Polomaketa s maketovým pohonem

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Zpráva
Autor
janva9

Polomaketa s maketovým pohonem

#1 Příspěvek od janva9 »

Omlouvám se, že to není popis stavby makety ale myslim, že to stojí za shlédnutí.
http://www.youtube.com/watch?v=3akNMktSIJc
Ground Penetration Tester
Pišta
Kontaktovat uživatele:

Re: Polomaketa s maketovým pohonem

#2 Příspěvek od Pišta »

Pěkný model, pohon OK, ale ten způsob létání-zhovadilost. Dělal jsem na klasikách i na turbínách(Čmelácích 1:1) a tenhle styl se k tomuto
modelu nehodí, alespoň pro ty, kteří tato letadla znají. Připadne mi to asi jako když se budete snažit s Blériotem o 3D akro.
Futaba včíl 9Z opět 35 Mhz PCM
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od iwojima1 »

pocas mojich navstev roznych modelarskych akcii som zistil ze ludia maju najvacsi problem letiet s modelom rovno. A hlavne lietat maketovo. Vezmem si akrobat a nejakoi dam kniple a nieco to urobi a opakujem podla potreby (samozrejme aj to ma svoju narocnost to nikomu neberiem) ale krasne maketove lietanie ktore neuraza predlohu modelu sa vidi len malokedy, co ma dost mrzi :(
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
janva9

#4 Příspěvek od janva9 »

:D No, když porovnáš Škardu na UJO, tak chybí jen výkrut a přemet. :D
http://www.youtube.com/watch?v=1wdSQWZU-LI

Tady je vidět, že je to turboprop naroubovaný na áčko. Ta překopaná kabina, imatrikulačka, směrovka a signovaný potah.
http://www.youtube.com/watch?v=H8H-1Gl- ... re=related
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od RCModely »

janva9 píše:Omlouvám se, že to není popis stavby makety ale myslim, že to stojí za shlédnutí.
http://www.youtube.com/watch?v=3akNMktSIJc

S tím lítá jako s gumoletem :lol:
jio

#6 Příspěvek od jio »

RCModely: Heleď, neurážej moje gumolety. :-) :wink: Ty jsou v tom nevinně. Mám je, a takto extrasuper s nimi nelítám.
maxlll
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od maxlll »

Krásnej pěkně lítající model, ale ten motor se mě to k tomu letadlu nějak nehodí. Proč nepoužít maketovej motor k matetovýmu modelu a vypadalo by to mnohem lépe. Vyblbnout se dá přece na jiných modelech ale na tomhle??? :roll:
Hitec ECLIPSE 7 + SPECTRA 24, Hitec OPTIC 6 Sport - 35MHz, TRENER 40 - ASP 7,5ccm, Piper J-3 Cub - ASP 4T/11,5ccm, AXN Floater, SpaceWalker - ASP 7,5ccm
iwojima1
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od iwojima1 »

maxlll píše:Krásnej pěkně lítající model, ale ten motor se mě to k tomu letadlu nějak nehodí. Proč nepoužít maketovej motor k matetovýmu modelu a vypadalo by to mnohem lépe. Vyblbnout se dá přece na jiných modelech ale na tomhle??? :roll:

ved je v skutocnosti turbocmelak mal turbovrtulovy motor
•Letu zdar•Futaba FX20•Spektrum DX6i•DiablotinXL EME55+starter•Trainer 2500mm•Diablotin MVVS12,7•
petas

#9 Příspěvek od petas »

Tys to zabil... odkdy není turbovrtulová jednodtka maketový pohon do makety letadla s trubovrtulovým motorem?
maxlll
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od maxlll »

iwojima1 píše:
maxlll píše:Krásnej pěkně lítající model, ale ten motor se mě to k tomu letadlu nějak nehodí. Proč nepoužít maketovej motor k matetovýmu modelu a vypadalo by to mnohem lépe. Vyblbnout se dá přece na jiných modelech ale na tomhle??? :roll:

ved je v skutocnosti turbocmelak mal turbovrtulovy motor

OK... beru zpět ten pohon ten bych překous ale ten styl létání
Hitec ECLIPSE 7 + SPECTRA 24, Hitec OPTIC 6 Sport - 35MHz, TRENER 40 - ASP 7,5ccm, Piper J-3 Cub - ASP 4T/11,5ccm, AXN Floater, SpaceWalker - ASP 7,5ccm
maxlll
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od maxlll »

Hned se nečilte!!! Já mám zažitýho ČMELÁKA jako práškovací letadlo a ne akrobata s turbomotorem :D
RCModely
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od RCModely »

jio píše:RCModely: Heleď, neurážej moje gumolety. :-) :wink: Ty jsou v tom nevinně. Mám je, a takto extrasuper s nimi nelítám.

Já proti gumoletům nic nemám :-) Éra z EPP jsem první v republice začal vyrábět první já. :wink:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od jyrry »

janva9 píše:Omlouvám se, že to není popis stavby makety ale myslim, že to stojí za shlédnutí.
.....

no, az do konce jsem nevydrzel .... Ale predpokladam ze jste s Milanem takhle bezne litali, jen s fotakama to bylo lehky, tak to muselo jit, ne? :-D :-D
jyrry.webnode.cz
janva9

#14 Příspěvek od janva9 »

:D No, i áčko udělá výkrut a přemet ale když létáš za svoje prašulky, tak šetříš benzín. Takže hezky zlehka na malý boost a do hladiny stoupat v termice :D. Foťák těžký nebyl ale můj metrák, navíc dost za centráží nebyl to pravé :). Plus dva metráky benzínu. Někdy ještě dalších dva a půl v bakách.

Milan byl tvrdý odpůrce bejkáren i když by to jako zkušený pilot a bývalý akro reprezentant zvládnul na sto procent ale nechtěl aby to někdo opakoval a nahrnul si při tom hlínu rypáku.

Nejde srovnávat áčko a téčko. Téčko je o generaci novější éro a poměry výkonu pohonu a váhy jsou jinde.
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Doktor »

To je trapný video! Já celou dobu čekal že to zavěsí a nebo dá alespoň výkruty do kruhu a ono nic! :( :D
Odpovědět

Zpět na „Makety“