HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
boZZda

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#331 Příspěvek od boZZda »

Navrhuji abych to videl. Kdy a kde?
Rozchodil jsem HC3 v hodne vrtulnicich a neverim, ze by ten tvuj byl vyjimkou.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
buki

#332 Příspěvek od buki »

Pokud se mi to nepodaří odstranit (ten delfín při zabrání,jinak v rovném letu letí jako po kolejích) tak se ozvu až bude počasí přát,někdy z jara. Nechám ho přes zimu odpočinout a budu lítat s druhým. Děkuji
Honzabr

#333 Příspěvek od Honzabr »

Pro všechny: kdo dnes nebyl na boZZdově workshopu na Krtkování přišel o moc.
Pro boZZdu: Pavle díky.Za tu chvilku jsi mi objasnil víc než moje experimentování s SX za celý rok.Díky
Colin1000
Kontaktovat uživatele:

#334 Příspěvek od Colin1000 »

Mohu jen potvrdit. Projistotu jsem si to poslechl 2x a ještě nahrál na MT zvukový záznam abych si to oživil, až si tu svou krabičku nainstaluji. Diky. Posunulo mne to zase dál.
Outrage Fusion50+HC3-SX,Protos470/MVVS+Spirit,Swift II,DX8,XrayT2/009,Phantom4+Huawei M3
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#335 Příspěvek od koulinek »

Take se mi to líbilo, dobrý nápad uspořádat takové školení. Zatim sice mám pádlovku a k ní GY520 ale v některém dalším a větším stroju bych si to dokázal představit. Díky!
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Relax

#336 Příspěvek od Relax »

Dopolední kurz dávám postupně na YouTube. Napřed jsem váhal - kvalita bez stativu a hlavně s expozicí na dataprojektor vs. okolní prostor je hrůza, to podstatné tam ale je .......... BoZZda snad promine, možná to časem vznikne v leší kvalitě. Na jaře pořízenej HC3-SX osazuju taky, i proto jsem to natočil.

První dva díly, zítra pokračování.

nastavení ocasní části :
http://www.youtube.com/watch?v=9gq8oOz9K3I

Holicommand 1:
http://www.youtube.com/watch?v=qXswB3QwNbM
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
boZZda

#337 Příspěvek od boZZda »

Díky všem za účast!
Vůbec jsem netušil, že se vás tam sejde tolik! V podstatě bylo pořád narváno :) a od 10:00 až do 16:00 jsem se nezastavil...

Doufám, že se to líbilo a hlavně, že to bylo užitečné. Nic nebrání v tom, aby se takové workshopy klidně dělaly na akcích pravidelně a to na různá témata. Co vy na to?
bavarianDemon 3X a 3SX
Relax

#338 Příspěvek od Relax »

Dnešní workshop byl parádní, BoZZda zaslouži obrovskou pochvalu - není mnoho lidí co dokážou takto předávat pracně nabité zkušenosti a se zápalem pro věc. Pokračování tak jak je zde nabízí je super nabídka co nazapadne :-)

Ještě jednou se omlouvám za kvalitu videa, ( na krtkování jsem byl poprvé a ještě k tomu jenom na dvě hoďky ) a nevěděl jsem jak to bude probíhat. Jinak bych k tomu asi přistoupil zodpovědněji ...... :-)
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
boZZda

#339 Příspěvek od boZZda »

Relax píše:Dnešní workshop byl parádní, BoZZda zaslouži obrovskou pochvalu - není mnoho lidí co dokážou takto předávat pracně nabité zkušenosti a se zápalem pro věc. Pokračování tak jak je zde nabízí je super nabídka co nazapadne :-)

Ještě jednou se omlouvám za kvalitu videa, ( na krtkování jsem byl poprvé a ještě k tomu jenom na dvě hoďky ) a nevěděl jsem jak to bude probíhat. Jinak bych k tomu asi přistoupil zodpovědněji ...... :-)

Podle zájmu předpokládám, že taková akce nebyla naposledy :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
insomnia

HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#340 Příspěvek od insomnia »

Taky chvalim boZZdu. Nejen za workshop, ale i za osobni pristup. Je dobre vedet, ze ochota pomoct nekonci po realizaci nakupu, ale trva neustale. Takovy support nema moc eshopu.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
kolja

#341 Příspěvek od kolja »

Měl bych otázku na boZZdu.Proč se nastavuje 8°(jak bylo prezentováno na workshopu) v záložce ,,dráha serva'' a ne max výchylka jak je napsáno v nápovědě.A pokud zde nastavím 8°,kde nastavím max dráhu pro výškovku a křidélka.A pokud de nastavit víc možná by to řešilo problém rychlosti otáčení na křidélka na tom Logu 600.

P.S. samozřejmě se připojuji k pochvale za workshop.
boZZda

#342 Příspěvek od boZZda »

8 stupnu v zalozce mix na vyskovce a kridelkach se nastavuje jako prvotni nastaveni, aby to nebylo ani moc tupe ani moc ostre. Mel jsem cloveka, ktery na Protosovi nastavil maximum co mu cyklika dovolila a bylo to na prvni let tak ostre, ze to rozsekal. Obecne je tech 8 stupnu doporucovana vychozi hodnota pro hodne bezpadel.

Kdyz vrtulnik prijde pomaly na kridelkach nebo vyskovce, tak zvysit Agility. Kdyz uz nejde dale zvysovat Agility a je to stale pomale, tak dat v Mixech v PC 10 stupnu na vyskovce a kridelkach a zase upravovat agility.
Kdyz se nekomu zda, ze kridelka jsou pomalejsi nez vyskovka, nebo naopak, tak si to upravte podle vasi chuti v D/R v radiu.
Vzdy nechejte ale v Mix zalozce nastavene stejne uhly pro kridelka a vyskovku!!!

Je to takto jasne?
bavarianDemon 3X a 3SX
buki

#343 Příspěvek od buki »

Stejné stupně v záložce Mix, to vlastně znamená stejný stupeň náklonu na výškovce a křidélkách při nasazené měrce úhlu. V záložce Mix to jenom nastavuji a tudíž tam NEMUSÍ MÍT dráhy serv stejnou hodnotu. Tak jsi to myslel Bozzdo? Záleží na stejném úhlovém náklonu na listech a né v kompu.
boZZda

#344 Příspěvek od boZZda »

Ano tak jsem to myslel. Dulezite je mit stejny uhel na listech na kridelkach a na vyskovce. Je jedno jestli je jina draha serva na vyskovce a na kridelkach. Dulezity je uhel na listech

Jinak je dobre mit tyto drahy serv na kridelkach a na vyskovce mezi 70-90. V takovem pripade ma bezpadlo dostatecne rozliseni na servech.
bavarianDemon 3X a 3SX
kolja

#345 Příspěvek od kolja »

Dík za vysvětlení-pochopeno,možná zachráněn vrtulník.
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“