Otázka pro mistry helimistry :-) S čím jste začínali?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Otázka pro mistry helimistry :-) S čím jste začínali?
Já se pochlubím nejen tím, jak a s čím jsem začínal, ale taky proč jsem přestal.
Nikdy jsem nemodelařil, lítám s ultralajtama. Modelářů chodilo na letiště dost, tak jsem si jednoho dne řekl, že se naučím lítat s RC vrtulníkem. Upozorňuji, že tam tehdy nikdo s vrtulníkem nebyl.
Začal jsem tím, že jsem dlouhé hodiny nasával informace - tady na foru, na webovkách u zdzd a pod. Pak jsem pořídil 450ku a v tělocvičně jsem to zkoušel s křížem, pak bez kříže a dost jsem vypiloval visení skoro ve všech polohách (mimo čumáku k sobě). Zatím bez havárie, jen sem tam takové to štrejchnutí rotorem o podlahu při náklonu. V průběhu této doby jsem pořídil simulátor Phoenix.
Pak jsem šel poprvé ven a že zkusím obloučky - zatáčky. Tak jsem to poprvé rozbil - v zatáčce jsem neměl rychlost a spadlo to.
Po nějaké době jsem pořídil 500ku, s tou jsem se dostal na úroveň "helimistra" - možná kousek dál.
Jenže minulou sezonu jsem do května nebo června vytáhnul heli 3x. Prostě na to buď nebyl čas, nebo nebyla možnost - byly jiné priority. Každý z těch tří letů byl boj o život - nešlo mi to, bál jsem se, prostě chyběl cvik. Tak jsem usoudil, že pokud rapidně nezměním přístup, tak to takhle nemá cenu. Došlo mi, že pokud bych se chtěl dál rozvíjet - učit se nové věci, tak bych holt musel mnohem víc lítat a trénovat s heli.
Dal jsem přednost UL lítání, vloni jsem nalítal necelou stovku hodin.
Vrtulník jsem prodal.
Ale byla to pro mne perfektní zkušenost a nelituju ani času, ani peněz.
Nikdy jsem nemodelařil, lítám s ultralajtama. Modelářů chodilo na letiště dost, tak jsem si jednoho dne řekl, že se naučím lítat s RC vrtulníkem. Upozorňuji, že tam tehdy nikdo s vrtulníkem nebyl.
Začal jsem tím, že jsem dlouhé hodiny nasával informace - tady na foru, na webovkách u zdzd a pod. Pak jsem pořídil 450ku a v tělocvičně jsem to zkoušel s křížem, pak bez kříže a dost jsem vypiloval visení skoro ve všech polohách (mimo čumáku k sobě). Zatím bez havárie, jen sem tam takové to štrejchnutí rotorem o podlahu při náklonu. V průběhu této doby jsem pořídil simulátor Phoenix.
Pak jsem šel poprvé ven a že zkusím obloučky - zatáčky. Tak jsem to poprvé rozbil - v zatáčce jsem neměl rychlost a spadlo to.
Po nějaké době jsem pořídil 500ku, s tou jsem se dostal na úroveň "helimistra" - možná kousek dál.
Jenže minulou sezonu jsem do května nebo června vytáhnul heli 3x. Prostě na to buď nebyl čas, nebo nebyla možnost - byly jiné priority. Každý z těch tří letů byl boj o život - nešlo mi to, bál jsem se, prostě chyběl cvik. Tak jsem usoudil, že pokud rapidně nezměním přístup, tak to takhle nemá cenu. Došlo mi, že pokud bych se chtěl dál rozvíjet - učit se nové věci, tak bych holt musel mnohem víc lítat a trénovat s heli.
Dal jsem přednost UL lítání, vloni jsem nalítal necelou stovku hodin.
Vrtulník jsem prodal.
Ale byla to pro mne perfektní zkušenost a nelituju ani času, ani peněz.
