Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
blanch

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#421 Příspěvek od blanch »

To prochel: Jo jo to je špatný když tam nějaký ty bloky jsou tak je to špatný tam je potom ta pravděpodobnost že s tim člověk třískne o zem.Ještě že tam je throttle holt tak by se tomu zase tak moc stat nemuselo.Díval jsem se na tvá videa co s ním provádíš a je to super moc se mi to líbí lety v invertu, ale to mi bude chvilku trvat než na to přijdu jak na to.Taky si říkám že to bude živej simulátor.Na tom simu to moc nebaví a navíc se zatím jen pokouším viset a lítám s T rexem o kterém uvažuji jako o dospělém vrtulníku.No uvidíme jak to dopadne.Jinak počítám s tím že s tím dřív nebo později plácnu o zem to je normální a sem s tím smířenej.

Dnes se mi vrátil domu muj colibri v4.5 no škoda mluvit,rozlámané ližiny,ohnutá táhla,vahadlo ohnuté,vrtule osekaná, kabinka na maděru.No prostě neletu schopné a když jsem se ptal co se s tím dělo tak mi budoucí tchán řekl no když doma jsem s tím pořád mlátil o zdi tak jsem to pouštěl z balkonu z prvního patra a to už bylo lepší jen 2x jsem s tim praštil z 2 metrů k popelnicim :D A to jsem se jenom zmínil že jsem viděl video na youtube že borec lítal na terase s vrtulníkem.Jen aby někdo neudělal chybu jako já a neříkal takové věci člověku co to jde vyzkoušet.A to k vánocům dostal solo 328a nebo tak něco.No člověk sebevrah :)
helifish

#422 Příspěvek od helifish »

Hele nevím co máš za rádio ale pokud budeš chtít tak ti tady s Prochelem můžeme napsat nastavení na klidné létaní. Vychazí to z nastavení popsaném v manuálu jen jsme si jej ješte trochu "umravnili " a pak se s mcpX dá létat i v pokoji. V tělocvičně ten "kachní" mód máme všichni stejnej a výborně se na něm učí páčkovat.
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Dino A

#423 Příspěvek od Dino A »

helifish píše:Hele nevím co máš za rádio ale pokud budeš chtít tak ti tady s Prochelem můžeme napsat nastavení na klidné létaní. Vychazí to z nastavení popsaném v manuálu jen jsme si jej ješte trochu "umravnili " a pak se s mcpX dá létat i v pokoji. V tělocvičně ten "kachní" mód máme všichni stejnej a výborně se na něm učí páčkovat.

Ahoj,
tak to nastaveni by me taky zajimalo. Muzes ho teda napsat?
Diky.
Blade mSR, Blade mCPX 2, Mini Titan E325 SE, Radian
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
helifish

#424 Příspěvek od helifish »

Večer přepíšu z radia .
TRex500, letadla AMR - Ultimate,VA models - Trinity, Ultimate, FMS - MSX v2, rádio Horus X10
Dino A

#425 Příspěvek od Dino A »

helifish píše:Večer přepíšu z radia .

OK, diky. 8)
Blade mSR, Blade mCPX 2, Mini Titan E325 SE, Radian
Phoenix v.4.0.m
Spectrum DX8
nunasjiri

#426 Příspěvek od nunasjiri »

Ahoj,
tak to nastaveni by me taky zajimalo. Muzes ho teda napsat?

Pár nastavení už jsem projel, taky by mi zajímalo jak to máte nastavený "na doma".Díky
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
michalll
Kontaktovat uživatele:

#427 Příspěvek od michalll »

Chlapi, chtěl bych se zeptat, jestli se vyplatí investovat do "lepších" listů. Mám na mysli takové ty barevné KBDD Extreme. Naposledy, když jsem byl v tělocvičně, tak jsem rozstřelil fungl nové listy. (Jeden přeražený úplně, druhý natržený od odtokové hrany zhruba do poloviny hloubky...).
A to jsem předtím vyhazoval listy co tam byly, protože už se mi zdály moc oťukané :roll:
PROTOS 500, BLADE 130 X

Heli kabinky: http://michalpa.rajce.idnes.cz/
baui

#428 Příspěvek od baui »

KBDD listy jsou super na setovém motoru a hlavně jsou skvěle vidět, určitě se vyplatí je zkusit ;) Lítají trochu jinak a na setovce mají své opodstatnění. Na stříďáku se mi projevem moc nelíbily.
Tom
michalll
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od michalll »

A co se týče té odolnosti, je tam rozdíl?
PROTOS 500, BLADE 130 X

seltino

#430 Příspěvek od seltino »

Nevím michale jestli máš setovku nebo střídák. každopádně musím dle svých zkušeností potvrdit slova Bauiho. Na setovce jsou KBDD listí super, lepší než originály co se týče letového projevu. odolností jsou dle mého názoru a pozorování na stejné úrovni. pokud máš střídák, můžu doporučit setové listy s výstupkama a nebo jejich obdobu listy AEO s výstupky, které stojí ovšem jen 4,9 dollaru :)

http://www.miracle-mart.com/store/index ... ts_id=8171

Tyhle listy jsou o dost tvrdší a tolik se v tahu u střídavého motoru nekroutí,jako listy KBDD. Takže dávájí větší tah, dle měření jsem s těmito listy dosáhl o cca 20 procent většího tahu při maximálním zatížení.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
michalll
Kontaktovat uživatele:

