Tarot 3 Axis gyro ZYX

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
a.black
Kontaktovat uživatele:

Re: Tarot 3 Axis gyro ZYX

#76 Příspěvek od a.black »

Na firmware update potřebuješ USB převodník. Je to klasický RS232-USB prevodník. Zrovna před chvílí jsem updatoval na verzi 17.2.2012. Nevím jaká tam byla předtím, verze to při aktualizaci nekontrolovalo.
Spektrum DX7+Quanum telemetry, Yak 55 SP 1500mm, Mini Funtana, HK450 Pro+Tarot FBL, www.bales.ic.cz
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od gamer007 »

Jo převodník mám, ale nechápu postup. Asi jsem trochu lama :D Máš jak vyzkoušet jestli na tý verzi chodí správně servo 960us?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
lipanek

#78 Příspěvek od lipanek »

gamer007 píše:aldav33: nezkoušel si firmware updatovat? Nechápu moc postup, hlavně jakej že dubbuging soft mám použít, nebo co to píšou v manualu.
if1: český návod jsem neviděl, ale english verze na to prvotní nastavení je v pohodě. Já už si skoro pamatuju i blikání ledek pro jednotlivá nastavení...

Já jsem český manuál taky nikde nenašel, pouze Filip Dekleva má poznámku na vlastních stránkách, že k u něho zakoupenému gyru máš český návod, a tak jsem si ho vytvořil.
http://ulozto.cz/xAc71hT/uzivatelsky-manual-zyx-pdf
Tento návod berte jako "strojový" překlad. Pokud by vám tam chyběly nějaké nastavovací finesy, tak je nemám. Sám toto gyro nastavuji přes PC a tak tento návod prakticky nepotřebuji. Přesto věřím, že někomu pomůže. Pokud tam objevíte nějakou chybu, dejte mi vědět, opravím to a uložím na portálu znovu.

Lipánek
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
IgorGSM

#79 Příspěvek od IgorGSM »

Dnes som bol zalietat 450 + Tarot ZYX a skoro som to prastil. Chvost vobec nedrzi, kazdu chvilu uleti but v smere alebo v protismere hodinovych ruciciek a ked dam kolektiv tak uleti vzdy v protismere. Mate niekto radu co s tym je? Yaw rate mam 35 a Gain na 100, servo Align DS420
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
IgorGSM

#80 Příspěvek od IgorGSM »

Tak si odpoviem sam, servo Align bolo v prdeli. Dal som servo Corona 922 a je to skoro super. Este mi pri bocnom lete predbieha chvost heli. Ako hodnotu pouzivate pre Yaw rate a Gain?
T-Rex600E@Spirit T-Rex600N@Spirit T-Rex450@Spirit RaptorG4E720@Spirit Chase360@Spirit
aldav33

#81 Příspěvek od aldav33 »

Firmware už mám nové.
Postup je následující:
Musí se všechno připojit a CONNECTnout jako když nastavuješ parametry v softu. V softu ve ,,FIRMWARE UPGRADE,, si najdeš umístění toho .bin souboru a otevřeš ho. Soft musíš nechat připojený k ZYX a jen vypneš jeho napájení. Na boku ZYX stiskneš tlačítko ,,SET,, zapojíš napájení a tlačítko držíš dokud nezačne blikat červená kontrolka. Tlačítko pustíš a v programu zmáčkneš ,,UPGRADE,,. Dole potom jde vidět jak to nahrává ten nový firmware a nakonec se ZYX sám restartuje a je to hotové. Tak jsem to dělál já a funguje mi to. Snad se to dá z mého popisu pochopit.
Ale upozorňuji, že všechny takové akce bývají většinou na vlastní nebezpečí.
T-Rex450S + Align 3GX
Spektrum DX8
lipanek

#82 Příspěvek od lipanek »

aldav33 píše:Firmware už mám nové.
Postup je následující:
Musí se všechno připojit a CONNECTnout jako když nastavuješ parametry v softu. V softu ve ,,FIRMWARE UPGRADE,, si najdeš umístění toho .bin souboru a otevřeš ho. Soft musíš nechat připojený k ZYX a jen vypneš jeho napájení. Na boku ZYX stiskneš tlačítko ,,SET,, zapojíš napájení a tlačítko držíš dokud nezačne blikat červená kontrolka. Tlačítko pustíš a v programu zmáčkneš ,,UPGRADE,,. Dole potom jde vidět jak to nahrává ten nový firmware a nakonec se ZYX sám restartuje a je to hotové. Tak jsem to dělál já a funguje mi to. Snad se to dá z mého popisu pochopit.

