rc souprava okolo 5000 kč

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět

Která kombinace je lepší?

Turnigy t9x v2
38
60%
Spektrum dx6i + orange přijímač
25
40%

Celkem hlasů: 63

Zpráva
Autor
coro

Re: rc souprava okolo 5000 kč

#106 Příspěvek od coro »

LV píše:
Pajas píše:Na ty ztráty signálu si stěžuje jen "málo z hodně", kteří mají potřebu to roztrubovat.

Ja to vidím tak, že DX6 lietajú hlavne začiatočníci a všetky havárie čo si myslia že neboli na ruky hádžu na výpadky. Nikto ale nepozrie ako má urobenú inštaláciu, ako fungujú jeho lecné regulátory, či nerobia bordel po kábloch ich najlacnejšie servá, ako má urobené tiahla, vydličky, páky, panty....
Videl som už "rozne" aplikácie bižutérie...

Typická odpoveď od Spektrum - sprasili ste inštaláciu, bliká Vám ledka... fuj.
Na trubke bolo video ako chlap kráčal s príjmačom v ruke na príjmačovkách až kým nezačal blikať.. asi použil teslov patent na bezdrôtový prenos energie a vyšiel z dosahu (s tými príjmačovkami, že im zrazu padlo napätie...)

Laco zrovna Ty že sa zastávaš šmejdu a pritom máš inde plnú hubu bezpečnosti a píšeš ako nechápeš že niekto môže čo len uvažovať o menej spoľahlivom rádiu... ?! Asi naozaj neveríš že tie lacnejšie príjmače sú .... a mrznú.
JMalik

#107 Příspěvek od JMalik »

coro píše:
LV píše:Ja to vidím tak, že DX6 lietajú hlavne začiatočníci a všetky havárie čo si myslia že neboli na ruky hádžu na výpadky. Nikto ale nepozrie ako má urobenú inštaláciu, ako fungujú jeho lecné regulátory, či nerobia bordel po kábloch ich najlacnejšie servá, ako má urobené tiahla, vydličky, páky, panty....
Videl som už "rozne" aplikácie bižutérie...

Typická odpoveď od Spektrum - sprasili ste inštaláciu, bliká Vám ledka... fuj.

Spíš bych řekl, že Laco to vidí reálně. Tenhle TX používají skutečně převážně začátečníci a ani já si nedělám iluze o tom, jak mají udělanou celou elektroinstalaci a nedělám si iluze ani o tom, jak jsou schopni identifikovat kde je nakonec problém.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
coro

#108 Příspěvek od coro »

Problém je tam že už nie je 2,4 GHz v plienkach keď to padalo viac ako staré mhz, a nepadajú ani mnohé lacnejšie takzvané šmejdy - napríklad Assan už veľa rokov.
Ak ešte dnes niečo padá, tak to je zle, a nevidím dôvod aby sa o tom nepísalo.
Hlavne ak to nie je Cadet4 sa pár drobných.

To že AR9100 asi tak často nepadá, pritom nepopieram
- ale jeho cena je mimo tému.

To že OrangeRx za pár usd z číny asi tiež nemrznú, je zvláštny doplnok k situácii...
Len to mi potom vysvetlite v čom je výhoda tej "značkovej" vysielačky oproti čínskej 9x alebo hociakému bazarovému vysielaču s FrSky alebo Assanom.

Mne sa hnusí že ich podporujete - ak chcú byť značkou mali to dať do poriadku, a nie poslať zákazníkov do prdele že im blikajú ledky. To je aj o prístupe.. a samozrejme o mojich osobných pocitoch a názore.
JMalik

#109 Příspěvek od JMalik »

coro píše:....Mne sa hnusí že ich podporujete...

Já je nepodporuji, vlastním vysílače jiných výrobců.
Ale taky se dívám reálně na to, jaký je rozdíl mezi TGY9 a DX7.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#110 Příspěvek od Pajas »

Také proč by někdo nepodporoval?? Někdo je s nima spokojen, tak proč ne, že?
mike97
Kontaktovat uživatele:

#111 Příspěvek od mike97 »

Hoši co když zavrhnu orange přijímače a půjdu do dx6i dsm x s přijímačem AR 6210 x? Vs optic s optimou 7. Cena tam je stejná, takže babo raď.
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
JMalik

#112 Příspěvek od JMalik »

Pokud vybíráš už jen z těchto dvou, tak bych zvolil OPTIC ( ne verzi SPORT).
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Pajas »

