Solo PRO 100 3G Flybarless 3D Mirco Helicopter
Re: Solo PRO 100 3G Flybarless 3D Mirco Helicopter
Trochu jsem pátral po těch vůlích a našel jsem příčinu. U serv se ránami povysunou ozubená kolečka z hřídelek. Stačí je opatrně namáčknout zpět. Jen se to nesmí přehnat aby serva nedřela. Je to krásně cítit rukou. Hned jsem si to opravil i na svém starém NE V4.5 kde byly kolečka už skoro dole a vůle monstrózní 
Ještě dodám, že jsem včera vizuelně porovnával ocasní motorky na Solo pro II a Solo pro 100 3D. Rozměrově vypadají stejné a vrtulky jsou taky stejné. V případě potřeby by tedy měly jít zaměnit. Výhoda je to, že na Solo pro II jsou dostupné a levmé díly.
Takže mýlil jsem se ohledně toho poskakování. Dělá mi to jen zcela minimálně, ale je pravda, že s nižšími otáčkami to nedělá vůbec. Navíc po odstranění vůlí na servech se to prakticky ztratilo. I na starém Solo Pro II je to sakra znát. Chce si to tedy pohrát s nastavením kolektivu. Taky jsem dnes při maličko tvrdším přistání zlomil opět podvozek. Prasknul na novém místě, kde nebyl lepený Epoxy. Došla mi s ním trpělivost a zítra si vyrobím nový z uhlíku Mám doma spoustu zbytků a jde krásně lepit vteřiňákem. Exponované spoje budou ještě omotané nití a váhově se pokusím dostat na podobné gramy.
Takže jsem spáchal nový podvozek. Nakonec je sice trošičku těžší než originál, ale nesrovnatelně pevnější. Už přežil i ránu a nechal jsem ho v čepech dost volný, takže při nárazu vyskočí ven. Materiál jsou zbytky uhlíku co ležely doma. Lepidlo obyčejný vteřiňák a zpevnění čepů rybářská kevlarová nit.
Pár fotek: https://picasaweb.google.com/vigomat/Mo ... 1353881890

Co moc nechápu je, že vrtulník s podvozkem je znatelně klidnější. Buď ten starý rezonoval a nebo je to vyšší váhou pod těžištěm. Ještě budu odvrtávat boční nohy, tak uvidíme pak.
Pár fotek: https://picasaweb.google.com/vigomat/Mo ... 1353881890

Co moc nechápu je, že vrtulník s podvozkem je znatelně klidnější. Buď ten starý rezonoval a nebo je to vyšší váhou pod těžištěm. Ještě budu odvrtávat boční nohy, tak uvidíme pak.
Ještě jsem odlehčoval:

Podvozek po odvrtání váží jako originál.
Jak dlouho létáte? Já zatím spíš visím, maximálně poletuju lehce po místnosti. Baterka mi vydrží přes 5 minut.
Edit: Teď jsem dal 6 minut a ještě to letělo.
Jak dlouho létáte? Já zatím spíš visím, maximálně poletuju lehce po místnosti. Baterka mi vydrží přes 5 minut.
Edit: Teď jsem dal 6 minut a ještě to letělo.
Zdravím..
Na aké baterky lietate..? teraz majú na HK tieto Nanotechy.. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=20384 skúšal ich už niekto..? Ja som si objednal hneď dve, tak uvidíme, je to písané že je to pre SoloPro 100, tak hádam budú sedieť aj konektory...
Na aké baterky lietate..? teraz majú na HK tieto Nanotechy.. http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=20384 skúšal ich už niekto..? Ja som si objednal hneď dve, tak uvidíme, je to písané že je to pre SoloPro 100, tak hádam budú sedieť aj konektory...
Prôtos 500/Spirit, Tarot450PRO/KBAR
SoloPro 100 3D, Rave 450FBL
T8FG Super, Phoenix5
T8FG Super, Phoenix5
Baterku mám originální, ale až HC naskladní díly, objednám ty 300
Zatim sem taky lital original a ted cekam na dily tak bud naskladni HK nebo prochy zalezi kdo driv
ale na HK mam uz udelanej backorder tak doufam do konce ledna by to hk mohl poslat zacinam mit abstak
a to sem to chtel nejdriv hned prodat
Ved tieto 300vkové baterie sú skladom, to len 200vkové zatial stále nemajú aj s ostatným príslušenstvom.. ja ich už mám na ceste..
Prôtos 500/Spirit, Tarot450PRO/KBAR
T8FG Super, Phoenix5
T8FG Super, Phoenix5
Tak mi přišla dvě tuningová kola pro MCPX 62z viz předchozí příspěvky. Kolo je maličko menší ale vypadá, že funguje. Modul zubu je trochu jiný a budu dále testovat (lepší by byl i MCPX pastorek). Na hřídel jde hodně ztuha, přesto jsem ho nakonec stejně musel zajistit, protože prokluzovalo. Hlavní výhoda je lepší pružný materiál. Uvidíme jak se osvědčí. Vypadá že neprokluzuje, ale dal jsem jen krátký let pozdě večer.
Pro jistotu jsem objednal i dvě originální kola, protože to moje origo už má na dvou místech očesané zuby a nevím jak se osvědčí ta MCPX
Včera jsem zjistil další věci ohledně občasného nervózního chování. Dělá to, když vrtulník vibruje. Pomohlo povolení listů, aby šly snáze sklápět (dotažením se to hodně zhoršovalo). Další zdroj vibrací je právě očesané ozubené kolo. Chce to zkontrolovat, aby vrtulník v ruce nevibroval, pak se chová ve vzduchu klidněji.
Pro jistotu jsem objednal i dvě originální kola, protože to moje origo už má na dvou místech očesané zuby a nevím jak se osvědčí ta MCPX
Včera jsem zjistil další věci ohledně občasného nervózního chování. Dělá to, když vrtulník vibruje. Pomohlo povolení listů, aby šly snáze sklápět (dotažením se to hodně zhoršovalo). Další zdroj vibrací je právě očesané ozubené kolo. Chce to zkontrolovat, aby vrtulník v ruce nevibroval, pak se chová ve vzduchu klidněji.
Tak další zkušenosti. Zuby jsou stejné tj nemusí se měnit pastorek. Chce to ale na kole nahoře vybrousit malé sešikmení, aby se opíralo jen o vnitřek ložiska a nedřelo. Jinak by chyběl výkon
HK ma nejaky dily skladem
Měl jsem emailem notifikaci na naskladnění ozubených kol. V 5:52 ráno mi přišel mail a když jsem tam v 7:30 kouknul, bylo tam asi -20ks a teď už je tam Bk, takže celkem síla...
Kola už mám stejně objednaná jinde a navíc mi fungují i ta tuningová pro MCPX. A je neuvěřitelné jaký rozdíl je v materiálu. To kolo pro MCPX je krásně pružný a nečesají se mu zuby.
Kola už mám stejně objednaná jinde a navíc mi fungují i ta tuningová pro MCPX. A je neuvěřitelné jaký rozdíl je v materiálu. To kolo pro MCPX je krásně pružný a nečesají se mu zuby.
No ja tam mam v backorder cykliku,ozubeny kola a tahla a do reservace v objednavce mi akorat skocila cyklika takze si pockam asi dalsi mesic nez znovu naskladnej