T-rex 550E
Re: T-rex 550 ?
Zdravím, uvažuji o koupi 550E V2, ale váhám, zda pádlo nebo 3GX. Prošel jsem celé toto vlákno i obecnou diskuzi pádlo vs. bezpádlo a stále na to nemám jasný názor. Raději bych asi pádlo, ale mám obavu, jaká bude doba letu. Zatím létám pouze základní akrobačku, ale v příštím roce bych chtěl pomalu začít s 3D. Baterie plánuji 5Ah. Díky za názory...
T-Rex 550E V2, T-Rex 700L Dominator
VBar, DX8, Phoenix
VBar, DX8, Phoenix
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
doctor_ píše:Zdravím, uvažuji o koupi 550E V2, ale váhám, zda pádlo nebo 3GX. Prošel jsem celé toto vlákno i obecnou diskuzi pádlo vs. bezpádlo a stále na to nemám jasný názor. Raději bych asi pádlo, ale mám obavu, jaká bude doba letu. Zatím létám pouze základní akrobačku, ale v příštím roce bych chtěl pomalu začít s 3D. Baterie plánuji 5Ah. Díky za názory...
Ahoj ,já bych ani neváhal,šel bych do bezpádla!Jé to létání úplně oněčem jiném!! Při obratech to drží stopu, je to přesné nezáludné a na helinu v obratech se můžeš spolehnout.Tím nechci vžádném případě říci že na pádlovku nemůže, to ani náhodou.Prostě si myslím že bezpádlo ti víc odpustí. Je rychllé v obratech a helinu si můžeš jednoduše pomocí softu přizpůsobit svým letovým vlastnostem.Létal jsem oboje a mám jasno.Jámám dobu letu 7 minut 3D 8 minut sport . Vylétám 3450 mAh mám baterie 5000mAh.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
To pádlo, co létáš je/byla také 550 nebo něco jiného - zajímal by mě čas letu, pro srovnání. O to, co helina odpustí nebo ne, mi ani moc nejde.
Ještě mě napadá - jak moc je nešikovné létat jednu heli s a druhou bez padel?
VBar, DX8, Phoenix
VBar, DX8, Phoenix
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
doctor_ píše:To pádlo, co létáš je/byla také 550 nebo něco jiného - zajímal by mě čas letu, pro srovnání. O to, co helina odpustí nebo ne, mi ani moc nejde.
Tak pádlová verze byla 550 mého kamaráda, já mám 550 bezpádlo, takže jsem porovnál. Já měl pádlovou 450,ale to je jiná velikost, takže ji nezahrnuji. Kamarád, co měl pádlo 550, tak létal 4,5 minuty, ale musím upozornit, že měl baterky 4000 mAh. Potažmo říci, když jsme létali stejnou dobu, tak jsem měl asi o 15 % nižší spotřebu na bezpádlu . Jaká je skutečnost? No těžko říci, on měl helinu díky menším baterkám lehčí, ale zároveň on létal FAI dost na rychlosti, takže tomu taky dost zatěžoval já se snažím létat ladnější 3D, né zběsilé +- 12°. Takže verdikt-Bezpádlo nižši spotřeba určitě ,jestli ovšem se Ti více zamlouvá pádlová verze a bezpádlo by si chtěl jen kvůli nižší spotřebě , tak si myslím, že by sis měl pořídit tu pádlovku, protože ta úspora energie není tak závratná. Myslím že když se naučíš využívat energii listů a nebudeš zatěžovat zbytečně kolektiv, tak můžeš ušetřit mnohem více i na pádlovce. Bezpádlo má spíše jiné klady o proti pádlu než zmíněná úspora energie... To je můj názor.
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
Díky za názor a Tvé zkušenosti. Ještě o tom popřemýšlím a schválně, co nakonec objednám... 
VBar, DX8, Phoenix
VBar, DX8, Phoenix
Má T-REX 550E V2 3GX Combo KX021008, na hlavním kole šikmé zuby?
Dík za odpověď.
Dík za odpověď.
redocet píše:Má T-REX 550E V2 3GX Combo KX021008, na hlavním kole šikmé zuby?
Dík za odpověď.
Ahoj, na 99% ne. S jistotou to budu vědět v úterý, kdy mi dorazí domů...
