Tarot 3 Axis gyro ZYX
Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX
Na firmware update potřebuješ USB převodník. Je to klasický RS232-USB prevodník. Zrovna před chvílí jsem updatoval na verzi 17.2.2012. Nevím jaká tam byla předtím, verze to při aktualizaci nekontrolovalo.
Spektrum DX7+Quanum telemetry, Yak 55 SP 1500mm, Mini Funtana, HK450 Pro+Tarot FBL, www.bales.ic.cz
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Jo převodník mám, ale nechápu postup. Asi jsem trochu lama
Máš jak vyzkoušet jestli na tý verzi chodí správně servo 960us?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gamer007 píše:aldav33: nezkoušel si firmware updatovat? Nechápu moc postup, hlavně jakej že dubbuging soft mám použít, nebo co to píšou v manualu.
if1: český návod jsem neviděl, ale english verze na to prvotní nastavení je v pohodě. Já už si skoro pamatuju i blikání ledek pro jednotlivá nastavení...
Já jsem český manuál taky nikde nenašel, pouze Filip Dekleva má poznámku na vlastních stránkách, že k u něho zakoupenému gyru máš český návod, a tak jsem si ho vytvořil.
http://ulozto.cz/xAc71hT/uzivatelsky-manual-zyx-pdf
Tento návod berte jako "strojový" překlad. Pokud by vám tam chyběly nějaké nastavovací finesy, tak je nemám. Sám toto gyro nastavuji přes PC a tak tento návod prakticky nepotřebuji. Přesto věřím, že někomu pomůže. Pokud tam objevíte nějakou chybu, dejte mi vědět, opravím to a uložím na portálu znovu.
Lipánek
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
Dnes som bol zalietat 450 + Tarot ZYX a skoro som to prastil. Chvost vobec nedrzi, kazdu chvilu uleti but v smere alebo v protismere hodinovych ruciciek a ked dam kolektiv tak uleti vzdy v protismere. Mate niekto radu co s tym je? Yaw rate mam 35 a Gain na 100, servo Align DS420
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Tak si odpoviem sam, servo Align bolo v prdeli. Dal som servo Corona 922 a je to skoro super. Este mi pri bocnom lete predbieha chvost heli. Ako hodnotu pouzivate pre Yaw rate a Gain?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
Firmware už mám nové.
Postup je následující:
Musí se všechno připojit a CONNECTnout jako když nastavuješ parametry v softu. V softu ve ,,FIRMWARE UPGRADE,, si najdeš umístění toho .bin souboru a otevřeš ho. Soft musíš nechat připojený k ZYX a jen vypneš jeho napájení. Na boku ZYX stiskneš tlačítko ,,SET,, zapojíš napájení a tlačítko držíš dokud nezačne blikat červená kontrolka. Tlačítko pustíš a v programu zmáčkneš ,,UPGRADE,,. Dole potom jde vidět jak to nahrává ten nový firmware a nakonec se ZYX sám restartuje a je to hotové. Tak jsem to dělál já a funguje mi to. Snad se to dá z mého popisu pochopit.
Ale upozorňuji, že všechny takové akce bývají většinou na vlastní nebezpečí.
Postup je následující:
Musí se všechno připojit a CONNECTnout jako když nastavuješ parametry v softu. V softu ve ,,FIRMWARE UPGRADE,, si najdeš umístění toho .bin souboru a otevřeš ho. Soft musíš nechat připojený k ZYX a jen vypneš jeho napájení. Na boku ZYX stiskneš tlačítko ,,SET,, zapojíš napájení a tlačítko držíš dokud nezačne blikat červená kontrolka. Tlačítko pustíš a v programu zmáčkneš ,,UPGRADE,,. Dole potom jde vidět jak to nahrává ten nový firmware a nakonec se ZYX sám restartuje a je to hotové. Tak jsem to dělál já a funguje mi to. Snad se to dá z mého popisu pochopit.
T-Rex450S + Align 3GX
Spektrum DX8
Spektrum DX8
aldav33 píše:Firmware už mám nové.
Postup je následující:
Díky za popis. Jak je to s původním nastavením. Zůstane, nebo je to potom potřeba znovu vše nastavit, tak jak to třeba je na BeastX.
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
Zostane povodne.
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
aldav33 píše:Firmware už mám nové.
Postup je následující:
Díky za postup v ČJ. Já furt nevěděl jaký že soft na to použít, v tom neorigo tlačítko na Firmware update není, tak jsem si furt říkal že na to používají něco úplně jinýho. Takže update je možný jen v origo softu?
