Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Re: Turnigy 9x hardware, opensource TX (pokračování 2)
...oni to soudruzi zřejmě průběžně "optimalizují"...
Ač je to zvláštní, největší spoleh na to, co člověk dostane, je dneska u té zpropadené T9x.
U těch TH9x se to jaksi rozšilhalo...
Ač je to zvláštní, největší spoleh na to, co člověk dostane, je dneska u té zpropadené T9x.
U těch TH9x se to jaksi rozšilhalo...
RiMr píše:Mám dotaz - je pro SPEAKER a VIBRATE mod nějaké spec verze Er9x a když tak jaká? Nevibruje mi to...
Neviem či je to to čo potrebuješ, ale pravdepodobne máš v hlavnom menu pri položke Haptic Strenght nastavenú nulu. Skús tam dať napr 1 a malo by to začať vybrovať.
feror píše:práve som si všimol, že na tomto obr. http://ok-rimr.com/images/er9x/bobo/zap ... _v2_v1.jpg píše, že V1 ma kondík 10uF a V2 46uF (je to úplne vpravo dole) .. tak, to zrejme neplatí, lebo ja tam mám taký ako vo V2 (J476), ale pin SCK je vyvedený chybne (V1)
Holt nějaká meziverze alá 1.5 kde je SCK špatně jako u V1, ale zmíněný kondenzátor jako u V2. Asi je pro ně méně práce dávat tam stejné kondenzátory jako u V2 a zřejmě mají v zásobě ještě kupu plošňáků V1 a protože ta chybějící ploška z jejich pohledu ničemu nevadí no tak vesele osazují dál ty staré desky V1.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Bulman píše:RiMr píše:Mám dotaz - je pro SPEAKER a VIBRATE mod nějaké spec verze Er9x a když tak jaká? Nevibruje mi to...
Neviem či je to to čo potrebuješ, ale pravdepodobne máš v hlavnom menu pri položke Haptic Strenght nastavenú nulu. Skús tam dať napr 1 a malo by to začať vybrovať.
Děkuju!!!
Určitě tam mám nulu...
Dík!
Mrkvak píše:* flashování - nevím, jestli to dělalo i někomu dalšímu, ale pokud jsem avrdude nespustil alespoň s -B 250 vyprdl se na mě, ale asi to bude mizerným programátorem.
Vyřešeno - příčinou jsou ochranné rezistory na programátoru - usbtiny. Po přemostění rezistorů u SCK a MOSI funguje normálně.
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
Mrkvak píše:Uff, tak jsem si zkusil do Er9x jen tak napípat plynulé přechody mezi letovými režimy. A zatím jsem vymyslel jen tohle, s tím, že je potřeba:
1. tolik pomocných kanálů kolik je letových režimů, kde každý bere jako zdroj "MAX", je ovládaný požadovaným spínačem a má nastavené zpoždění.
2. + tolik pomocných kanálů kolik chci mít v daném letovém režimu funkcí; pokud mám 3 letové režimy, v jednom chci mít plyn na páce a klapky na potenciometru, v druhém plyn na půlce páky a na druhé brzdy, ve třetím klapky/brzdy na páce a plyn na potenciometru, s tím že oba prvky budou mezi letovými režimy chodit plynule, bude to celkem 6 pomocných kanálů (sakra, proč Er9X neumí závorky?)
Každý pomocný kanál z bodu dva bude mixován: ovládací_prvek * pomocný_kanál_letového_režimu_z_bodu_1
3. A každý ovládaný kanál bude tvořen součtem odpovídajících pomocných kanálů z bodu 2.
Určitě to jde nějak efektivněji, napadá někoho jak?
Ahoj
fungovali ti dobre Slow Up a Down?
v minulosti to robilo hodne problemy. Ked som este pouzival Er9x podarilo sa mi to vysriesit plynuly prechod pri jednoduchych letovych rezimoch (sucastne nasobenie a pridavanie).
Ale zabera to vela mixov a switchov, co je problem pri zlozitejsich Let.rez.
Hlavne ked to porovnam s FW, kde letove rezimy su riesene.
Ak to myslis vazne s Let.Rez. pouzi radsej Open9x.
Mozes poslat eepe subor, kde ti funguju plynule prechody?