Díky za popis. Jak je to s původním nastavením. Zůstane, nebo je to potom potřeba znovu vše nastavit, tak jak to třeba je na BeastX.
Futaba T10 2,4 gHz; T-REX 600 E FBL BeastX; Protos FBL BeastX
X-quadrocopter APM2.5.2 vlastní rám
IgorGSM

#83 Příspěvek od IgorGSM »

Zostane povodne.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od gamer007 »

aldav33 píše:Firmware už mám nové.
Postup je následující:

Díky za postup v ČJ. Já furt nevěděl jaký že soft na to použít, v tom neorigo tlačítko na Firmware update není, tak jsem si furt říkal že na to používají něco úplně jinýho. Takže update je možný jen v origo softu?

EDIT: Takže se mi to povedlo upgradovat, ale 960us servo na vrtulce se chová stejně. Na jednu stranu prostě nejede...
Futaba T8FG,GT3C
kolaCZek

#85 Příspěvek od kolaCZek »

Tak jsem si tuhle kouzelnou krabicku dnes donesl domu... Ale servo vrtulky 960us proste nechytacka. Jde jenom na jednu stranu. :( Podarilo se to nekomu nejak vyrasit?
Nebo budu muset poridit nejake 1520us servo? Stacilo by na Mini Protose Savox SH-0257MG? (2,2kg - 0.09sec/60°) Litam si osmicky a obcas maaaaaximalne loping nebo vykrut. Mohlo by stacit, ne?

EDIT: Tak jsem to zatim oprasil nastavenim 760us a presazenim paky serva. Vypada to, ze to chodi. Uvidime, jak to bude slapat ve vzduchu. Jenom nevim, proc k tomu davaj tak kratky kabliky. Jeste musim poridit prodluzovak servokabliku a hura litat.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od gamer007 »

Taky to zkoušim na 760us, dnes to snad i zalítnu. Ale přijde mi, že na toto nastavení středu, má servo o něco menší celkovou výchylku. Předtím s BeastX a stejně dlouhou pákou jsem byl v dorazech, ale ted mi tam kousky do dorazů chyběj...
Futaba T8FG,GT3C
Kenny McCormick

#87 Příspěvek od Kenny McCormick »

este som nemal servo s 960us alebo 760us, tak jedna hlupa otazka:
To servo funguje aj na nastavenie 1520us alebo len na 760us, ked je pri nom pisane 760???
Pytam sa len tak zo zvedavosti :)
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
DaveLister

#88 Příspěvek od DaveLister »

760us servo na 1520us moc fungovat nebude, respektive bude jezdit jenom u konce sveho rozsahu.
Servo se stredni delkou pulzu 760us poslocha na pulzy od cca 260us do 1260us(+-500us). U 1520us serva je to cca 1020us az 2020us. Prolina se to tedy jenom v rozsahu 1020-1260, coz je dost malo.
Co to servo udela kdyz vyjedes z rozsahu jeho pulzu bude zalezet od typu serva. Bud se ti zasekne na svoji zarazce a bude se snazit jet dal, nebo zustane stat pred zarazkou, a nebo se vypne dokud mu neposles pulz ktery je v jeho spravnem rozsahu.
Synergy E7 | Gaui NX4 | Trex 450 PRO 6s | Futaba T14SG
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od gamer007 »

Tak jsem to v MP rozlítal. I za toho silnýho větru jsem ZYX doladil a můžu říct že to funguje stejně jako předtím s Beastem. Vrtulka na 760us a chodí parádně a ani nevadí že mi chybí cca. 1-2mm do dorazu směrem od trubky...
Futaba T8FG,GT3C
kolaCZek

#90 Příspěvek od kolaCZek »

gamer007: Ja jsem se servem HSG-5083 (960us servo na nastaveni se stredem v 760us) nemel s dorazy problem. Musel jsem docela razantne sahnout limity serva, aby se mi nepralo s mechanyckym dorazem smykatka. :wink: Ted smykatko lita po celym rozsahu. A nevypada to, ze by servu nejak vadilo, ze ma stred o kus jinde. Jeste me napadlo ten stred dohnat trimem serva zpatky na 960us. Ale nakonec to ani nebylo treba...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“