EDIT: Takže se mi to povedlo upgradovat, ale 960us servo na vrtulce se chová stejně. Na jednu stranu prostě nejede...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
Tak jsem si tuhle kouzelnou krabicku dnes donesl domu... Ale servo vrtulky 960us proste nechytacka. Jde jenom na jednu stranu.
Podarilo se to nekomu nejak vyrasit?
Nebo budu muset poridit nejake 1520us servo? Stacilo by na Mini Protose Savox SH-0257MG? (2,2kg - 0.09sec/60°) Litam si osmicky a obcas maaaaaximalne loping nebo vykrut. Mohlo by stacit, ne?
EDIT: Tak jsem to zatim oprasil nastavenim 760us a presazenim paky serva. Vypada to, ze to chodi. Uvidime, jak to bude slapat ve vzduchu. Jenom nevim, proc k tomu davaj tak kratky kabliky. Jeste musim poridit prodluzovak servokabliku a hura litat.
Nebo budu muset poridit nejake 1520us servo? Stacilo by na Mini Protose Savox SH-0257MG? (2,2kg - 0.09sec/60°) Litam si osmicky a obcas maaaaaximalne loping nebo vykrut. Mohlo by stacit, ne?
EDIT: Tak jsem to zatim oprasil nastavenim 760us a presazenim paky serva. Vypada to, ze to chodi. Uvidime, jak to bude slapat ve vzduchu. Jenom nevim, proc k tomu davaj tak kratky kabliky. Jeste musim poridit prodluzovak servokabliku a hura litat.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Taky to zkoušim na 760us, dnes to snad i zalítnu. Ale přijde mi, že na toto nastavení středu, má servo o něco menší celkovou výchylku. Předtím s BeastX a stejně dlouhou pákou jsem byl v dorazech, ale ted mi tam kousky do dorazů chyběj...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
- Kenny McCormick
este som nemal servo s 960us alebo 760us, tak jedna hlupa otazka:
To servo funguje aj na nastavenie 1520us alebo len na 760us, ked je pri nom pisane 760???
Pytam sa len tak zo zvedavosti
To servo funguje aj na nastavenie 1520us alebo len na 760us, ked je pri nom pisane 760???
Pytam sa len tak zo zvedavosti
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
- DaveLister
760us servo na 1520us moc fungovat nebude, respektive bude jezdit jenom u konce sveho rozsahu.
Servo se stredni delkou pulzu 760us poslocha na pulzy od cca 260us do 1260us(+-500us). U 1520us serva je to cca 1020us az 2020us. Prolina se to tedy jenom v rozsahu 1020-1260, coz je dost malo.
Co to servo udela kdyz vyjedes z rozsahu jeho pulzu bude zalezet od typu serva. Bud se ti zasekne na svoji zarazce a bude se snazit jet dal, nebo zustane stat pred zarazkou, a nebo se vypne dokud mu neposles pulz ktery je v jeho spravnem rozsahu.
Servo se stredni delkou pulzu 760us poslocha na pulzy od cca 260us do 1260us(+-500us). U 1520us serva je to cca 1020us az 2020us. Prolina se to tedy jenom v rozsahu 1020-1260, coz je dost malo.
Co to servo udela kdyz vyjedes z rozsahu jeho pulzu bude zalezet od typu serva. Bud se ti zasekne na svoji zarazce a bude se snazit jet dal, nebo zustane stat pred zarazkou, a nebo se vypne dokud mu neposles pulz ktery je v jeho spravnem rozsahu.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
- gamer007
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to v MP rozlítal. I za toho silnýho větru jsem ZYX doladil a můžu říct že to funguje stejně jako předtím s Beastem. Vrtulka na 760us a chodí parádně a ani nevadí že mi chybí cca. 1-2mm do dorazu směrem od trubky...
Futaba T8FG,GT3C
Futaba T8FG,GT3C
gamer007: Ja jsem se servem HSG-5083 (960us servo na nastaveni se stredem v 760us) nemel s dorazy problem. Musel jsem docela razantne sahnout limity serva, aby se mi nepralo s mechanyckym dorazem smykatka.
Ted smykatko lita po celym rozsahu. A nevypada to, ze by servu nejak vadilo, ze ma stred o kus jinde. Jeste me napadlo ten stred dohnat trimem serva zpatky na 960us. Ale nakonec to ani nebylo treba...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC