Otázka pro mistry helimistry :-) S čím jste začínali?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.

S čím jste začínali svou helikarieru

s hračkou
17
40%
s 3D capable 6-tikanálem
26
60%

Celkem hlasů: 43

Zpráva
Autor
Fenius
Kontaktovat uživatele:

Re: Otázka pro mistry helimistry :-) S čím jste začínali?

#46 Příspěvek od Fenius »

ËWRYBADY píše:Howku, věř, že je stále hodně lidí co se k vrtulníkům dostali náhodou a to díky nějaké ''hračce''. Většina lidí nezačne dávat desítky tisíc jen aby si to zkusili. Já se spíš divím kolik lidí začalo s tím ''3D strojem :D :D :D '' .

Tak podľa definície je 3d stroj aj HK, blade400 atď. A takých je podľa mňa veľa.

edit:
Hunger píše:Howkingu my spíš nechápeme teme ;-). Jestli koníček bereš jako soutěž, tak je mi tě líto. Pokud chceš soutěžit, tak začni dělat nějakej sport.
akože "wtf". Ako nemôžem súťažiť v f5j? Cyklistika nemôže byť mojim koníčkom? 8O
Naposledy upravil(a) Fenius dne úte 28.02.2012 18:12, celkem upraveno 1 x.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Howking »

ËWRYBADY píše:Howku, věř, že je stále hodně lidí co se k vrtulníkům dostali náhodou a to díky nějaké ''hračce''. Většina lidí nezačne dávat desítky tisíc jen aby si to zkusili. Já se spíš divím kolik lidí začalo s tím ''3D strojem :D :D :D '' .
- no já právě tak mám zkušenost, že většina těch co 3D lítá a co je znám právě začla s 3D strojem. (Blade, Belt, Minititan, Rex,...) a taky mám z letiští zkušenosti, že většina těch co si pořídila hračky se k 3D nikdy nedostala, nebo to po první zkoušce hodila přes palubu.
Že je třeba prostě skočit do vody a učit se. Že to nepříjde tak těžké, když se s tím rovnou začne a že naopak ti zhýčkaní z hraček to vidí jako nepřekonatelně těžké a buď se na to vykašlou hned, nebo po pár rocích pokusů schopně visí.
A to jsem chtěl anketou dokázat a defgakto tak pomoci těm co by rádi 3D v rychlejší a vlastně snadnější cestě. Jen se to celé nějak zvrhlo.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
ËWRYBADY
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od ËWRYBADY »

Fenius píše:

Tak podľa definície je 3d stroj aj HK, blade400 atď. A takých je podľa mňa veľa.

Jasný.. Tak se musí brát v úvahu, že před 4mi lety žádné HK nebylo a už proto je tahle anketa naprosto zbytečná.
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
OPR
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od OPR »

Howking píše:........ názor těch co visí pro radost mě nezajímá a ani ty začátečníky, kteří touží po tom se mezi tyto mistry zařadit, stejně jako já toužil, když jsem začínal. (A jako stále toužím být tak dobrý jako helielita - ne já se s visením pro radost nespokojím. - Ale obhajovat visení pro radost mi přijde od chlapa asi stejné, jako argumentace, že je měkký proto aby ji netlačil. Já mám za to, že chlap by měl být ambiciozní a že základním znakem mužství jsou ambice vyšší, než schopnosti)

Hawku, hustý sračky. :lol: Tohle by mne třeba na mojehoby.cz ani tak nepřekvapilo, tam už podobných chuťovek (i horších) bylo .... :( ale tady, tohle zakládat? Ještě v sekci začátečník. Komiku.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od OPR »

To to trvalo :lol: Už jsme ve správné sekci :lol:
baui

#51 Příspěvek od baui »

No začíná se nám to tu zase zvrhávat ke krásné klasice :lol: :mrgreen: Aspoň je sranda.

Howku, nic proti tvému názoru na elitní létání. Já za absolutní heli špičku považuju třeba Nicka Maxwella, který odvisí bez problémů F3C figury a svou akrobacii díky tomu létá tak precizně, jako málo kdo jiný. Je zábavnější sledovat hada v zimě něž F3C, ale odviset to je zábava na stovky hodin a taky to je o ambicích, i když jinam směřovaných ;)

Hurá, jsme na smeťáku :mrgreen:
Tom
Mikelo

#52 Příspěvek od Mikelo »

Takto vedená anketa postrádá všechny atributy hlídající aby vyšly relevantní výsledky. Takže jediné poučení, které může poskytnout je, že brát své hračky a tím často i sebe příliš vážně svědčí o infantilitě.
Dále, stejné výrobky jedněm slouží dlouho ke spokojenosti a jiní pro ně nenacházejí slušná slova. Způsob zacházení a schopnosti provozovatele hrají mnohem větší roli, než výrobek sám. S vyjímkou předem jasných zmetků samozřejmě.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Howking »

Hunger píše:Howkingu my spíš nechápeme teme ;-). Jestli koníček bereš jako soutěž, tak je mi tě líto.
- hele koníček beru jako soutěž sama ze sebou - být lepší a dokonalejší - jsem chlap - potřebuju nedosažitelný cíl. Kdybych byl ženská spokojím se s dobře uvařeným obědem. :-) I ti plachtaři mají soutěže a chtějí lítat lépe než ostatní. I ti maketáři soutěží s ostatními o lepší a věrnější kopii předlohy. I ti sběratelé soutěží o co největší velikost sbírky. Většina chlapských koníčku je soutěž. A já heliny taky beru jako soutěž. Prostě jsem kdysi viděl 3D a řekl jsem si - to je paráda - a pomalinku toho dosahuju (samozřejmě cíl mi stejně rychle uniká, proto že se tento sport vyvíjí) Ale bez toho uspokojeni skaždým nově nabytým prvkem který zvladnu by to pro mě byla nuda. A věřím, že takto to má naprosta většina s jakýmkoli modelářským a nemodelářským koníčkem.
youtube.com/heyingosl
arda1
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od arda1 »

