palo47svk píše:fly-up píše:Palo ved ked si kupoval dobre si vedel ,že ten model je 2ha trieda kvôli problémom s náhonmi ,bežná 1vá trieda má uhlové výchylky +-45 st . B
Ja sa nesťažujemLen som vysvetlil, čo bolo treba urobiť, aby som s tým mohol byť úplne spokojný
![]()
Mimochodom, mám už nejaké výsledky testov s GPS... Vyzerajú veľmi sľubne. Uvidíme, čo na to povie Dalibor, keď si príde vrznúť.
Ale na detailné hodnotenie si ešte netrúfam. Predsa len, tých cca 60 letových hodín je na kvalifikované závery dosť málo
Palo..předesílám, že čím víc člověk model poznává tím víc, zjišťuje jak se mu posouvá výkonnost. A souhlasím, že až po desítkách hodin se dá trošku říci, že je model jakž takž sladěný a v rukách
Zatím se nevzdávám myšlenky, že za čas si pořídím nějaké omotorované Ječko. Ale trošku mne nahlodává za prvé to jak Lomcovák nadrbal s F3B mašinkou ječkařům pozadí a taky výsledky, když jsem byl včera podvečer, za totální inverze ladit nastavení svého Vikinga. Tzn velikost zakřivení křídla k tomu diferenciace na co nejmenší opadání.
Na fotce máš průběh grafu...nebrat zase tak moc jako 100% výsledek, možná byl (hustej vzduch)
Navíc až od 200m beru měření..od té výšky teprve člověk 100% dobře a čitelně řídí model. Navíc nad 200m jsem letěl přez svah asi 500m od letiště, pak tam stačí i slaboučký vítr a je měření zkreslené, neb to vždy míň padá. Takže od 200m létám jen nad naprosto rovným a jednolitým letištěm.
Zopakuji to zase někdy příště a porovnám. Ale rozhodně jsem nejenom pozoroval rozdíl, ale i slyšel na variu, různé předem nastavené výchylky a poměry, které jsem za letu přepínal. A přitom se snažil o co nejčistější let.
Takže zatím neberu výsledek 0.37m/s klesavosti jako vždy dosažitelný a pravdivý. Ale!!! vrtá mi to hlavou, už u předchozího Vikinga jsem se dostal na 0,45 opakovaně...tak mi to vrtá hlavou .
No a v kontextu k F3J....nějak si říkám, jestli to má cenu pořizovat
Tak si tak zvažuji, jestli mi momentálně F3J-E stojí za ty obrovské prachy co slušný stroj stojí. Zatím..zatím:-) asi ne. Já totiž nikdy na žádnou soutěž nepojedu, naprosto mi soutěžení nebere. No ber to jen jako mojí úvahu, jestli F3J-E speciál , pokud ho člověk vyloženě nechce a je si vědom toho co to umí a co neumí, za to vlastně stojí.