Bývalo: ALIGN T-REX 500 ESP 3G, DX7, Phoenix RC
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Nejlepší věci na světě nejsou věci.
Howking píše:Chci aby odpovídali jen ti, co to někam dotáhli a "umí lítat" - aspoň zaviset na zádech, looping, souvrat a flip.
Němel bych sem asi psát, protože z výše uvedeného neumím pyroflipy, jěště jsem se o ně nepokoušel, ale loping, souvrat a vis na zádech není problém.
Začal jsem s hračkami colibri v4,5, blade msr, které mi nedaly nic
pak MCPX ,a kterém jsem se naučil ovládat helinu, něco zaletět a hlavně se naučil viset na zádech a sekat pampelišky rotorem
2 měsíce před zimou jsem si pořídil Miniprotose a stihl jen cca 90 baterek a jeden pád. Víceméně lítám s MP stylem jako s letadlem, které jsem 3 roky lítal. Zvládam tedy jen lopingy, obraty na všechny strany, souvraty a taky ten vis na zádech, to je tak vše co jsem se zatím s MP odvážil, hold nejsou finance, člověk má strach že to rozbije, tak raději drží svoje choutky na uzdě..
a samozřejmě sim Phoenix
Naposledy upravil(a) seltino dne úte 28.02.2012 21:02, celkem upraveno 1 x.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
- a kde jsem psal, že musíš umět pyroflipy? Flip neni Pyroflip (ani piroflip). Flip je defakto looping na místě - převracení heliny (dozadu, dopředu, doboku) přes rotor. To určitě umíš, když umíš viset na zádech.seltino píše:Němel bych sem asi psát, protože z výše uvedeného neumím pyroflipy
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
ha menší gramatická chyba a můj zkrat v hlavě, jo tohle zvládám několikrát za sebou, žádný problém, dobře patřím sem 
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
- však já jsem nenastavil žádné radikální požadavky - přesto mě někteří označili za příliš sebevědomého nafoukance a chvastouna.seltino píše:ha menší gramatická chyba a můj zkrat v hlavě, jo tohle zvládám několikrát za sebou, žádný problém, dobře patřím sem
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Občas sice míváš trošku drsnější formu projevu, ale tyhle řeči ale přece nemůžeš brát vážně, ne každý tě přece zná.

- Screwball671
Howking píše:- však já jsem nenastavil žádné radikální požadavky - přesto mě někteří označili za příliš sebevědomého nafoukance a chvastouna.seltino píše:ha menší gramatická chyba a můj zkrat v hlavě, jo tohle zvládám několikrát za sebou, žádný problém, dobře patřím sem
Já bejt tebou, tak vydám „Benešovy dekrety“ pro helimistry a tím bych tyto jednoznačně oddělil od ostatních.
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
Ja bohuzel taky nerozumim smyslu te ankty, pokud ma zacatecnikum v teto otazce neco pomoct, tak jedine pouceni z chyb jejich predchudcu. Tahle anketa ale resi obycejnou statistiku s cim "helimistri" zacinali a uz ted je jasny, ze Howkingova teorie, ze to dotahli dal ti , kteri zacli s 3D heli vubec nefunguje.
Domenka, ze hracky pilota zdrzi (nebo dokonce zastavi) na jeho dlouhe ceste je mozna logicka, ale na druhe strane je tu fakt , kolik lidi nadobro skoncilo po prvnich zkusnostech s narocnym a na pady drahym 6kanalovym strojem? A mozny kdyby sli cestou prvniho otukani s hrackami tak by dnes skvele a beproblemove litali akrobacii.
Domenka, ze hracky pilota zdrzi (nebo dokonce zastavi) na jeho dlouhe ceste je mozna logicka, ale na druhe strane je tu fakt , kolik lidi nadobro skoncilo po prvnich zkusnostech s narocnym a na pady drahym 6kanalovym strojem? A mozny kdyby sli cestou prvniho otukani s hrackami tak by dnes skvele a beproblemove litali akrobacii.
jsem chlap - potřebuju nedosažitelný cíl.