Howking píše: - no já právě tak mám zkušenost, že většina těch co 3D lítá a co je znám právě začla s 3D strojem. (Blade, Belt, Minititan, Rex,...) a taky mám z letiští zkušenosti, že většina těch co si pořídila hračky se k 3D nikdy nedostala, nebo to po první zkoušce hodila přes palubu.
Že je třeba prostě skočit do vody a učit se. Že to nepříjde tak těžké, když se s tím rovnou začne a že naopak ti zhýčkaní z hraček to vidí jako nepřekonatelně těžké a buď se na to vykašlou hned, nebo po pár rocích pokusů schopně visí.

A většina pilotů F1 mela jako první auto Ferrari nebo podobný sporťák - neb kdo začal v obyč chrche se tam nikdy nedokopal- hmm dobrá teorie :lol: :lol: :lol: Radek
Naposledy upravil(a) arda1 dne úte 28.02.2012 18:20, celkem upraveno 1 x.
ICQ 638556901
Howking
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od Howking »

baui píše:No začíná se nám to tu zase zvrhávat ke krásné klasice :lol: :mrgreen: Aspoň je sranda.

Howku, nic proti tvému názoru na elitní létání. Já za absolutní heli špičku považuju třeba Nicka Maxwella, který odvisí bez problémů F3C figury a svou akrobacii díky tomu létá tak precizně, jako málo kdo jiný. Je zábavnější sledovat hada v zimě něž F3C, ale odviset to je zábava na stovky hodin a taky to je o ambicích, i když jinam směřovaných ;)

- už jsi zkoušel F3C lítat? To je maras! Ja ty lidi obdivuju víc než některé hodně dobré 3D piloty. Ono stačí si to zkusit na živo a zjistíš, jaké je to umění.
youtube.com/heyingosl
OPR
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od OPR »

Howking píše:
baui píše:No začíná se nám to tu zase zvrhávat ke krásné klasice :lol: :mrgreen: Aspoň je sranda.

- už jsi zkoušel F3C lítat? To je maras! Ja ty lidi obdivuju víc než některé hodně dobré 3D piloty. Ono stačí si to zkusit na živo a zjistíš, jaké je to umění.

Proto mi tady tohle celé příjde ...... úsměvné. Víš alespoň jak vypadá trénik? A nemusí to být zrovna trénink té nej úroveně ..... stačí se podívat jen na nějakej "krajskej přebor" ....... :)
Howking
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Howking »

OPR píše:Proto mi tady tohle celé příjde ...... úsměvné. Víš alespoň jak vypadá trénik? A nemusí to být zrovna trénink té nej úroveně ..... stačí se podívat jen na nějakej "krajskej přebor" ....... :)
- ale ti co litají F3C byť jen na krajské úrovni všichni do jednoho prvky z definice "Helimistr" zvládají, víš. Ti co fakt jen visí a maximálně osmičky si nemají nejmenší právo namlouvat, že je 3D nezajímá, že oni chtějí lítat F3C. F3C je těžší, než 3D. To jen takví, co visí a tvrdí, že lítají F3C jeho pověst zdegradovali. Ti co visí, prostě jen visí. Jsou líní buď trénovat, nebo jsou po... z pádu heliny, nebo chodí lítat jednou za měsíc. To že na to nemají je totální výmluva - to jak jsem definoval "Helimistry" jde ve schopnostech úplně každého. Dokonce se nebojím říct, že i z omezenou funkčností končetin po obrně :-D
youtube.com/heyingosl
Howking
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Howking »

Celé toto vlákno jsem založil v dobrém úmyslu dokázat těm, co začínají, nebo se začít chystají a chtějí to někam dotáhnout (ať už aspoň na rekreační 3D, nebo F3C), že ti co této mety dosáhli ve většině čas s hračkami neztráceli. Že začít jde rovnou s 3D/F3C strojem (ony se zas tak moc od sebe neliší) a že dokonce je to i přínosnější. Myslel jsem si, že tisíc tvrzení jednotlivců že to tak je nemá takovou váhu, jako prostá statistika, která je zřetelná. Že se to zvrhlo v osobní invektivy a chytání za slovíčka mě mrzí. Mohlo to být pěkné vodítko pro začátečníky, ale je z toho chaos pro nikoho. Na smetiště jsem to nechal přesunout já - v tomto stavu je to již pro začátečníky k ničemu. Howgh - končím s tou to diskuzí - nemá smysl - trolové (tím nemyslím Trola :-D) opět dosáhli svého.
youtube.com/heyingosl
OPR
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od OPR »

Howking píše:......

Ty si komik. :lol:
baui

#60 Příspěvek od baui »

Howking píše:- už jsi zkoušel F3C lítat? To je maras! Ja ty lidi obdivuju víc než některé hodně dobré 3D piloty. Ono stačí si to zkusit na živo a zjistíš, jaké je to umění.

Ano, právě proto jsem to psal s respektem. Není nutné mě přesvědčovat :)
Tom
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“