Ahoj,
potrebujem rozdelit a konektorom spojit kabel k antene od origo modulu TX v T9x s antenou hore.
cize ide kabel anteny od modulu TX --- prerusenie a spojenie konektorom ---- pokracuje k antene.
zhanam nejaky micro konector, ale nedari sa mi - neviete niekto o nejakom mini a plug, nie srubovacom ?
Diki Bobo.
------
V podstate mi ide o to, ze antena ostane v t9x tam kde je, ale modul bude odoberaci - dovody mam
a vysvetlim neskor. teraz to nie je dolezite. musi sa dat opat zacvaknut spat a pri tom sa musi pripojit aj antena. volne piny na datovom vyuzit nemozem a tak musi byt dalsi vhodny konektor.
potrebujem rozdelit a konektorom spojit kabel k antene od origo modulu TX v T9x s antenou hore.
cize ide kabel anteny od modulu TX --- prerusenie a spojenie konektorom ---- pokracuje k antene.
zhanam nejaky micro konector, ale nedari sa mi - neviete niekto o nejakom mini a plug, nie srubovacom ?
Diki Bobo.
------
V podstate mi ide o to, ze antena ostane v t9x tam kde je, ale modul bude odoberaci - dovody mam
http://bobo.matej.name
Konektor musí byť určený na 2,4GHz a medzi nimi nájdeš hlavne šroubovacie a jednorázové (tie malé majú žvotnosť cca 5 zapojení, oficiálne). Nembolo by jednoduchšie použiť anténku priamo z modulu ako má FlySky?
boboland píše:...zhanam nejaky micro konector, ale nedari sa mi - neviete niekto o nejakom mini a plug, nie srubovacom ?
Samec viz tento odkaz na modul a samice viz tento odkaz na přívod k anténě.
Ad konektory: SMC je šroubovací. Spíš bych kouknul po SMB. Já teda mám klasicky R-SMA vyvednou na vrchní stranu modulu (jako u FlySky modulů).
birky: +- tak to mám já (teda, žere to mraky mixů a žádné switche). Programátor jsem po napálení Er9x zas odpájel, tak eeprom nahraju až se v tom budu hrabat. Každopádně dostat tam čtyřservové křídlo se mi zdá nereálné, už s flaperony a pár mixy do toho jsem na hraně - pro takový model bych fakt použil nějaký FW s letovými režimy. Já chtěl jen "napípat něco hodně složitého abych si to trochu procvičil", nepředpokládám že by se to v praxi používalo.
birky: +- tak to mám já (teda, žere to mraky mixů a žádné switche). Programátor jsem po napálení Er9x zas odpájel, tak eeprom nahraju až se v tom budu hrabat. Každopádně dostat tam čtyřservové křídlo se mi zdá nereálné, už s flaperony a pár mixy do toho jsem na hraně - pro takový model bych fakt použil nějaký FW s letovými režimy. Já chtěl jen "napípat něco hodně složitého abych si to trochu procvičil", nepředpokládám že by se to v praxi používalo.
Alpha 1500 a nějaký ten plackolet /* T9X (ER9X) */
ste ma nepotesili 
islo my o to aby som mohol menit moduly, ale antena by ostala vo vnutry ako to mam teraz
cize chcel som pouzivat FrSky modul a obcasne aj original modul, aby som na luku nemusel vlacit dve vysielacky a aby som na EPP mohol nadalej pouzivat lacnejsie prijimace z HK. Kedze je technicky problem pouzit na spojku anteny obycajny konektor a je nutne pouzit konektor pre 2.4GHz, a nie je ziadny zasuvaci a opakovane pouzitelny tak vysledok je asi takyto: pribudne dalsia T9x s dalsim modulom
Antenu vonku odmietam.
no co uz. Este ze stoja tak malo a mam ich doma dost
vykuchám vnutro TX od FrSky , dam ho do vnutra T9x aj s antenou a bude to ok.
alebo vymenim/kupim dalsi modul na zabudovanie do vnutra a ...
P.S.: nema niekto na predaj/ vymenu FrSky telemetricky modul do vnutra?
+ diki za info a pomoc
Bobo
islo my o to aby som mohol menit moduly, ale antena by ostala vo vnutry ako to mam teraz
cize chcel som pouzivat FrSky modul a obcasne aj original modul, aby som na luku nemusel vlacit dve vysielacky a aby som na EPP mohol nadalej pouzivat lacnejsie prijimace z HK. Kedze je technicky problem pouzit na spojku anteny obycajny konektor a je nutne pouzit konektor pre 2.4GHz, a nie je ziadny zasuvaci a opakovane pouzitelny tak vysledok je asi takyto: pribudne dalsia T9x s dalsim modulom
no co uz. Este ze stoja tak malo a mam ich doma dost
vykuchám vnutro TX od FrSky , dam ho do vnutra T9x aj s antenou a bude to ok.
alebo vymenim/kupim dalsi modul na zabudovanie do vnutra a ...
