T-Rex 600N -OS MAX 55 HZ

Opravdu větší kousky.
Zpráva
Autor
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

Re: T-Rex 600N -OS MAX 55 HZ

#16 Příspěvek od MS COMPOSIT »

EduSch píše:Zdravím, má někdo trochu návod jak nastavit jehly na tomto motoru, koupil jsem zalétaný Trex 600 s 55Hmotorem a ted jsem propálil píst.....au,
Motor jsem již opravil (nový píst) ale rozšteloval jsem jehly a teď se s tím nemohu domluvit....díky za radu...

doporučuji použít pro první start tovární nastavení z fabriky:

1)volnoběžnou jehlu (šroubek se šlicem) v prostředku (osa šlicu šroubku je totožná s osou karburátoru)
2)hlavní jehlu otevřít o dvě otáčky(ta delší)
3)prostřední jehlu otevřít o dvě otáčky
dále už je nastavení individuální a záleží na palivu,výfuku, převodu vrtulníku a stavu motoru

Jestli motor je motor nový a zabíháš ho,dej klidně 3 nádrže na zemi bez listů v režimu cca 30% plného plynu a hlavní jehlu otevři na 2,5 otáčky,nic tím nezkazíš.
Pokud byl motor nový a propálil si píst,počítej s tím,že již nikdy nemusí fungovat na 100%,záleží jak moc si mu dal zahulit.
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
malcomx

#17 Příspěvek od malcomx »

warkhaft píše: nastavení Hl. jehla - 1 otáčka , volnoběžná 1/2 otáčka , přechodová otočená o 90 stupnů do otevřeného stavu.

no jestli tam mas na zabeh tohle nastaveni tak ten motor uz to ma mozna za sebou :(

v navodu je psano, ze to ma byt nastaveno jak pise MS Composit
tvoje nastaveni je velmi chuda smes a hrozi poskozeni motoru

tady mas manual:
http://manuals.hobbico.com/osm/55hz-h-hyper-manual.pdf
warkhaft

#18 Příspěvek od warkhaft »

Tak mi řekni co je myšleno 2 otáčky - 2 otáčky 360 nebo 180 . V navodu to taky není.
Naposledy upravil(a) warkhaft dne ned 18.03.2012 20:44, celkem upraveno 1 x.
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od MS COMPOSIT »

warkhaft píše:Tak mi řekni co je myšleno 2 otáčky - 2 otáčky 360 nebo 180 . V navodu to taky není.

No,1 otáčka = 360 stupňů !
Jan Hess-MODELSPORT,RC,vrtulníky SAB Goblin-RAW,e- shop,jhess@mscomposit.com,www.modelsport.info
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od pkotatko »

Tyhle trijehlove karburatory a zabihani at uz na 55 nebo 91.....
Zabihal jsem vzdycky s nastavenim, ze prechodova jelha byla uplne zavrena. Na volnobeznou jsem nesahal a bohatost pri sledovani teploty steloval hlavni jehlou. Dve az tri nadrze bez listu na zemi na zvyseny volnobeh. Pak par nadrzi proviset a lehke litani na nizsich otackach, stale sledovat teplotu. Po takovych trech galonech paliva otevrit prechodovou jehlu na dve otacky, vetsinou to chtelo trosicku privrit volnobeznou jehlu a zase celkovou bohatost podle teploty stelovat jen hlavni jehlou.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
MS COMPOSIT
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od MS COMPOSIT »

pkotatko píše:Tyhle trijehlove karburatory a zabihani at uz na 55 nebo 91.....
Zabihal jsem vzdycky s nastavenim, ze prechodova jelha byla uplne zavrena. Na volnobeznou jsem nesahal a bohatost pri sledovani teploty steloval hlavni jehlou. Dve az tri nadrze bez listu na zemi na zvyseny volnobeh. Pak par nadrzi proviset a lehke litani na nizsich otackach, stale sledovat teplotu. Po takovych trech galonech paliva otevrit prechodovou jehlu na dve otacky, vetsinou to chtelo trosicku privrit volnobeznou jehlu a zase celkovou bohatost podle teploty stelovat jen hlavni jehlou.

Jo,souhlas,nejlepší ale bude když zajdeš za někým kdo tomu rozumí a zaběhne ti to,jinak to na 70% jak to tak sleduju zadřeš nebo upečeš (jestli už teda není vymalováno).Nestojí to za to.
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od EduSch »

Díky za všeobecný návod nastavení, po víkendu jsme se dobrali s kolegou (mimo jiné má také O.S.Max 55) zhruba stejného nastavení jehel...a ono to funguje, motor jede jak pila a i teplota je v normalu.....
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
EduSch
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od EduSch »

Omlouvám se ale zapoměl jsem udat veličiny - takže po 4 nádržích - přechodová jehla otevřená na 1/4 otáčky, hlavní jehla otevřena na necelé 2otáčky a na volnoběžnou se nechytalo, ta byla před propalem pístu nastavena....
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“