Asi nějaká negativní zkušenost v sexuální sféře. Jinak si to neumím vysvětlit.
Jsem chlap a mám nedosažitelný cíl. Rád bych ráno vstal a nic mě nebolelo, ale to by bylo asi špatné, to bych byl mrtev.
Taky jsem si koupil vrtulník a moje ambice jsou takové že jsem si řekl že když se s tím naučilo lítat tolik ruzných pošuků, tak bych to mohl zvládnout taky. Na 3D mě nic neláká a ani se je nehodlám učit. Takže asi nejsu chlap.
Jsem chlap a mám nedosažitelný cíl. Rád bych ráno vstal a nic mě nebolelo, ale to by bylo asi špatné, to bych byl mrtev.
Taky jsem si koupil vrtulník a moje ambice jsou takové že jsem si řekl že když se s tím naučilo lítat tolik ruzných pošuků, tak bych to mohl zvládnout taky. Na 3D mě nic neláká a ani se je nehodlám učit. Takže asi nejsu chlap.
F 104 je můj sen
volente píše:
Taky jsme to tak tipovali-
ICQ 638556901
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Kazdy to ma posazeno jinak. Konicku jsem mel v zivote pomerne hodne. Motokros na urovni krajskeho preboru, motokary v MCR, dost velka sbirka poharu ze zavodu vodnich skutru, par poharu ze zavodu velkych plachetnic na mori...
Jako mechanik na MS motokar, ME silnicnich motorek, stavel jsem vodni skutry pro ME. Kazdemu z techto konicku jsem se venoval naplno. Nekdy i profesionalne. Pak zjsem zjistil, ze kdyz uz je toho moc, prestane to cloveka tak nejak vnitrne bavit.
Heli mam pro zabavu, z kazdeho postupneho krucku mam velkou radost, ale nehodlam sedet denne u simu a drit. A uz vubec ne nejak soutezit. I na heli akce chodim jen jako divak. Mozna me vic bavi reseni technickych problemu, serizovani a nastavovani nez litani s heli co uz je vypiplana. Prvni bocni tictoc jsem dal po peti letech litani. Prvni piroflip o rok pozdeji. Nervy z toho nemam a moje ego taky netrpi. Asi nejsem chlap.
Cela anketa je o nicem. Proc by nekdo nemohl dostat hracku treba jako darek a tato hracka u nej treba nespustila vlnu zajmu o toto hobby ? Proc by takovy clovek nemohl za par let vyhravat souteze ve 3D ? A proc by nemohl clovek, co si podle vsech doporuceni koupi 3D masinku a diky nedostatku casu, financi nebo cehokoliv jineho, mit radost jen z hezky zaletene osmicky. A netouzit se nekam dal posunout.
Chapu co chtel Howk napsat a co mel na mysli. Jen to napsal dost neohrabane. Netreba ho za to urazet.
Heli prozivaji v poslednich par letech velky narust zajemcu. Nejen u nas, ale v celem svete. A myslim si, ze i helihracky tomu dost velkou merou prispivaji. Bohuzel tohle hobby na dalsim, vyssim levelu uz stoji pomerne dost penez. Podivejte se par let zpatky. V CR byli tri, ctyri spickovi piloti. Pak dlouho nic a pak osmickari a visaci
Dneska je lidi co jsou schopni litat narocne obraty strasne moc a doufam, ze se zacnou vice prosazovat i na mezinarodni scene. Celkova uroven toho "stredniho ( statisticky zajimaveho ) proudu" se hodne rychle "pilotne" zveda. Byl jsem strasne mile prekvapen na poslednim Krtkovani. Spadla mi brada a jen jsem cumel kolik "novych" lidi umi hodne slusne litat.