VBar, DX8, Phoenix
VBar, DX8, Phoenix
redocet píše:Má T-REX 550E V2 3GX Combo KX021008, na hlavním kole šikmé zuby?
Dík za odpověď.
Ano..posledni verze vyrobene v listopadu uz maji sikme zuby + maji i nove gripy.
viz. http://www.helifreak.com/showpost.php?p ... stcount=32
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
doctor_ píše:redocet píše:Má T-REX 550E V2 3GX Combo KX021008, na hlavním kole šikmé zuby?
Dík za odpověď.
Ahoj, na 99% ne. S jistotou to budu vědět v úterý, kdy mi dorazí domů...
Ahoj Prosím tě ,chtěl bych si pořídit novou zadní mechaniku s těmi novými gripy. Ma tato mechanika vůli mezi gripem a hrídelkou, jako ta verze 1? Pokud vím, tak nová zadní mechanika V2 má na gripech vrtulky o jedno ložisko na víc.Tak bych tě rád poprosil,jestli by ses nemohl na to kouknout, až ti to prijde domů. Nebo jestli s tím už máš zkušenosti? Moc děkuji
jaky pouzivate listy na vrtulce? Premyslim o oranzovych KBDD, ale na FLP maji pouze 92mm (zeleny maji i 85mm).
...nevim, jestli ty 92mm nebudou uz moc dlouhy, abych netrhal kardany, kdyz budu pristavat treba do travy.
...nevim, jestli ty 92mm nebudou uz moc dlouhy, abych netrhal kardany, kdyz budu pristavat treba do travy.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
tomasvrx1 píše:Ahoj Prosím tě ,chtěl bych si pořídit novou zadní mechaniku s těmi novými gripy. Ma tato mechanika vůli mezi gripem a hrídelkou, jako ta verze 1? Pokud vím, tak nová zadní mechanika V2 má na gripech vrtulky o jedno ložisko na víc.Tak bych tě rád poprosil,jestli by ses nemohl na to kouknout, až ti to prijde domů. Nebo jestli s tím už máš zkušenosti? Moc děkuji
Ahoj, zatím s tím zkušenost nemám, takže až to přijde, dám vědět. Po dlouhých úvahách jsem vzal nakonec FBL, tak jsem na to zvědavý...
VBar, DX8, Phoenix
VBar, DX8, Phoenix
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
doctor_ píše:tomasvrx1 píše:Ahoj Prosím tě ,chtěl bych si pořídit novou zadní mechaniku s těmi novými gripy. Ma tato mechanika vůli mezi gripem a hrídelkou, jako ta verze 1? Pokud vím, tak nová zadní mechanika V2 má na gripech vrtulky o jedno ložisko na víc.Tak bych tě rád poprosil,jestli by ses nemohl na to kouknout, až ti to prijde domů. Nebo jestli s tím už máš zkušenosti? Moc děkuji
Ahoj, zatím s tím zkušenost nemám, takže až to přijde, dám vědět. Po dlouhých úvahách jsem vzal nakonec FBL, tak jsem na to zvědavý...
jee to by si byl moc hodný
T-rex 550 ?
Ted se vydala nova verze hubu s podlozkami apod. Pockej chvili. Mel bych pristi tyden dostat prvni vzorek teto vrtulky. Dm vedet.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
- tomasvrx1
- Kontaktovat uživatele:
boZZda píše:Ted se vydala nova verze hubu s podlozkami apod. Pockej chvili. Mel bych pristi tyden dostat prvni vzorek teto vrtulky. Dm vedet.
Ahoj Pavle
T-rex 550 ?
Jak otestuji, tak dam vedet. Ty gripy vypadaji fakt super!
Jen zapomneli dat podlozku mezi radial a axial a tak museli upravit hub, protoze kdyz se tam ta podlozka dala, tak se gripy pritahli k hubu a tim se zafixovali. Proste chyba se vloudila.
Jen zapomneli dat podlozku mezi radial a axial a tak museli upravit hub, protoze kdyz se tam ta podlozka dala, tak se gripy pritahli k hubu a tim se zafixovali. Proste chyba se vloudila.
bavarianDemon 3X a 3SX