...
Jak to vidíš ty?
Primárně jsem taky BASIC (excel nebo VS), ale přeci jen mi přijde že prostě letí Céčko. Zvažuju, zda se to budu učit...
Jak to vidíš ty?
- prokytom
- Kontaktovat uživatele:
TO TomasC: a jaké by aplikace měli cílové zaměření?
Rádio: Upravený Optic 6 Sport 2,4GHzNabíječ: Graupner Ultramat 14, HK VariableLetový park: Sagita EPP, Elektrotrenér, Tomba,NuttBall, Káně F3A - Elite F3K - Manta F3P - Piaget, Knuffel
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Naprogramování PIC.
Na vstupu od tlačítek, přes servoimpuls až po seriová data.
na výstupu od LED, přes servoimpuls až po seriová data.
zatím si hraju s PICAXE, ale začíná mi to být malé a pomalé.
Na vstupu od tlačítek, přes servoimpuls až po seriová data.
na výstupu od LED, přes servoimpuls až po seriová data.
zatím si hraju s PICAXE, ale začíná mi to být malé a pomalé.
- prokytom
- Kontaktovat uživatele:
tak to bych s céčkem rozhodně neváhal, já dělám hodně v assembleru ale s céčkem bych se vůbec nebál
Rádio: Upravený Optic 6 Sport 2,4GHzNabíječ: Graupner Ultramat 14, HK VariableLetový park: Sagita EPP, Elektrotrenér, Tomba,NuttBall, Káně F3A - Elite F3K - Manta F3P - Piaget, Knuffel
- TomasC
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
V ASM jsem dělal pár pokusů, blikací ledka, tlačítko a tak.
Ale hledám něco v čem by byl kód více pod kontrolou. A ideálně umožněn DEBUG. Nijak se tomu nevěnuji, jeden z budoucích projektů.
Když jsem si psal v Céčku program pro Nokii, tak to bylo v pohodě. Normální objektové programování, jen s jinou syntaxí.
Ale hledám něco v čem by byl kód více pod kontrolou. A ideálně umožněn DEBUG. Nijak se tomu nevěnuji, jeden z budoucích projektů.
Když jsem si psal v Céčku program pro Nokii, tak to bylo v pohodě. Normální objektové programování, jen s jinou syntaxí.
- DaveLister
Ono Cecko u tedlech mikrokontroleru je hodne low-levelovy. V podstate takej assembler s pokrocilejsima konstrukcema cecka. Tim padem to podle me neni tak slozite k nauceni 
Jinak debug bude urcite mozny v nejakem simulatoru. Nevim jak je to u PICu, ale AVRko umoznuje debug primo v mikraci s kabelem kteremu rikaji DebugWire. Nemam s tim ale zkusenosti.
Jinak debug bude urcite mozny v nejakem simulatoru. Nevim jak je to u PICu, ale AVRko umoznuje debug primo v mikraci s kabelem kteremu rikaji DebugWire. Nemam s tim ale zkusenosti.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
Panove, prosim, PICBasic, ju? Ten mne zajima, ten se ucim, v nem se chci neco konkretne dozvedet. Ostatni jazyky mohou mit svoje temata.
Dekuji.
http://melabs.com/ tohle a nic jineho.
Dekuji.
http://melabs.com/ tohle a nic jineho.
Robím v ňom dlho a robím v ňom kadečo.
Keď sme na inom fóre o tom písali naposledy, asi pred dvomi mesiacmi, pridali sa aj viacerí priaznivci PicBasicu. Ale potom sa do diskusie zamotal všemúdry Igor, všetkých PicBasistov pasoval na dementov a bolo vymalované. Takže mne stačilo a ako sledujem, tak stačilo aj ostatným.
Tak ako píše TomášC, PicAxe je v niektorých veciach limitujúci. Ale ako začiatok programovania s PICmi vyšším programovacím jazykom, ktorý je vyložene elektronicky orientovaný, je to perfekt. Teraz myslím aj PicBasic. Veď príkazy PicAxe a PicBasicu sú takmer identické a oba vychádzajú z ParallaxBasicu.
Čo myslím tým pojmom elektronicky orientovaný?
Zistenie kmitočtu - jeden príkaz. Zmeranie šírky impulzu - jeden príkaz. Vygenerovanie impulzu požadovanej šírky - jeden príkaz. Zobrazenie na znakovom LCD displeji - jeden príkaz. Atď ....
Pre toho, koho nechcete odradiť od programovania a vydesiť ho mnohoriadkovými príkazmi aj na výkon jednoduchej funkcie, ideálne.
Nuž ale, proti gustu žádný dišputát. Zvyšné informácie podá Igor
.
Keď sme na inom fóre o tom písali naposledy, asi pred dvomi mesiacmi, pridali sa aj viacerí priaznivci PicBasicu. Ale potom sa do diskusie zamotal všemúdry Igor, všetkých PicBasistov pasoval na dementov a bolo vymalované. Takže mne stačilo a ako sledujem, tak stačilo aj ostatným.
Tak ako píše TomášC, PicAxe je v niektorých veciach limitujúci. Ale ako začiatok programovania s PICmi vyšším programovacím jazykom, ktorý je vyložene elektronicky orientovaný, je to perfekt. Teraz myslím aj PicBasic. Veď príkazy PicAxe a PicBasicu sú takmer identické a oba vychádzajú z ParallaxBasicu.
Čo myslím tým pojmom elektronicky orientovaný?
Zistenie kmitočtu - jeden príkaz. Zmeranie šírky impulzu - jeden príkaz. Vygenerovanie impulzu požadovanej šírky - jeden príkaz. Zobrazenie na znakovom LCD displeji - jeden príkaz. Atď ....
Pre toho, koho nechcete odradiť od programovania a vydesiť ho mnohoriadkovými príkazmi aj na výkon jednoduchej funkcie, ideálne.
Nuž ale, proti gustu žádný dišputát. Zvyšné informácie podá Igor
Tasy Igor neni :-)
Zkousim prave ty jednoradkove prikazy nahradit, protoze ony casto delaji neco, co nevidim a nabori mi chod programu. Treba servosignal ctu i posilam pres timer0, preruseni si ridim pres timer1 ....
Zkousim prave ty jednoradkove prikazy nahradit, protoze ony casto delaji neco, co nevidim a nabori mi chod programu. Treba servosignal ctu i posilam pres timer0, preruseni si ridim pres timer1 ....
Nevite prosim nekdo kde sehnat *.INC soubory pro PIC12F683 do picbasicu?
Mi tam chybi a mne by se ten 683 tak libil...
Mi tam chybi a mne by se ten 683 tak libil...
jyrry.webnode.cz