Jako mechanik na MS motokar, ME silnicnich motorek, stavel jsem vodni skutry pro ME. Kazdemu z techto konicku jsem se venoval naplno. Nekdy i profesionalne. Pak zjsem zjistil, ze kdyz uz je toho moc, prestane to cloveka tak nejak vnitrne bavit.
Heli mam pro zabavu, z kazdeho postupneho krucku mam velkou radost, ale nehodlam sedet denne u simu a drit. A uz vubec ne nejak soutezit. I na heli akce chodim jen jako divak. Mozna me vic bavi reseni technickych problemu, serizovani a nastavovani nez litani s heli co uz je vypiplana. Prvni bocni tictoc jsem dal po peti letech litani. Prvni piroflip o rok pozdeji. Nervy z toho nemam a moje ego taky netrpi. Asi nejsem chlap.
Cela anketa je o nicem. Proc by nekdo nemohl dostat hracku treba jako darek a tato hracka u nej treba nespustila vlnu zajmu o toto hobby ? Proc by takovy clovek nemohl za par let vyhravat souteze ve 3D ? A proc by nemohl clovek, co si podle vsech doporuceni koupi 3D masinku a diky nedostatku casu, financi nebo cehokoliv jineho, mit radost jen z hezky zaletene osmicky. A netouzit se nekam dal posunout.
Chapu co chtel Howk napsat a co mel na mysli. Jen to napsal dost neohrabane. Netreba ho za to urazet.
Heli prozivaji v poslednich par letech velky narust zajemcu. Nejen u nas, ale v celem svete. A myslim si, ze i helihracky tomu dost velkou merou prispivaji. Bohuzel tohle hobby na dalsim, vyssim levelu uz stoji pomerne dost penez. Podivejte se par let zpatky. V CR byli tri, ctyri spickovi piloti. Pak dlouho nic a pak osmickari a visaci
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko:přesně můj názor
dovolím se pod to podepsat 
Ja jsem zrovna ten pripad, ktereho heli opravdu bavi a rad bych jednou lital nejake zakladni 3D, ale vzhledem k moji praci a pritelkyni na to nemam tolik casu a nedokazu si predstavit jak bych vsechno zkloubil tak, abych chodil litat kazdy tyden nekolikrat + chodil do prace + chodil sportovat a zaroven nesral na pritelkyni, ktera je uz tak nekdy dost tolerantni. Spis jsem rad, kdyz jdu pres leto 1-2x za tyden a uzivam si uz treba i jenom pocit z te samoty ja + heli, pozitek z letani, uzasny relax a vycisteni hlavy od vseho.
Nekteri lide maji ambice a ego, ktere jim nedaji spat a zenou je milovymi kroky vpred, ale jsou na svete i dulezitejsi veci a hodnoty ... proste kazdeho uspokojuje neco jineho a ostatni by to meli respektovat.
Taky jsem chtel rict, ze kdyz nekdo dela moc jednu vec, tak tim skodi ostatnim vecem, ktere by pro sebe nebo ostatni mohl delat ... jen je tezke si takovou vec v zivote pripustit a zacit premyslet i o jinych vecech nez jen sam o sobe.
Nekteri lide maji ambice a ego, ktere jim nedaji spat a zenou je milovymi kroky vpred, ale jsou na svete i dulezitejsi veci a hodnoty ... proste kazdeho uspokojuje neco jineho a ostatni by to meli respektovat.
Taky jsem chtel rict, ze kdyz nekdo dela moc jednu vec, tak tim skodi ostatnim vecem, ktere by pro sebe nebo ostatni mohl delat ... jen je tezke si takovou vec v zivote pripustit a zacit premyslet i o jinych vecech nez jen sam o sobe.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Zlatíčko! Ale on je měkký právě proto, aby tě netlačil! 
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Hóókingu. Vem si dva-tři dny dovču, běž si zaš***t, večer se vožer a pořádně se vyspi. A pak uvidíš.