P.S.: nema niekto na predaj/ vymenu FrSky telemetricky modul do vnutra?
+ diki za info a pomoc
Bobo
boboland píše:...je nutne pouzit konektor pre 2.4GHz, a nie je ziadny zasuvaci a opakovane pouzitelny...
To je hluboké nedorozumění.
SMC konektory, na které jsem uvedl odkazy by měly vydržet více než ty jen zasouvací SMB bez šroubení. Výdrž šroubovacího SMC by měla být zhruba okolo 500 spojení viz tento odkaz na dokument od výrobce SMC a některé SMC vydrží i více, a to, že je SMC šroubovací vůbec nevadí. Předpokládám, že snad neděláš závody na rychlost ve vyměňování modulu a tak ti těch pár vteřin navíc při šroubování zas tolik vadit nebude. SMC konektor je normálně rozpojitelný akorát má navíc to šroubení, které zajišťuje lepší pevnost i životnost. Nevím jak často hodláš měnit modul tj. za jak dlouho bys těch zhruba 500 spojení zrealizoval. Např. při pravidelné výměně cca dvakrát týdně by to mohlo vydržet okolo pěti let což není zas tak málo.
ked mi povies ako srubovat a pritom nemat trciaci kabel ako na Hitechu, tak beriem, inak nepouzitelne. 
to mozem rovno dat na original modul antenu priamo (dorobim tam drziak na nu) a bude to bezpecnejsie.
diki za pomoc, ale tento postup mi nevyhovuje. Chcel som len zacvaknut = urobit to tak, ze nic nesrubujes, nekrutis ... len nasadis. konektor byt som osadil priamo do Tx a do VF modulu.
to mozem rovno dat na original modul antenu priamo (dorobim tam drziak na nu) a bude to bezpecnejsie.
diki za pomoc, ale tento postup mi nevyhovuje. Chcel som len zacvaknut = urobit to tak, ze nic nesrubujes, nekrutis ... len nasadis. konektor byt som osadil priamo do Tx a do VF modulu.
bobo, na letisku mi jeden pilot ukazoval ako ma rozrezany zadny kryt vysielacky od modulu po antenu a moze tak odpojit celu antenu ked chce vybrat modul.
mozno nie celkom esteticke ale asi najbezpecnejsie riesenie. Ziadne prerusenie koaxu
ked budem prechadzat na Frsky asi to pojde takto
mozno nie celkom esteticke ale asi najbezpecnejsie riesenie. Ziadne prerusenie koaxu
ked budem prechadzat na Frsky asi to pojde takto
jednoznacne, bud to pojde pekne , esteticky a kvalitne, alebo bude dalsia vysielacka 
a kedze som prave objednal interny modul FrSky - tak je to jasne = dalsia vysielacka.
V ziadnom pripade nebudu v T9x ziadne diery, otvory a ine "nedokonalosti". Nepaci sa mi to a nie je to Košér.
Takto sa to nerobi a je to aj nebezpecne.
P.S.: predam/vymenim ten zacvakavaci VF modul FrSky - za skutocne naklady = +-30€ /// alebo radsej vymenim za interny, samozrejme telemetricky. (bude do dalsej vysielacky pre kolegu) - extra inzerat davat nebudem, predaj nie je nevyhnutny, VF modul si mozem aj nechat do rezervy, keby nieco.
a kedze som prave objednal interny modul FrSky - tak je to jasne = dalsia vysielacka.
V ziadnom pripade nebudu v T9x ziadne diery, otvory a ine "nedokonalosti". Nepaci sa mi to a nie je to Košér.
Takto sa to nerobi a je to aj nebezpecne.
P.S.: predam/vymenim ten zacvakavaci VF modul FrSky - za skutocne naklady = +-30€ /// alebo radsej vymenim za interny, samozrejme telemetricky. (bude do dalsej vysielacky pre kolegu) - extra inzerat davat nebudem, predaj nie je nevyhnutny, VF modul si mozem aj nechat do rezervy, keby nieco.