#431 Příspěvek od michalll »

o.k. díky za info. Pohon mám setový. Chtěl jsem vědět, jestli někdo nenapíše něco ve stylu: "kup tyhle a tyhle listy, ty vydrží všechno..."
A jelikož takové listy asi hold nejsou, tak asi zrealizuju myšlenku, která se mě už nějakou dobu drží, a to, že si listy udělám vlastní. :wink:
PROTOS 500, BLADE 130 X

blanch

#432 Příspěvek od blanch »

helifish píše:Hele nevím co máš za rádio ale pokud budeš chtít tak ti tady s Prochelem můžeme napsat nastavení na klidné létaní. Vychazí to z nastavení popsaném v manuálu jen jsme si jej ješte trochu "umravnili " a pak se s mcpX dá létat i v pokoji. V tělocvičně ten "kachní" mód máme všichni stejnej a výborně se na něm učí páčkovat.

No já mám DX7 spektrum a dneska jsem to nastavoval v ovladači,ale ještě jsem si netroufl vzlítnout.Budu jen rád když napíšeš nějaké to nastavení pro pokojovej let. Já jsem to nastavoval podle manuálu a podle nastavení co tu napsal baui.Ale jestli máš lepší to nastavení na klidnější let tak budu rád když napíšeš. Ještě jsem se chtěl zeptat ohledně těch gumiček co se dávají na tála serv.Já už tam ty gumičky mám nasazený od výroby.Jak to bylo u vás taky jste je tam měli nebo jste si je tam potom dávali dodatečně?Díky za info
Alca L-159, L-39 Albatros, Alpha 450, Sbach 342, Blade MCPX ver.2
DX7S
vylizplech

#433 Příspěvek od vylizplech »

http://www.youtube.com/watch?v=Ec1Ii43V ... iIsNFAdoz0 trošku od téma,už dlouho jsem zkoušel piro flips na simu bez úspěchu,než jsem narazil na tohle video,kde je znázorněno krok po kroku,jak se to naučit a funguje to,pomalu se to už učím :)
helifish

#434 Příspěvek od helifish »

blanch píše:

No já mám DX7 spektrum a dneska jsem to nastavoval v ovladači,ale ještě jsem si netroufl vzlítnout.Budu jen rád když napíšeš nějaké to nastavení pro pokojovej let. Já jsem to nastavoval podle manuálu a podle nastavení co tu napsal baui.Ale jestli máš lepší to nastavení na klidnější let tak budu rád když napíšeš. Ještě jsem se chtěl zeptat ohledně těch gumiček co se dávají na tála serv.Já už tam ty gumičky mám nasazený od výroby.Jak to bylo u vás taky jste je tam měli nebo jste si je tam potom dávali dodatečně?Díky za info

Takže pokud máš verzi 2 tak tam máš gumičky již nasazené stím nic nedělej. Ohledně nastavení rádia, napípej si nastavení uvedené v manualu od výrobce a v režimu NORM v kterém budeš stejně začínat létat změň (původní hodnoty jsou v zavorce):

Thro Curve 0,36,50,INH,80 (0,40,60,80,100)

Menu Travel adj.
PITC H,L 65% (75%)

Menu D/R&EXP

POS0-ELEV EXP +35% (+30%)
D/R 60% (+70%)

POS0-AILE EXP +35% (+30%)
D/R 60% (+70%)

Pokud chceš ještě víc uklidnit ale zárověň zhoršit ovladatelnost tak můžeš hodnotu PITC snížit na 60/55 v pokoji jsem se z mcpX seznamoval na hodnotě 55%. To už je ale hodně velký lenoch. Záleží jak ti to bude vyhovovat. Osobně mám raději začínat s hodnou ale tupou heli a postupně si "ostrost" zvedat. Ze začátku stejně nebudeš létat a budeš se snažit jen viset.Jen taková poznámka nakonec. Osobně toho mám docela dost nalétáno na TREX450, MT a TREX500 (co zatím umím je jiná smutná kapitola :) ) ale tohle je naprosto genialní ale šílený (v dobré) strojek který si každý helinář zamiluje nicméně je opravdu hooodně rychlý i v konfiguraci z krabice. Někdy mi příjde že se člověk koukne na knyply a bejbyheli (jak jí říkám) je mezi kytkama případně za TV a podobně. Takže i v tom pokojovém nastavení dokáže být hodně rychlá :) Naštěstí je teda dost odolná.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#435 Příspěvek od prochel »

michalll píše:o.k. díky za info. Pohon mám setový. Chtěl jsem vědět, jestli někdo nenapíše něco ve stylu: "kup tyhle a tyhle listy, ty vydrží všechno..."
A jelikož takové listy asi hold nejsou, tak asi zrealizuju myšlenku, která se mě už nějakou dobu drží, a to, že si listy udělám vlastní. :wink:
ty kbd listy jsou super na setový pohon, zvedne se i doba letu, je dobré to zkombinovat i s kbd vrtulkou
nastavíš si kachní mod a lítáš i v obýváku
a co se týče z výdrží tak vydržej docela dost i broušení parket, ale při poslední náštěve tělocvičny jsem je rozstřelil žebřiny byly tvrdší :D ale je pravda už letěly na stříďák
jo dorazily mi uhlíkový tak jsem na ně zvědavej pořádně je testnu
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“