Podobně jsem skočnil také. Optic 6 vs. DX6i :-). Funkcema mi bohatě DX6i stačila, tak jsem vzal ji. Jelikož mi byly funkcema oba vysílače rovnocenné, tak jsem si vybral dle vzhledu, přehlednosti displeje (DX6i má grafický displej). Dále kvůli modelmatchu, to už jsem výše popisoval, a kvůli systému Spektrum (právě modelmatch + možnost orange). Pro mě je výhoda pohon DX6i na 4 tužkové baterie, sice pro někoho to je hračkoidní, ale pro mě ne, je to velmi snadné zacházení. Ale zase má DX6i pár nevýhod oproti Opticu, abych ji jen nechválil :D. To je timer, kterej není na plynu, což v praxi znamená, že počítá pořád, kdežto u Opticu když se pohne páka plynu nahoru, potom méně předvolených mixů (není tam ailevator, butterfly a možná ještě něco, dá se to dohledat v popisech vysílače). Dále 6. kanál je u Opticu proporcionální, DX6i má jen spínače. Já jsem si vybral i přesto DX6i, protože tyto funkce nepotřebuju a vyhrály ostatní věci, pokud je potřeba spíše funkce než to ostatní, tak Optic.
dokken

#114 Příspěvek od dokken »

Momentálně je IMHO kravina kupovat nový začátečnický rádio, na cestě je novej Tx od Turnigy, Frsky taky bude do konce roku. Troufám si odhadnout, že to zválcuje zavedený značky a hračky jako Optic 6 a DX6 tuplem, jak cenou tak funkčně.
mihlit
Kontaktovat uživatele:

#115 Příspěvek od mihlit »

dokken píše:Momentálně je IMHO kravina kupovat nový začátečnický rádio, na cestě je novej Tx od Turnigy, Frsky taky bude do konce roku. Troufám si odhadnout, že to zválcuje zavedený značky a hračky jako Optic 6 a DX6 tuplem, jak cenou tak funkčně.
Ty bys chtěl kvůli čekání na rádio promeškat celou sezónu? :D Já myslím, že klasické začátečnické řešení - koupit optic 6 nesport či eclipse 7 a to buď levnějši starou MHz a do toho vrazit FrSky telemetrický modul, je nejlepší řešení. Začátečníkům bych vždy doporučoval bazarovou vysílačku. Pokud si to nakonec rozmyslí, že je lítání tolik nebaví, prodá ji za skoro stejnou cenu, jako ji koupil. Stejně tak jako když si rozmyslí, že lítání je super a bude chtít ještě lepší vysílačku. Případně lze vzít rovnou 2.4 GHz verze těch vysílaček.
Hunger

#116 Příspěvek od Hunger »

Já začínal s Cadetem je to sice ***, ale upravil jsem to pro sim naučil se na tom lítat a jak na něm pořád něco odchází, tak už jsem dobře seznámen s mechanikama vysílaček. Ale ten už do vzduchu nepůjde. No nic, jestli mohu sem vznést dotaz za člověka od nás ze školy chce začít se samokřídlem a neprogramovatelnou vysílačkou do 1600kč. Máte zkušenost s Optikem 5? DX5 vypadává Cadet4 taky zbývá už jen toto...
"Šmirgl to jistí!"
JMalik

#117 Příspěvek od JMalik »

Mike97 napsal, že uvažuje o tom nahradit stávající HK6 něčím vhodnějším tak, aby s tím mohl ovládat další modely.
Např. DX7 i Optic jsou vysílače, které jsou už nějakou dobu na trhu, funguje to po vybalení z krabice , má to přiměřenou spolehlivost a provedení vzhledem k ceně a dá se to koupit za rozumné peníze bazarové.
"Na cestě " je novej Turnigy, FrSky, Duplex, Tx s telemetrií od Futaby....., všechno je to "na cestě".
Jeti a vyšší řady Futaby, JR...už nejsou "začátečnické" vysílače a pokud někdo uvažuje o téhle třídě, tak ale ho opustí cca 10 000, za TX.
Aby válcoval Jeti Futabu a JR, tak to je i možné, ale asi to chvíli ještě potrvá.
Aby válcoval Turnigy a FrSky tyhle značky, tak to už je jen zbožné přání těch, co ty vysílače nikdy neviděli.
BambiSpP
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od BambiSpP »

Kdyby jsi měl zájem tak mi psal jeden chlapík že prodá tejden starou eclipsu za 3500 tak kdybys chtěl kontakt tak jse ozvi
Futaba T8FG/ABSOLUTION/Rytmus mini VH model/Excel 2000+Asp 7,5/Easy star II
mike97
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od mike97 »

Teď jsem se dočetl, že oproti dx6i je lepší vzít optika (víc funkcí) Tak teď mě napadlo, jak to je s dx7 (tu starou myslím, která pracuje na dsm2) nebo optic 6.. ( u spektrumky je výhoda, že mám blade msr, který bych do ní mohl hodit)
Graupner mx-12 HoTT + Easy glider pro, Funcub ve výstavbě
Spektrum dx3r + Xray T3 - závodní sféra
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#120 Příspěvek od Pajas »

Za mě DX7 :D. Kanál navíc se do FunCuba velmi hodí. Je potřeba si porovnávat funkce těch vysílačů, pak se dojde k jasnému závěru, co je lepší.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“